Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi i innne sklepy - oferta rowerowa - sezon 2013 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Złap od wewnątrz szkiełka i od zewnątrz od dołu , i od góry po środku szkiełka naciśnij, powinno wyskoczyć. I jakby kogoś to interesowało, to szkiełka mają blue blocker, nie przepuszczają niebieskiego promieniowania UV, przed chwilką sprawdziłem z ciekawości na naściennej lampie UV ;)

Napisano

Te okulary mają komplet filtrów, pisałem dość długą litanie wcześniej na ten temat...

Co do trudności ze zmianą szkieł, tak jest tylko na początku... później nabiera się wprawy.

Napisano

Jak komuś źle leżą na nosie to pomiętoście trochę te gumki, troszkę zmiękną i przechylą się w stronę szkieł - wtedy brille leżą bardzo dobrze. Na starcie ta guma jest dosyć twarda i nie leży optymalnie.

@Mavel

Wrzuciłem "Brubeck" na Alledrogo i pierwszy produkt który mi wyrzuciło to:

figi biodrówki BRUBECK HIPSTER - r. M + INNE

Polecam samemu sprawdzić, gwarantowane dobre samopoczucie przed snem :laugh:

Napisano

Nie, to nie to ;) Celowo napisałem gazetek - liczba mnoga ;) To była taka strona-zbiór różnych sklepów. Rety, a może już mi się strony mylą?!...

Napisano

Jak myślicie skoro była całkowicie padnięta bateria w pasku na piersiowym w pulsometrze z wczorajszego rzutu, czyli musiał albo długo leżakować, albo może być jakieś małe zwarcie i szybko zjadło baterie...

Mam dylemat czy wymienić cały pulsometr, gdyby czasem jednak ten pas nie był do końca sprawny i w stanie spoczynku rozładował baterie, czy olać temat? Na baterii z drugiego pulsometru pas funkcjonuje...

Napisano

Cześć,

czy ktoś może ma problem z zakłóceniami między pulsomtrem i licznikiem rowerowym bezprzwodowym z lidla?

Zamonotwałem obok siebie i niestety licznik rowerowy warjuje.

Paweł

Napisano

43 ma długość wkładki ok. 28cm, czyli teoretycznie jest ok... Może chodzi po prostu o budowę buta.

A między 42 a 43 nie było takiej wielkiej różnicy chyba. Może wystarczyło zawiązać? :D

Napisano

Cześć,

czy ktoś może ma problem z zakłóceniami między pulsomtrem i licznikiem rowerowym bezprzwodowym z lidla?

Zamonotwałem obok siebie i niestety licznik rowerowy warjuje.

Paweł

Również mam ten problem, pulsometr działa okej, ale licznik podaje 5-6km/h podczas postoju, popróbuje z innymi kanałami dziś.

Napisano

z moimi okularami chyba jednak coś jest nie tak. O ile szkiełka z prawej strony wyjmuję i wkładam bez jakiejkolwiek siły to lewe szkiełko ciężko wchodzi i wychodzi... teraz w ogóle nie chce wyleźć :/ ciekawe czy gdybym jutro podjechał do inszego lidla niż ten w którym kupowałem to byłaby możliwość wymiany...

Mam tak samo, wczoraj się siłowałem chyba z pół godziny, żeby włożyć jedno szkło, wypróbowałem kilka sposobów i nic.

Jedno szkiełko wchodzi gładko, a drugiego nie da rady wepchnąć :verymad:

Napisano

opanowałem już operację włóż/wyjmij ;) wkładanie szkiełek zaczynam od strony, w którą wchodzi ciężej a później dokładam drugie.

przy demontażu zaczynam od lżejszej strony, później chcąc wyjąć drugie muszę odgiąć górną część oprawki w dół jednocześnie odginając szkiełko także w dół. Podejrzewam, że powyższy opis bez obrazu jest kompletnie niejasny ale patent działa ;)

Napisano

W związku z problemami z wymianą szkieł postanowiłem nagrać krótki filmik z moim sposobem.

Podczas wyjmowania, wkładania, najlepiej odgiąć oprawkę w okolicach nosków, ale podkreślam LEKKO :)

Napisano

Popytaj może ktoś Ci kupi gdzieś i wyśle. 

Widzę, że wszyscy rzucili się na ciemne oprawki. Ja stoczyłem iście heroiczny pojedynek rodem ze starożytnego Rzymu o białe oprawki ;d

Napisano

Mam pytanie do użytkowników pulsometru. Patrzył ktoś stopień wydolności? O co w tym chodzi? jak mam 1 to jestem do kitu czy dobrze? To jest różnica między takim po zakończeniu treningu a takim po 5 min odpoczynku, dobrze rozumuję?

Napisano

W Lublinie przy Tysiąclecia jest jeszcze sporo okularów jakby ktoś chciał. I damskie koszulki z poprzedniego rzutu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...