Skocz do zawartości

[ICEstrip] czyli świetna inicjatywa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Także polecam naukę czytania ze zrozumieniem. "...nie będzie zamawiał...". Próbę krzyżową i tak wykonuje się przed każdą transfuzją, a specjalne przetrzymywanie krwi dla pacjenta o niepotwierdzonej grupie, którego nawet nie ma w szpitalu, byłoby ogromną głupotą.

Napisano

A ja mam numery ICE wydrukowane na drukarce laserowej na naklejce etykietowej (tzw. chemicznej) rzucającą się w oczy czcionką i wklejone we wnętrzu kasku.

Pewien w 100% nie jestem, ale na 99% nie ściąga się ofierze dzwona kasku, więc tak umieszczone napisy mogą być niewidoczne dla ratownika. Jeśli się mylę, to poprawcie, kurs PP miałem (niestety) parę lat temu, skleroza człowieka dopada ;)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Chlopaki troche porwali sie z motyka na slonce....

Niech kots sprobuje zakupic opaske, mieszkajac poza granicami PL.

Raz, podajac inne namiary wysylkowe i platnicze, system zapetla sie dokumentnie.

Dwa, nawet podajac te same dane, przechodzac do platnosci, ktos bardzo madrze pomyslal o wprowadzeniu pola pt. PESEL... :stupid::wallbash::voodoo::down:

Jeszcze powinni zapytac o referencje z miejscowej parafi...... sredniowiecze :thumbsup:

Napisano

Nie doświadczyłem żadnych problemów, poza tym, że mogłem dowolnie edytować zamówienie, nawet zaznaczyć sobie jako "zrealizowane"... System mają niestety dziurawy jak sito. Mam nadzieję, że dane osobowe w żadne sposób nie wypływają.

Napisano

Bez przesady... Jako alternatywę do wyboru masz klasyczne nieśmiertelniki... Jak dobrze poszukasz 40 PLN razem z wysyłką i dobrą grawerką. Co kto woli...

Napisano

służby ratownicze w razie czego i tak nie dają wiary danym z nieśmiertelników, więc po co to komu?

Chyba jedynie do lansu i dla wyglądu...

To już lepiej jakaś opaska fundacji itp...

Napisano

A ja dla odmiany, do potwierdzenia danych osobowych, noszę i wożę przy tyłku... dowód osobisty... ;]

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Hehe też jest opcja... Ale jak zgubisz ice stripa czy nieśmiertelnik to nie obudzisz się następnego dnia z kredytem na koncie... :)

Napisano

może być przydatne, ponoć służby ratunkowe/inne nie mogą zaglądać Ci do portfela, jedynie co mogą poszukać mamy w telefonie, dlatego warto mieć kontakt oznaczony ICE.

i oczywiście producent znalazł sposób na zarobek, przecież nie robi tego charytatywnie ;) a Ty sam za siebie decydujesz czy Ci się ten bajer podoba czy nie

Napisano
jedynie co mogą poszukać mamy w telefonie, dlatego warto mieć kontakt oznaczony ICE

Przy założeniu, że telefon nie poprosi o pin... :D (blokada smartfonów gestem jest bardzo popularna)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...