Skocz do zawartości

[Bagażnik] Możliwość instalacji.

jarchkim

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jestem posiadaczem takiego roweru firmy Kross, 

http://i42.tinypic.com/atnspy.jpg

i chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z doświadczonych cyklistów spotkał się może z bagażnikiem do tego roweru? Jeśli nie bagażnika to jakiejś konstrukcji która umożliwiła by mi zamontowanie sakwy. Dziękuję z góry za wszelkie pomocne posty, pozdrawiam!

Napisano

Możesz kupić przyczepkę jednokołową montowaną do osi tylnego koła i powiesisz sobie dwie duże sakwy na niej.

Napisano

na ramie widać mocowania na bagażnik , więc może najsensowniej dobrać bagażnik 'zwykły' i tylko pokombinować z jego mocowaniem gdzieś w okolicy sztycy - jeśli nie chcesz pozbywać się tego ogona , który pełni pewnie dodatkowo funkcję krótkiego błotnika ?

Napisano

Trochę szkoda go obcinać, spróbuję z tym bagażnikiem na sztycy najpierw, 15 kg obciążenia które oferują te bagażniki powinno w zupełności pod sakwy wystarczyć,

RafalxM- tak spełnia rolę błotnika, gdzie widzisz na ramie te mocowania? w której części?

Napisano

miałem na myśli te otwory  zaznaczone na fotce poniżej , teraz pomyślałem że może to są jednak mogą być otwory pod mocowania błotników  , ale ważne że są  - różnica jest w zasadzie w średnicy śrubki mocującej

atnspy.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...