Skocz do zawartości

[rama+błotniki] piaskowanie i lakierowanie proszkowe gdzie we Wrocku?

Bartekb89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, Gdzie tanio, a dobrze wypiaskują i pomalują starą rame typu holender damka we Wrocławiu? Dowiadywałem się w ekopolmal i tam około 180 zł za piaskowanie, podkład, proszek i lakier rowerowy na koniec. Wydaje mi się, że to dobra cena ludzie widziałem, że są zadowoleni ale może gdzieś ktos słyszał o tak samo dobrym a tańszym malowaniu ? Czy nie ma co się bawić i malować w ekopolmal bo też polecacie? Dodam, że sam już w większości usunołem papierem ściernym lakier, więc do wypiaskowania zostałoby ogólne przelecenie po ramce i miejsca typu spawy łaczenia itp.

Pozdrawiam

Napisano

Witam,

ja robiłem raz w Ekopolmalu i było super, za drugim razem chciałem przyoszczędzić i poszło przez znajomego za flaszkę do jakiejś innej firmy. Źle nie jest ale powłoka nie jest tak równo nałożona, widać jakieś paprochy itp.

Pozdrawiam!

Napisano

Też malowałem w ekopomal, co prawda było to 2 lata temu i kosztowało coś koło 120zł. Od siebie polecam. Proszkowy lakier jest mega twardy i trudno go uszkodzić, do tego oferują ci sporą palete kolorów.

Nie potrzebnie bawiłeś sie w usuwanie starego lakieru papierem ściernym bo i tak będą piaskować i tak, wiec tylko straciłeś swój czas. Tak jak ja gdy u nich malowałem rower ;] ;]

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dziękuje za odpowiedzi ide w piątek do nich zanieść rame jak widzę że porządnie robią wole te pare złoty dac więcej a wiedzieć że dobrze wyjdzie. Powiedzcie mi jeszcze jak u nich zabezpieczaliście gwinty ? Czytałem w innych wątkach że mozna okleic pare warstw tasmy malarskiej inni mowia ze za slabe i zeby jakies stare miski wkrecic np ale ja maluje starego holendra i nie mam drugich takich misek suportu starych tym bardziej na widelcu gornego gwintu tez nie mam czym lepiej zabezpieczyc niz owinac go pare razy tasma malarska, małe gwinty to wiadome stare srubki wkrece bo z tym nie problem. Co wy z doświadczenia swojego możecie mi podpowiedzieć ?

Napisano

Staranne oklejenie papierową taśmą malarska wystarczy. W razie jakbyś chciał wkręcić coś w mufę suportu to tylko same miski, jak wkręcisz suport to przy wygrzewaniu smar może wypłynąć i zababrać wszystko dookoła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...