Skocz do zawartości

[do 3200] Cube Attention vs ...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

chciałbym zakupić rower głównie do jazdy po lasach (ściezki, ale też trochę ambitniejszego terenu).

Wzost: 178 cm

Po wielu godzinach analiz właściwie jestem zdecydowany na Cube Attention 2013 (2012 raczej będzie ciężko dostać w rozmiarze 18).

Ciekawą opcją wydaje mi się też Northtec Gravity na kołach 27,5", który jest trochę tańszy i ma w niektórych miejscach lepszy oprzęt, jednak nie jestem zbytnio przekonany co do tego producenta, no i wizualnie bardziej odpowiada mi Cube.

Głównie chciałbym zapytać o jakieś ew. inne ciekawe propozycje zbliżone cenowo.

A tak przy okazji, jeśli bym się zdecydował na Cube'a, to, czy ktoś może wie, które sklepy w Krakowie je sprzedają (wiem o Windsporcie, Secesji, Cyclo Centrum i Skiteamie).

Napisano

Acida z 2012 w tej cenie trafisz. Jak coś wiem gdzie jest;). Unibike w tej cenie też da radę fajnego znaleźć. Na większe koło masz np. b6 krossa też z 12r. Też idzie go znaleźć. A z tego roku to b4 ale słabszy osprzetowo. A i romet ciekawie wyglada w tym przedziale cenowym. Sam szukałem do 2,5k zł. I jest w czym wybierać.

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Po zajrzeniu do sklepu okazało się, że w dobrej cenie mogę dostać KTM Ultra Flite 2013.

Wydaje mi się on na ten moment najciekawszą propozycją, bo jest dostępny w sklepie, w mojej okolicy, a osprzęt ma bardzo podobny do Cube'a.

Z tego powodu mam kilka pytań.

Ten KTM ma tylną przerzutkę XT M781, a manetki zwykłe Deore. Czy to będzie dobrze współpracować?

Jak wypada XCR, który jest w KTM'ie w porównaniu z XC28.

Napisano

Sam szukałem mtb do 3000 wybór padł na cuba attention 2012. W obecnym momencie ciężko jest z rowerami w ramię 18 , 19 cali. Jak coś jest trzeba szybko się decydować sam przegapiłem trzy rowery. Rowery z 2013 sa droższe, zazwyczaj gorsze sprzętowo ale mlodsze (tylko co komu po roczniku) i mają inne malowanie. Z cuba jestem bardzo zadowolony, zaraz poleci ze ma krótka ramę, nadaje się do jeżdżenia po bułki itp. jednak nie każdy startuje w maratonach itd. dla każdego coś innego

Wysłano z GT-I9001 z użyciem Tapatalk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...