Olin Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 Witam. Czy ktoś się orientuje jakim kluczem można odkręcić taką nakrętkę suportu jak na foto ? Jeżeli można proszę o przesłanie linka jak taki klucz wygląda.
Mod Team michuuu Napisano 28 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 28 Sierpnia 2013 Klucz hakowy albo młotek i przecinak. http://mslonik.pl/rowery/technika/477-stare-klucze-rowerowe
michalMtBXcT Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 Tak jak kolega wyżej napisał młotek i śrubokręt no chyba ,że posiadasz taki klucz.
Mod Team IvanMTB Napisano 28 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 28 Sierpnia 2013 Kłaniam, Taki bedzie najpewniejszy. Młotkiem też można ale to zawsze uszkadza gniazda. Niepolecam... Szacunek... I.
Olin Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Napisano 28 Sierpnia 2013 Na serio trzeba cytować tak duże posty jak ten powyżej? Regulamin forum, pkt 2i - Safian No tak. Ale ten klucz to raczej do tej nakrętki kontrującej, a mnie chodzi o tą zakrętkę do suportu. Wiem, że tu jest Polska, ale nie chciałbym stosować młotka i przecinaka. Chodzi mi o normalny, cywilizowany sposób odkręcenia tego suportu.
Mod Team IvanMTB Napisano 28 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 28 Sierpnia 2013 Klaniam, To jest klucz do takich nakretek. Mozna go stosowac w klasycznyc sterach nakrecanych i wkrecanych miskach suportowych. Mam taki klucz, stosowalem do obydwu rzeczy. Szacunek... I.
Bartek3033 Napisano 1 Listopada 2013 Napisano 1 Listopada 2013 ja bym probował franzcuzem obie rzeczy odkręcić.
krokuss0 Napisano 3 Listopada 2013 Napisano 3 Listopada 2013 Młotek i wkrętak do podbijania a nie przecinak. To jest cywilizowany sposób. Do tego dobry klucz francuski i po kłopocie. Przecinak odradzam bo narobi śladów - wkrętaki do podbijania są mniej inwazyjne. Najpierw odkręcasz większą nakrętkę - to kontra - zdaje się że ma normalny, prawy, gwint. Później w odwrotną stronę miskę. Tutaj proszę o weryfikację bo nie pamiętam czy miska ma lewy gwint czy też prawy. Miskę też można młotkiem i wkrętakiem - przynajmniej na początku - bo wtedy ciężko się kręci. Jest takie stare powiedzenie: "Młotek i oliwa to połowa majstra". Młotek to najbardziej uniwersalne i najbardziej genialne narzędzie świata
Bartek3033 Napisano 3 Listopada 2013 Napisano 3 Listopada 2013 Bo jak to mówią niektórzy, bez majzla i młota, to ch** nie robota
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.