czarek10m Napisano 1 Kwietnia 2013 Napisano 1 Kwietnia 2013 Witam chodząc po internecie natknąłem się na ten filmik Czy to przełożenie coś daje? jak myślicie. Warto takie coś zrobić?
koristo Napisano 1 Kwietnia 2013 Napisano 1 Kwietnia 2013 Myślę,że taki napęd byłby wadliwy,a tak z ciekawości Po co ci to? Wydasz kupę pieniędzy na to i będziesz miał ten sam efekt co ze zwykłym. Pozdro
szybkilopez Napisano 1 Kwietnia 2013 Napisano 1 Kwietnia 2013 Jak tak dobrze popatrzeć to koła są od crossa i na normalnym przełożeniu to raczej nie dało by się kręcić temu taki napęd żeby lżej dało się kręcić i jechać.
czarek10m Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Napisano 1 Kwietnia 2013 Myślę,że taki napęd byłby wadliwy,a tak z ciekawości Po co ci to? Wydasz kupę pieniędzy na to i będziesz miał ten sam efekt co ze zwykłym. Pozdro Po co? może chce pojechać w teren a nie mam siły po żwirze jechać a to troche chyba ułatwia sprawę nie?
mklos1 Napisano 1 Kwietnia 2013 Napisano 1 Kwietnia 2013 Czy to przełożenie coś daje? Tak. Kadencję 150 przy prędkości 1km/h. Warto takie coś zrobić? Rower jest bardzo pokrętny. Tzw. proof of concept, podobnie jak budowanie komputera na przekaźnikach.
czarek10m Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Napisano 1 Kwietnia 2013 Mi chodziło aby zrobić coś takiego że pedałuje się lekko a jedzie sie szybko. Takie coś jest dobre też na wysokie górki do podjazdów.
rzezniol Napisano 1 Kwietnia 2013 Napisano 1 Kwietnia 2013 A moze zwyczajnie po to aby napęd przy takim skoku zawieszenia nie "kopał" po nogach. TapaTalknięte z Andka
Kowal1986 Napisano 1 Kwietnia 2013 Napisano 1 Kwietnia 2013 Mi chodziło aby zrobić coś takiego że pedałuje się lekko a jedzie sie szybko. Niestety nie da rady lekko pedałować i jechać szybko. No może z górki z wiatrem. Im większa prędkość roweru to niestety większe zapotrzebowania na energię do pokonania oporów. Fizyki nie oszukasz.
Klosiu Napisano 1 Kwietnia 2013 Napisano 1 Kwietnia 2013 To jedyny sensowny pomysł, bo normalnie lżejsze przełożenie łatwiej ustawić po prostu przez zastosowanie mniejszej tarczy. W tym na blacie jedzie się jak na młynku, więc większego sensu tego nie widzę. Taka sztuka dla sztuki, większa masa, większa komplikacja, a pożytku niewiele.
mklos1 Napisano 1 Kwietnia 2013 Napisano 1 Kwietnia 2013 Mi chodziło aby zrobić coś takiego że pedałuje się lekko a jedzie sie szybko. Układ przełożeń wskazuje na dodatkową redukcję. Łańcuch z korby idzie na dużą zębatkę, a potem z mniejszej na napęd.
czarek10m Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Napisano 1 Kwietnia 2013 Układ przełożeń wskazuje na dodatkową redukcję. Łańcuch z korby idzie na dużą zębatkę, a potem z mniejszej na napęd. I to daje że pedałuje się lekko a jedzie sie szybko chyba?
mklos1 Napisano 1 Kwietnia 2013 Napisano 1 Kwietnia 2013 No raczej nie bardzo. Rower nie generuje ujemnej energii... Jak włączysz w samochodzie terenowym reduktor w skrzyni, to nie po to, żeby jechać szybko...
lukaspecrh92 Napisano 1 Kwietnia 2013 Napisano 1 Kwietnia 2013 Żeby lekko pedałowac i szybko jechać to trzeba dużo trenować.
Rossolek Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 liczba przełożeń jest proporcjonalna do siły jaka musi być użyta ruchu tego klocka inaczej mówiąc im więcej przełożeń, tym lżej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.