Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi etc. oferta rowerowa 2013 cz.2 (bez spamu proszę)

mrmorty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Do tej pory to pewnie już sam wiesz ale dla tych co nie wiedzą to na +3-5 może być jak się troszkę rozepniemy pod szyją ;)

jest na tyle zimno nad ranem że miałem okazję się przekonać .jak jest tak ok 5-8 C to kurtka jest OK najlepiej na krótki rękaw ubrać  jak sie rowerem jedzie .Taki dojazd do 5 km trochę więcej do pracy np to kurtka może być jest ciepła chroni przed wiatrem i najwązniejsze Nie poci się  no ale jak już mamy dalszą drogę do pokonania albo b szybkie tępo  to odpada chyba ze jedziemy jak dziiadek na działkę 15 km/h  :)

Napisano

Natomiast przy powrotach z pracy do domu, gdy temp była już wyższa około 8-10 stopni to było mi w nich za gorąco i do domu wróciłem w mokrych majtkach.

Spróbuj bez majtek zakładając spodenki rowerowe bezpośrednio na ciało. Będzie zdecydowanie lepiej, gdyż tak się powinno w nich jeździć.

Napisano

Dziś odwiedziłem Decathlona w celu zakupu spodni do biegania Kalenji polecanych do jazdy na rowerze w jednym z wątków na forum :-) A wyszedłem nie tylko ze spodniami  :woot:, a także kupiłem koszulkę z długim rękawem (w opisie jest, że chroni przed zimnem i odprowadza pot). No i nie mogło się obyć bez rękawiczek z długim rękawem :-D Poniżej linki dla zainteresowanych:

Spodnie do biegania

http://www.decathlon.pl/legginsy-do-biegania-feel-id_8280380.html

Podkoszulka z długim rękawem

http://www.decathlon.pl/podkoszulka-3-dr-czarno-czerw-id_8217439.html#avantages

Rękawiczki 

http://www.decathlon.pl/rkawiczki-3-czarne-id_8219762.html

Postaram się trochę wypowiedzeć na temat tych rzeczy.

Spodnie przy dzisiejszej temperaturze ok. 6-8 st.C i wietrze 18 km/h (dane pogodowe z endomondo) sprawowały się dobrze. Chociaż wyszedłem w nich po rower na balkon i poczułem chłód. Ale podczas jazdy było w sam raz. Czyli nie za ciepło nie za zimno. Po zdjęciu spodni zero mokrych nóg, ani nic podobnego. Wg. mnie zakup na plus. 

Rękawiczki na plus jednak z małym ALE  :excl:   Zapewniaja pewny chwyt i dłonie się nie pocą podczas jazdy :-) Natomiast podczas zdejmowania lewa rękawiczka rozpruła się na szwie na długości ok 5 mm. Nie wiem czy może niewłaściwie ją zdejmowałem czy może to kiepska jakość wykonania. W każdym razie reklamował tego nie będę bo nie wiadomo czy uznają. Poproszę swoja druga połówkę to mi zszyje  :w00t:

Co do koszulki na długi rękaw moge powiedzieć jedynie tylę, że jak założyłem ją w pokoju to po kilku chwilach był w niej bardzo ciepło. Na rowerze jej nie przetestowałem ze względu na to, że kupiłem za mały rozmiar. W decathlonie jednak nie robili problemów z wymiana na większy rozmiar.

Napisano

Dzisiaj przy temperaturze 5-5,5 stopni w kurtce z Lidla było, znośnie. Lekko rozpięty pod szyją i dało się jechać.

Oczywiście problem nieoddychania pozostał ale przy tej temperaturze nie pociłem się na tyle obficie żeby pływać.

• Mod Team
Napisano

na taką temperaturę przygarnąłbym już coś z materiału blokującego przewiewność :) czyli po ludzku jakieś rękawiczki z windstopperem, windblockiem, windblockerem czy inną nazwą tej cudownej membrano-szmaty 

Napisano

Reklamuj rękawiczki, zwrócą kasę bez zająknięcia. Za to m.in lubię Dec.

Miałes rację. Nie robili żadnych problemów. Tyle, że ja wybrałem opcję wymiany na nowe. Fajnie mi się w nich jeździło i postanowiłem dać im "drugą szansę"  :thumbsup:

Te rękawiczki z Decathlonu na koło 0 stopni też dadzą radę ?

Kokowks wydaję mi się, że dadza radę przy temperaturze 0st. Wydaja się być ciepłe. Ale głowy za to nie dam. Ważne jest jeszcze to, że nie da się w nich obsługiwać telefonu z wyświetlaczem dotykowym (tj. Smartfona  :woot: ). Po naciskaniu wyświetlacz nie reaguje na dotyk. Dzieję się tak niestety na mojej Xperi Arc S.

Przed chwilą sprawdziłem na innym telefonie mianowice HTC One V i po mocnym przycisnięciu wyświetlacz reaguje...

Napisano

Kupiłem te rękawiczki z Decathlonu rok temu na zimę i używałem ich wszędzie tylko nie na rowerze. Na jesień i +5 i wzwyż mogą być, ale do jazdy w 0st to bym ich nie polecił. Za to do samochodu doskonałe :)

Napisano

Ja z kolei wypatrzyłem w ofercie Tchibo takie cuda:

spodnie http://www.tchibo.pl/meskie-przeciwwiatrowe-spodnie-do-biegania-p400038479.html

i kurtkę: http://www.tchibo.pl/meska-przeciwwiatrowa-kurtka-do-biegania-p400038638.html

Postaram się jutro obejrzeć i ew. kupić. Do tego wspomniane wcześniej koszulka i rękawiczki z Deca i ogieeeeń :D

A co polecacie na uszy/głowę pod kask? Bo jak wieje to nie jest przyjemnie :P

Napisano

Bielizna termiczna marki Hi-Tec SEAMLess dostępna w Intermarche w cenie 39.99 PLN

Używał ktoś z Was tę bieliznę?

Ja dostałem taką bluzę w prezencie i sprawdza się świetnie

jedyne mokre miejsce to na klacie "między cyckami"

gdzie z powodu elastyczności nie przylega, w związku z czym nie miała jak odprowadzić potu

- czyli działa :thumbsup:

Napisano

A co polecacie na uszy/głowę pod kask? Bo jak wieje to nie jest przyjemnie

O właśnie, co polecacie?

Dzisiaj już wiaterek dawał w kość przy szybszej jeździe - aż sobie pomyślałem że trzeba było te rękawiczki wziąć (mam jakieś kupione w lidlu ze 2 lata temu :) 

Napisano

Jedni czapki, inni buffa (podobno kiedyś i w lidlu były buffy), a jak zimniej to polarowego buffa czy cyclone buffa jak bardzo zimno.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...