Fenthin Napisano 25 Lutego 2013 Napisano 25 Lutego 2013 Także polecam naukę czytania ze zrozumieniem. "...nie będzie zamawiał...". Próbę krzyżową i tak wykonuje się przed każdą transfuzją, a specjalne przetrzymywanie krwi dla pacjenta o niepotwierdzonej grupie, którego nawet nie ma w szpitalu, byłoby ogromną głupotą.
kondzios230 Napisano 25 Lutego 2013 Napisano 25 Lutego 2013 A ja mam numery ICE wydrukowane na drukarce laserowej na naklejce etykietowej (tzw. chemicznej) rzucającą się w oczy czcionką i wklejone we wnętrzu kasku. Pewien w 100% nie jestem, ale na 99% nie ściąga się ofierze dzwona kasku, więc tak umieszczone napisy mogą być niewidoczne dla ratownika. Jeśli się mylę, to poprawcie, kurs PP miałem (niestety) parę lat temu, skleroza człowieka dopada
1415chris Napisano 25 Lutego 2013 Napisano 25 Lutego 2013 Sama opaska jest cool, niekonicznie do ratowania zycia
mklos1 Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 Kupiłem: http://www.forumrowerowe.org/blog/220/entry-610-ice/
1415chris Napisano 18 Marca 2013 Napisano 18 Marca 2013 Chlopaki troche porwali sie z motyka na slonce.... Niech kots sprobuje zakupic opaske, mieszkajac poza granicami PL. Raz, podajac inne namiary wysylkowe i platnicze, system zapetla sie dokumentnie. Dwa, nawet podajac te same dane, przechodzac do platnosci, ktos bardzo madrze pomyslal o wprowadzeniu pola pt. PESEL... Jeszcze powinni zapytac o referencje z miejscowej parafi...... sredniowiecze
mklos1 Napisano 18 Marca 2013 Napisano 18 Marca 2013 Nie doświadczyłem żadnych problemów, poza tym, że mogłem dowolnie edytować zamówienie, nawet zaznaczyć sobie jako "zrealizowane"... System mają niestety dziurawy jak sito. Mam nadzieję, że dane osobowe w żadne sposób nie wypływają.
Bartek1994 Napisano 25 Marca 2013 Napisano 25 Marca 2013 Szkoda tylko, że jest to dość drogie ;/ 40zł za opaskę to lekkie nieporozumienie
mklos1 Napisano 25 Marca 2013 Napisano 25 Marca 2013 Bez przesady... Jako alternatywę do wyboru masz klasyczne nieśmiertelniki... Jak dobrze poszukasz 40 PLN razem z wysyłką i dobrą grawerką. Co kto woli...
99tomcat Napisano 26 Marca 2013 Napisano 26 Marca 2013 służby ratownicze w razie czego i tak nie dają wiary danym z nieśmiertelników, więc po co to komu? Chyba jedynie do lansu i dla wyglądu... To już lepiej jakaś opaska fundacji itp...
mklos1 Napisano 26 Marca 2013 Napisano 26 Marca 2013 Bo jak znajdą Twoje ciało, to jest duża szansa, ze nie będą identyfikować przez tydzień lub dłużej...
bva Napisano 26 Marca 2013 Napisano 26 Marca 2013 A ja dla odmiany, do potwierdzenia danych osobowych, noszę i wożę przy tyłku... dowód osobisty... ;] Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
mklos1 Napisano 26 Marca 2013 Napisano 26 Marca 2013 Hehe też jest opcja... Ale jak zgubisz ice stripa czy nieśmiertelnik to nie obudzisz się następnego dnia z kredytem na koncie...
razorjack Napisano 26 Marca 2013 Napisano 26 Marca 2013 może być przydatne, ponoć służby ratunkowe/inne nie mogą zaglądać Ci do portfela, jedynie co mogą poszukać mamy w telefonie, dlatego warto mieć kontakt oznaczony ICE. i oczywiście producent znalazł sposób na zarobek, przecież nie robi tego charytatywnie a Ty sam za siebie decydujesz czy Ci się ten bajer podoba czy nie
1415chris Napisano 26 Marca 2013 Napisano 26 Marca 2013 Chyba jedynie do lansu i dla wyglądu.. Dla mnie opaska (moja) nie ma nic wspolnego z ICE, tylko lans i wyglad
mklos1 Napisano 26 Marca 2013 Napisano 26 Marca 2013 jedynie co mogą poszukać mamy w telefonie, dlatego warto mieć kontakt oznaczony ICE Przy założeniu, że telefon nie poprosi o pin... (blokada smartfonów gestem jest bardzo popularna)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.