Skocz do zawartości

[koncerty] jakie polecacie...

QWEY564

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 tygodni później...
Napisano

Zapraszamy z Rycerzem na KWAITO PARTY - pożegnanie z Aurorą w słonecznym, południowoafrykańskim rytmie: Aurora, środa 16.04., start 21:00 ;)

Pozdrówko tańczące z wężami :)

Napisano

Też jestem szczęśliwym posiadaczem biletów na Metallice :P Dla tego zespołu przejadę całą Polskę :) Szkoda że nie wydadzą nowej płyty przed trasa koncertową B) Ale i tak cieszą sie u mnie dużym szacunkiem

Jak zagraja Oriona to normalnie padne ze szczęścia :P Mogą mnie wtedy deptać panowie w glanach ale niech tylko dadza mi wysłuchać tego utworu :P

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Odnawiam temat

Jak tam był ktoś z was w środe na koncercie Metallici? ;)

Jak wrażenia i ogólne zachwycenie? :P

Mi udało sie zostać szczęśliwcem z fioletową opaską :) Stałem 5m od barierek naprzeciwko perkusji :) Dałem rade złapać kostke Maschine Heada i kubek wódki wymieszanej z kolą :D:P

Ogółem koncert Metallici oceniam bardzo pozytywnie choć zabrakło Fade to Black czy Battery ale miło było usłyszeć i postakać w rytm starych przebojów :D

Dużo my można pisać ale jak tam wasze relacje? :P

Napisano

No na Metallice zaspałem - jak dzwoniłem to juz było po biletach :/

A przy okazji - ktoś jedzie na Iron?? Właśnie zakupiłem bilecik, tak że w sierpniu bedzie hejwimetalowo ;)

Napisano

a ja też miałem opaske opaseczke :]

zajefajnie było.. xD na Machine head mnie 1 na rękach nosili, na Metallice 2 razy..

koszulkę do dziś nie wiem gdzie straciłem xD

a po koncercie wracałem 12km z buta do domu..

impreza wypas.. Machin dał niezłego ognia.. a metallica o już jak zawsze zagrali świetne kawałki.. szkoda, że tylko 1 z nowej płytki..

Napisano

Byłem na Metallice. Niestety trybuny wkońcu ponieważ skręciłem kostkę i pójście na płytę o kulach było zbyt ryzykowne. Bilety bez problemu załatwiłem na dzień przed i po zupełnie normalnej cenie 160 zeta (nominalna na sektor 150). A jakie doznania ?? NIEZAPOMNIANE !!!! Komentarze na necie są skrajne ale jak dla mnie koncert naprawdę skopał tyłki. Panowie z Kalifornii pokazali naprawdę kawał porządnego grania. Setlista jak dla mnie prawie idealna, nagłośnienie wbrew ogólnej opinii na moim sektorze 34 było na 4 w skali 0-6 więc nieźle. Metallike znam do tego stopnia że praktycznie każdy utwór i każdy tekst znam na pamięć (a mogę ich słuchać dzień w dzień bez znudzenia) więc frajda tym większa. Szkoda że wkońcu byłem na sektorze ale trzeba płacić za własną głupotę.....mam tylko nadzieję że następny koncert wkrótce (co zresztą obiecali) i obejrzę ich i posłucham z bliska z płyty....

Napisano

jak przyjadą za rok, to bedą promować nową płyte, która pewnie bedzie kiszką. stare utwory są najlepsze. i te właśnie stare utwory grali na koncercie. było świetnie ;)

a w gdyni w piątek 06.06 zagra plebania i coś jezscze w uchu. wpadnie kto?

Napisano

czytałeś wypowiedzi Jamesa? nowa płyta, ma klimat tych starych dobrych krążków..

co do koncertu to naprawdę rewelacja.. kto nie pojechał, niech żałuje. !

Napisano

A ja jeszcze o koncercie. Czechy, proszę państwa, Czechy :P

Publiczność na płycie w zdecydowanej większości stała i gapiła się w telebimy nad sceną jak w święty obrazek. Zamiast machać włosami (nota bene długie włosy miało nie więcej niż 10% "metalofcuff"), skakać, o robieniu młyna nie wspominając, ludzie robili zdjęcia telefonami (sic!).

Mi się tam koncert bardzo podobał, ale widząc reakcje publiczności myślę sobie, że do zdecydowanej większości setlista złożona głównie z utworów z pierwszych płyt nie przemówiła. Taki chyba już znak czasów, że kiedy Metallica zaczyna grać "Nothing else..." to zamiast zapalniczek, pojawiają się nad głowami wyświetlacze telefonów komórkowych, a kiedy gra ostatni utwór wieczoru - "Seek and Destroy", ludzie narzekają, że nie było "Memory Remains" i "... wogóle mało fajnych kawałków zagrali".

Ech...

• 2 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
Napisano

a ja ludzi z Wa-wy i okolic serdecznie zapraszam na swoje koncerty :thumbsup:

Najbliższy jest przegląd młodych kapel w No Mecy, 1 czerwca.

generalnie wszystko jest na majspejsie:

www.myspace.com/bandashtray

Napisano

A ja zapraszam na:

20 czerwca 2009 - koncert - Kult - Czerwionka-Leszczyny (koło Rybnika), park im. Piotra Furgoła (bilety: za darmo:) (start imprezy: godz. 12:00) (suport: Strachy Na Lachy) (uwagi: Festiwal Muzyki Niemechanicznej "Around The Rock").

Co prawda jeszcze ponad miesiąc ale co tam (:

• 3 tygodnie później...
Napisano

jak zadowoli Ciebie taka odpowiedź to napiszę że przechodziłem obok;)

za to zaufane źródła mówiły że był to "najkiepściejszy" koncert na jakim były

Napisano

To ja zapraszam do Żor 31 maja bedzie Hey. Wstep wolny :D

Za to 30 czerwca Coma, Ptaky i jeszcze cos tam ;) wstep wolny. Wszystko w Parku Cegielnia (naprzeciwko Hali Sportowej).

Napisano

To jeszcze sporo czasu, ale we wrześniu odwiedzi nas świetny post rockowy zespół God Is An Astronaut, 8,9 i 10 IX wystąpi odpowiednio w Gdyni, Warszawie i Krakowie. Ja mam zamiar zobaczyć go właśnie w Gdyni ;) Wystąpią wraz z formacją Caspian, w ramach wspólnej trasy.

Napisano
jak zadowoli Ciebie taka odpowiedź to napiszę że przechodziłem obok;)

za to zaufane źródła mówiły że był to "najkiepściejszy" koncert na jakim były

No, nie ukrywam że mogło by być lepiej. Na szczęście będąc z dobrym towarzystwem można było się dobrze bawić ;)

Napisano

nie przeczę;)

a swoją drogą... co z tym koncertem mogło być nie tak że nawet zagorzali fanatycy Kazika wypowiadali się o imprezie bez entuzjazmu??

4-go czerwca zapowiada się sporo plenerowych imprez... można by się rozpisać, ale każde większe miasto coś przygotowuje więc polecam się zeznajomić z "ofertą";)

-nad morzem na przykład grają "Skorpionsi" a w wawie reaktywują republikę :) ... ma "zagrać" Obywatel GC ;):blink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...