syndicate85 Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 Witam. Mam problem z piasta planetarną, podczas jazdy potrafi przerywać na 1,5,6,7 biegu. Orientuje się może ktoś czy wymiana takiego popychacza może tu coś pomóc http://www.rowerystylowe.pl/p-2221/popychacz-sram-spectro-s7 czy tylko to odpowiada za przełożenia biegów?
Mod Team Puklus Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2013 Biegi masz wyregulowane poprawnie ? Nie powinieneś jeździć jak ci przeskakuje bo może sie coś posypać i cała piasta poleci ...
mebel Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Witam Żeby nie zakładać nowego tematu to zapytam tutaj. Jakiego smaru użyć do przesmarowania piasty Sram s7 ? Wiem że jest smar Shimano - tylko ta cena. Jest jakiś tańszy zamiennik?
Mod Team Puklus Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2013 Do piast planetarnych wlewa sie olej i to nie byle jaki. A łożyska osi można smarem zwykłym.
mebel Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Do piast planetarnych wlewa sie olej i to nie byle jaki. A łożyska osi można smarem zwykłym. Może w innych bo ta nie posiada uszczelnień.
Mod Team Puklus Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2013 No nie wiem, trzeba maunala od srama poczytać ale wiem ze smar moze zablokować przekładnie.
mebel Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 No nie wiem, trzeba maunala od srama poczytać ale wiem ze smar moze zablokować przekładnie. W manualu pisze o zwykłym oleju rowerowym (do samej przekładni) oraz tym smarze (hamulec oraz inne miejsca) http://www.jakuba.com/shop/gx2/product_info.php?info=p6_spezialfett--typ-a---00-0369-135-200.html Wie może ktoś czym go zastąpić, jakie ma właściwości lub gdzie go w Polsce kupić?
syndicate85 Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Napisano 10 Sierpnia 2013 Biegi masz wyregulowane poprawnie ? Nie powinieneś jeździć jak ci przeskakuje bo może sie coś posypać i cała piasta poleci ... Faktycznie wskaźnik na klikboxie nie był idealnie ustawiony. Trochę się poprawiło ale nadal przerywa na 1 i 2 biegu. Dalej jestem ciekawy czy wymiana tego popychacza z tym plastikiem może rozwiązać problem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.