Skocz do zawartości

[Amortyzator] Rock Shox Reba Team vs Manitou Minute

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam okazje kupić te dwa amortyzatory za 700zł i teraz zastanawiam się który wybrać. Osobiście skłaniam się ku Manitou Minute z tłumikiem ABS+ i sprężyną Mars Air. Ale zastanawiam się też nad Rebą bo... to w końcu Reba. Prosiłbym Was o rozwianie moich wątpliwości.

Pozdrawiam.

• Mod Team
Napisano

Maniek będzie ciut cięższy, ale nie dośc że to widelec dla leniwych bo przebiegi między serwisami są dużo większe, to jeśli przyjdzie co do czego serwis zrobisz z zamkniętymi oczami. No i tłumienie z platformą - niech mnie zlinczują wyznawcy Reby, ale ja ni widzę nic szczególnego w "ichnich" tłumikach.

Napisano

I ile użytkowników tyle opinii ;p. Jeżeli lubisz się bawić przy rowerze to reba będzie dobra bo masz 3282415685265 możliwości jej ustawienia ;d

Napisano

A tam... demonizujecie to "bawienie się" Nie taki diabeł straszny jak go malują. Szczególnie jak się nie oczekuje cudów na kiju, tylko poprawnej pracy. ;)

Napisano

Osobiście też bym wybrał Mańka bo przynajmniej będzie oryginalnie. Co do samej Reby to cóż to nie jest wiedeł dla każdego a już na pewno dla tych co mieli ileś tam widelców. Są pewnie wyjątki ale raczej taka jest prawidłowość. Nawet ustawiona tabelkowo działa poprawnie ale jak się opowiada o nieskończonej ilości kombinacji to nie dziwota, że potrafi odstraszyć.

Napisano

Na Minute nie mialem przyjemnosci jezdzic wiec sie nie wypowiem.

Na RSach jezdzilem od modeli podstawowych po Sida. Aktualnie od dwoch miesiecy jezdze na nowej Rebie i zlego slowa nie powiem. Z tymi ustawieniami to drobna przesada, nie jest wcale tak zle. Po niecalej pol godzinie zabawy z cisnieniami w komorach dobralem wlasciwe dla siebie i jestem w pelni zadowolony.

• Mod Team
Napisano
I ile użytkowników tyle opinii

ja akurat mam RSa tylko nie rebe a revelationa, nie wielka różnica :P i wiem co mówię :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...