Gość kot Napisano 29 Kwietnia 2013 Napisano 29 Kwietnia 2013 Witam!Kupiłam właśnie używany rower górski Bianchi z serii RCX. Sprzęt jest w idealnym stanie tylko trzeba wymienić opony. Problem w tym że podobno ten rower jest na opony bezdętkowe. Czy można kupić oponę dętkową i założyć do takiego roweru? O co w ogóle z tym chodzi? Nigdy wcześniej nie spotkałam się z takim czymś. Pozdrawiam
ukaniex Napisano 29 Kwietnia 2013 Napisano 29 Kwietnia 2013 Czy mogłabyś wrzucić specyfikację swojego roweru, ewentualnie zdjęcie?
Gość Gość Napisano 29 Kwietnia 2013 Napisano 29 Kwietnia 2013 Czy mogłabyś wrzucić specyfikację swojego roweru, ewentualnie zdjęcie? http://tablica.pl/oferta/rower-bianchi-rcx295-26-shimano-acera-24-biegi-ID2JmKZ.html To dokładnie ten rower.
outta82 Napisano 30 Kwietnia 2013 Napisano 30 Kwietnia 2013 Hej, chodzi o to że felga jest przystosowana do opon bezdętkowych ( Tubeless lub Tubeless ready ), czyli otwory na nyple są uszczelnione taśmą, a felga od wewnątrz posiada rant. Możesz śmiało założyć dętkę i zwykłą oponę. Ale może jak wstawisz fotkę to i inni Cię upewnią w moim poglądzie. Pzdr
Gość kot Napisano 30 Kwietnia 2013 Napisano 30 Kwietnia 2013 Hmmm, próbowałam wczoraj wstawić, ale nie widzę mojego postu więc wrzucam jeszcze raz. Kupiłam ten rower: http://tablica.pl/oferta/rower-bianchi-rcx295-26-shimano-acera-24-biegi-ID2JmKZ.html
Mod Team durnykot Napisano 2 Maja 2013 Mod Team Napisano 2 Maja 2013 Na 99.99% ten rower ma zwykłe, dętkowe opony. W okresie produkcji tego roweru nie było jeszcze na rynku technologii Tubeless ready lub UST. Zwykła opona plus dętka wystarczy.
Gość kot Napisano 6 Maja 2013 Napisano 6 Maja 2013 Od jakiego mniej więcej roku istnieje technologia bezdętkowa?
Pytanie
Gość kot
Witam!
Kupiłam właśnie używany rower górski Bianchi z serii RCX. Sprzęt jest w idealnym stanie tylko trzeba wymienić opony.
Problem w tym że podobno ten rower jest na opony bezdętkowe. Czy można kupić oponę dętkową i założyć do takiego roweru?
O co w ogóle z tym chodzi? Nigdy wcześniej nie spotkałam się z takim czymś.
Pozdrawiam
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.