Skocz do zawartości

[sztyca] Monolink carbon, czy istnieje w rozmiarze 30.9x350mm

ketchup91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam mały problem ze znalezieniem sztycy do mojej ramki... Potrzebuje wytrzymałej ale i zarówno dość lekkiej(około 200 gram)sztycy carbonowej o średnicy 30.9 mm, długość to przynajmniej 350 mm.

A doszły mnie słuchy iż sztyce Monolink są sztywniejsze od innych rozwiązań, tylko że wszędzie znajduje średnice 27.2 albo 31.6.

I tu rodzi się moje pytanie, czy istnieje jakakolwiek sztyca carbonowa w tym systemie mocowania siodełka w wersji 30.9 x 350 ?????

Napisano

Jak podaje producent tylko dwie średnice 27,2 i 31,6. Można zastosować redukcję ażurową, która jest bardzo lekka. Miałem taką w rękach ale gdzie to kupić to nie wiem.

Napisano

Już posiadam taką redukcje(z 30.9 na 27.2) więc zastosowanie jej i kupno rozmiaru 27.2 nie jest aż tak kolosalnym problemem, tylko myślałem że może istnieje jakiś producent który wypuszcza 30.9 mm...

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dystrybutorem FSA jedt chyba BDC, możesz u nich zapytać :

http://bdc-bike.pl/czesci/?idTradeMark=5&idCategory=46&idUnderCategory=0&idArticle=1484&filtr_owner=article&owner=

Kiedyś dydtrybutorem było Unibike i sprowadzali części FSA na zamówienie ...

Pisałem do BDC...

Dostałem taką odpowiedz:

,,Witam,takiej sztycy nie mamy w swojej ofercie.

Jeżeli szuka Pan czegoś z takiej półki mogę zaproponować Selle Italia. Ma Pan kilka opcji do wyboru:....'' i podali mi wszystkie modele i konfiguracje Selle Italia....

a co do Unibike to jeszcze mi nie odpowiedzieli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...