Skocz do zawartości

[Trasa] Trasa ~50km po Warszawie

penetratus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Macie jakieś fajne pomysły na trasę po Warszawie/w okolicach? Chciałem zrobić kółko, najlepiej ok. 50/60km, startując z pragi północ (wileński, starzyński, te okolice).

Napisano

jeżeli chcesz taką trasę polne drogi/asfalt to warto przejechać się wzdłuż Wisły, na południe Wałem Zawadowskim, potem do Wilanowa i do Lasu Kabackiego z Mokotowa jest to około 30km, czyli dla Ciebie łączenie z powrotem będzie ok

Napisano

Ze starzyniaka machnij sobie praską stroną po lasku nad samą wisłą. Dojedziesz prawie do mostu siekierkowskiego, wjeżdżasz na most, zeskakujesz na wał i lecisz sobie prosto w stronę wilanowa i konstancina. Jak miniesz Kępę oborską skręcasz w prawo na Obórki...pomykasz ul. Wspólną  prawie że pod Konstancin (Rondo ul Warszawska)...tniesz na światłach prosto (długi podjazd i masz lasek kabacki na wysokości ogrodu botanicznego - ul. Prawdziwka, skręcasz w Muchomora i lecisz przez Kabaty i ursynów). Łatwiej -Możesz też na rondzie - ul .Warszawska dać w prawo na Warszawę. Kawałek dalej, na wysokości Powsina zaczyna Ci się regularna droga rowerowa.... i myk... lewą stroną przez Belwederską (podjazd) powrót Gdański i starzyniak.... Cacy traska, jeżdżę często - polecam.

Napisano

Mi również brakuje pomysłów na ciekawe trasy po Wawie i okolicach, póki co jeżdżę wokoło Wisły, ale wkrada się monotonia.

Napisano

1. Dojazd do Traktu Królewskiego (ciąg Krakowskie Przedmieście/Nowy Świat/Al. Ujazdowskie/Belwederska), np. przez Most Gdański i Międzyparkową lub Świętokrzyski i Powiśle/Agrykolę, potem DDRem wzdłuż Sobieskiego, wzdłuż Al. Wilanowskiej i wzdłuż Przyczółkowej do Powsina i/lub Lasu Kabackiego, powrót tak samo lub wzdłuż Trasy Siekierkowskiej i dalej Wałem Miedzeszyńskim, koło Stadionu Narodowego i dokąd tam dalej chcesz dojechać. Alternatywnie powrót przez Ursynów, wzdłuż Al. KEN, potem Doliną Służewiecką do Traktu Królewskiego lub Wału Miedzeszyńskiego, dalej j.w. Trasa na około 40-50 km. Jak stanie się "zbyt krótka", to możesz łatwo ją przedłużyć o Konstancin, a potem nawet Czersk (100km).

2. Pętla wzdłuż Wisły do Mostu Siekierkowskiego, potem drugą stroną Wisły do Mostu Północnego i z powrotem (ok. 40km).

3. Ścieżką nadwiślańską po praskiej stronie Wisły, DDRem nad Kanałem Żerańskim, wzdłuż Modlińskiej, odbicie wzdłuż Trasy Mostu Północnego i dalej wałami do Pałacu w Jabłonnej (co by był jakiś cel podróży ;) ). Około 40-50 km. Jeśli nie straszny Ci piach, to możesz spróbować przejechać przez lasy koło Choszczówki i dobić do Kanału Żerańskiego, co oczywiście wydłuży trasę o kilka, kilkanaście km.

4. Jak wyżej, z tym że dojeżdżasz do Kanału Żerańskiego i dalej wzdłuż niego aż do Nieporętu (około 50-60km od Ciebie), Ryni (dodatkowe 10km w obie strony), lub nawet w okolice rozlewisk Bugu. Dla urozmaicenia wracać można przez Izabelin i Zieloną Białołękę zamiast wzdłuż Kanału.

5. Do Kampinosu, dojazd zajmie te 20km w jedną stronę, ale zawsze trochę puszczy zobaczysz ;)

Poza wspomnianym piachem w lasach, wszystkie trasy da radę przejechać na crossie z oponami 1,4", więc górale, trekkingi i wszystko inne z grubszymi oponami da radę.

Polecam duet OpenCycleMap i Google Maps (satelita) :)

Napisano

Jak wyżej, z tym że dojeżdżasz do Kanału Żerańskiego i dalej wzdłuż niego aż do Nieporętu (około 50-60km od Ciebie)

Raczej 25 km ;) ...

