hellfirez1 Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 Witam. Piszę w takiej sprawie, iż dzisiaj wprasowywałem stery do ramy dartmoor hornet. Przy wprasowyaniu dolnej miski, w pewnym momencie usłyszałem trzask. Nie powiem, że się nieźle wystraszyłem Ale wprasowałem stery do końca, i uważnie przyjrzałem się główce po całej operacji. Nie ma żadnych odprysków, ani zniekształceń na lakierze, co mogłoby wskazywać pęknięcie. Przynajmniej ja takich nie znalazłem I teraz pytanie. Co mogło strzelić, oraz czy mam się czym martwić Pozdrower, proszę o pomoc
hellfirez1 Napisano 23 Lutego 2013 Autor Napisano 23 Lutego 2013 czyli rozumiem, że jeśli coś by pękło, byłoby to od razu widoczne?
djwiocha Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 Raczej tak, tym bardziej że usłyszałeś trzask. Możliwe że naprężenia zeszły z czegoś i dlatego strzeliło.
seebcioo Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 trzask trzaskowi nie równy, ale raczej nic się nie stało mogło to być coś "obcego" jak koledzy piszą wyżej albo po prostu miska się 'ułożyła" idź śmigać bo rama tego warta
MokryxD Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 A stosowałeś prasę do sterów czy podkładkę i młotek?
hellfirez1 Napisano 23 Lutego 2013 Autor Napisano 23 Lutego 2013 żadnego młotka użyłem imadła stolarskiego https://sites.google.com/site/sczygiel/imadlo02.jpg
Mod Team sznib Napisano 24 Lutego 2013 Mod Team Napisano 24 Lutego 2013 Małe szanse żeby główka poszła, ale na wszelki weź jakaś latarkę i dobrze oblukaj miski sterów. Jak już coś miało pęknąć to prędzej miska niż główka ramy.
hellfirez1 Napisano 24 Lutego 2013 Autor Napisano 24 Lutego 2013 ok, więc mogę spać spokojnie Dzięki za pomoc A. Miski też są całe ;p
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.