Szczeps Napisano 19 Lutego 2013 Napisano 19 Lutego 2013 po zamontowaniu na najwyższym biegu wygląda to tak, w czym tkwi problem? Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - cb660d86ee323.jpg
xanadu Napisano 19 Lutego 2013 Napisano 19 Lutego 2013 No ja też nie za bardzo wiem, o co chodzi? 1. Jeśli chodzi o długość łańcucha, to wrzuć największą zębatkę z przodu i najmniejszą koronkę z tyłu. Wózek przerzutki powinien być wtedy prostopadły do podłoża. Patrząc na Twoje zdjęcie, to chyba jest ok. 2. A może chodzi o długość linki przerzutki? Jeśli tak, to faktycznie przydałoby się ją skrócić .
Mod Team michuuu Napisano 19 Lutego 2013 Mod Team Napisano 19 Lutego 2013 Główny zonk na tym zdjęci to za długa linka, co do reszty to norma.
jasskulainen Napisano 19 Lutego 2013 Napisano 19 Lutego 2013 poza tym ze mozesz skrocic o ogniwko lancuch to wszystko wydaje sie wporzadku
Mod Team safian Napisano 19 Lutego 2013 Mod Team Napisano 19 Lutego 2013 Tak, wszystko jest ok, tylko uciąć linkę i można skrócić łańcuch o jakieś 2-3 ogniwka.
Mod Team Puklus Napisano 19 Lutego 2013 Mod Team Napisano 19 Lutego 2013 Mnie trochę śmierdzi za długim łańcuchem jednak niczego poważnego sie nie dopatruje.
lyndowss Napisano 19 Lutego 2013 Napisano 19 Lutego 2013 Łańcuch o dużo za duży z tego co widzę. To jest jedna zębatka z przodu, tak? Masz bardzo długi łańcuch. Koniecznie go skróć i to nie o 2-3 ogniwa, a sporo więcej.
VTT Napisano 19 Lutego 2013 Napisano 19 Lutego 2013 Czy wy żeście z byka nie pospadali, maksymalnie o jedno ogniwo można skrócić (czyli dwa segmenty łańcucha) Widać mało doświadczenia w singlach się kłania.
Mod Team Puklus Napisano 19 Lutego 2013 Mod Team Napisano 19 Lutego 2013 A z której strony patrzyłeś ze widzisz singla ?
VTT Napisano 19 Lutego 2013 Napisano 19 Lutego 2013 Z prawej strony jpg Chodzi o przednie przełożenie singla a nie o "single speed", co oby ktoś dociekliwy nie łapał za słówka.
Mod Team Puklus Napisano 20 Lutego 2013 Mod Team Napisano 20 Lutego 2013 To może powiesz nam czemu długość jest w sam raz skoro większość z nasz uważa ze nie jest?
Szczeps Napisano 20 Lutego 2013 Autor Napisano 20 Lutego 2013 irytuje mnie to wygięcie przerzutki, ale to już chyba specyfika tej półki cenowej, linka to wynik tego że to dopiero beta testy roweru. Tak, z przodu jest tylko jedna zębatka 36z, trochę mnie zaskoczyliście z tym łańcuchem
Mod Team Puklus Napisano 20 Lutego 2013 Mod Team Napisano 20 Lutego 2013 Ale ze jakie wygięcie ? Wygląda dobrze, standardowo tak jak ma wyglądać.
VTT Napisano 20 Lutego 2013 Napisano 20 Lutego 2013 Nie można patrzeć tak jak u większości z was jest w MTB przerzutka na skrajnych przełożeniach bo pewnie nikt z was na takim przełożeniach nie jeździ, tutaj przerzutka musi być optymalnie ustawiona do pracy na wszystkich przełożeniach a nie exstymalnie wyciągnięty wózek do przodu. Pewności nie mam czy nie trzeba skracać łańcucha, jeżeli już to nie wiele, mojego przedmówce poniosła fantazja to i mnie nerwy, lepiej było by widać na najmniejszej zębatce, a najlepiej jak autor dal by dwie fotki do porównania, moja wypowiedz tyczyła się mojego przedmówcy z pierwszego posta i nie wypowiadał bym się nawet w tym temacie gdyby nie on, jeżeli ktokolwiek z was poczuł się urażony to sorki bo sam nie lubię chamstwa, trochę mnie poniosło na tym byku
lyndowss Napisano 20 Lutego 2013 Napisano 20 Lutego 2013 Ja wiem o co chodzi i faktycznie przesadziłem. Chociaż mi się wydaje, że przerzutka będzie za słabo naciągać łańcuch na najmniejszej zębatce. Przydałoby się zdjęcie w tej pozycji. Może faktycznie te 2-3 ogniwa byłyby akurat. Najpierw wrzuć zdjęcia. Przerzutka wygląda normalnie w tej pozycji i tak będzie wyglądała. Nic w tym dziwnego nie ma.
Szczeps Napisano 20 Lutego 2013 Autor Napisano 20 Lutego 2013 po zdjęciu 2 ogniwa http://zapodaj.net/3ca952a325eb7.jpg.html http://zapodaj.net/a0ba59800c2fc.jpg.html
VTT Napisano 20 Lutego 2013 Napisano 20 Lutego 2013 Lepiej już nic nie ruszaj, nie zaszkodziło by jak by łańcuch był minimalnie dłuższy.
grzybek Napisano 20 Lutego 2013 Napisano 20 Lutego 2013 Zrób zdjęcie mocowania przerzutki w lepszej jakości, bo podejrzewam że faktycznie jest źle zamontowana.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.