Napisano

@Radek0909 - Bylem pewien ze w jedna strone podajesz ;)

Mój błąd, źle to sformułowałem. Taki skrót myślowy od "w obie strony 50-60km, licząc od Ciebie" :P

Napisano

@Radek0909 - Bylem pewien ze w jedna strone podajesz ;)

@mally - Kiedy znow sie wybieracie? Chetnie bym sie podczepil ;)

Ciężko powiedziecie  wszelkie info o naszych wyprawach znajdziesz na https://www.facebook.com/MGGBikeTeam  oraz tu w Czwartki i Soboty są fajne wyjazdy https://www.facebook.com/NaSportowoRowerowo

nono 2500m w pionie na niecalych 60km :) a podobno plasko w wawie :D

Nie wiem czy endomondo dobrze podaje przewyższenia :]

Napisano

http://www.sportstracklive.com/track/map#Steady520/Cycling/1052259/

To moja rutynowa pętelka z góry na dół i z powrotem. Po drodze jest parę atrakcji w postaci Moczydła, Fortu Bema czy Bielana.  Można ewentualnie zahaczyć o Park Szczęśliwicki, pokręcić po Kopcu PW na Bartyckiej, a powrót poprowadzić przez Park Rydza-Śmigłego, gdzie też jest parę jeżących włosy momentów.  Wychodzi ok. 50 km plus większość atrakcji terenowych Wwy.

Napisano

, na wysokości Powsina zaczyna Ci się regularna droga rowerowa....

Każdy tak myśli a to jest kolosalny błąd. To jest tylko droga ruchu lokalnego a ddr zaczyna się dopiero w Wilanowie koło pomnika /plaży

Moje trasy to

Napisano

2. Pętla wzdłuż Wisły do Mostu Siekierkowskiego, potem drugą stroną Wisły do Mostu Północnego i z powrotem (ok. 40km).

http://www.endomondo.com/workouts/214809429/1537095

dzisiaj to zrobilem, tylko spod hali mirowskiej pod hale mirowska wyszło mi 31km. Poszło w 1h10min, ale troche błądzenia było :) ale siekierkowska w 7min30sek była miła ;) zebym wiedział, że strava ma jakiś segment tam ustawiony to bym się bardziej postarał :P Ale generalnie fajna pętla :) EDIT: mogłem 2 mosty dalej przejechać? tam cały czas jest ścieżka?

Ciężko powiedziecie  wszelkie info o naszych wyprawach znajdziesz na https://www.facebook.com/MGGBikeTeam  oraz tu w Czwartki i Soboty są fajne wyjazdy https://www.facebook.com/NaSportowoRowerowo

Nie wiem czy endomondo dobrze podaje przewyższenia :]

To nie endo, to gps masz jakis stukniety. 2500 w pionie to gorach ciezko na 60km uzyskac :D

Napisano

@mess - Od mostu Gdanskiego sciezka ciagnie sie dalej do mostu Grota wzdluz Wisly, nastepnie w miare plynnie przechodzi w DDR i prowadzi do mostu Polnocnego. Tam masz juz nowke sztuke DDR, ktora przez Wisle doprowadzi Cie na obrzeza Bielana.

Napisano

mogłem 2 mosty dalej przejechać? tam cały czas jest ścieżka?

Dokładnie tak, wg. Endomondo dojechałeś do początku dalszej części ścieżki nadwiślańskiej (lepszej, nie ma tyle piachu, a po deszczach - kałuż), po czym zawróciłeś na Gdański.

Od Gdańskiego ścieżka prowadzi prawie do Grota, jak się skończy trzeba przejechać jedną z dwóch dróżek (obojętnie) przez łąkę, jakieś 100m asfaltem pod Grotem, dalej w stronę remizy strażackiej (budynek z wieżą) i Auchan, chodnikiem. Koło remizy zaczyna się ciąg pieszo-rowerowy, na wysokości EC Żerań przechodzi w nową DDR, ciągnie się wzdłuż Modlińskiej do skrzyżowania z Płochocińską, a potem można kontynuować jazdę DDRem po drugiej stronie Modlińskiej (DDR kończy się i pojawia po drugiej stronie...) lub dalej tą samą stroną lokalną ulicą tuż przy Modlińskiej, aż do skrzyżowania z TMP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...