roswell Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 Witam, próbuję ściągnąc korbęTruvativ Elita GXP, do tej pory miałem kontakt jedynie z Shimano HT2. Tutaj po odkręceniu imbusem 8mm śruby lewego ramienia, dalej mocno się ono trzyma. Co dalej robić? Podważyć je, uderzać gumowym mostkiem, a może potrzebne jest jakieś konkretne narzędzie? Z góry dzięki.
lyndowss Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 Potrzebujesz ściągacza do korb. Jest tez inny sposób. Weź rower i pojeździj z odkręcona korbą chwilę wokół domu, a korba sama powinna odpaść. Jednak osobiście wolałbym ściągacz, bo podczas takiej jazdy możesz trochę wyrobić gniazdo.
artex232 Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 Masz rację lepiej się nie bawić w jakieś jazdy. Kup w rowerowym ściągacz do korb, kosztuje jakieś 20 zł
lyndowss Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 http://www.youtube.com/watch?v=J6Bv70B545U 1:04 i dalej masz użycie ściągacza. Tylko za łatwo jemu to idzie. Pewnie poluzował sobie przed kręceniem filmiku. Normalnie trzeba przy zdejmowaniu korby pomóc sobie kluczem.
nemo2009 Napisano 3 Lutego 2013 Napisano 3 Lutego 2013 http://www.youtube.com/watch?v=J6Bv70B545U 1:04 i dalej masz użycie ściągacza. Tylko za łatwo jemu to idzie. Pewnie poluzował sobie przed kręceniem filmiku. Normalnie trzeba przy zdejmowaniu korby pomóc sobie kluczem. Po wejściu na tę stronę,są też filmy podobne.Najlepszy jest pierwszy film z narzędziami park tool.Tam są w użyciu konkretne młotki. Wysłane z mojego Alcatela za pomocą Tapatalk
jejek16 Napisano 9 Lutego 2013 Napisano 9 Lutego 2013 Najlepiej kupić sciągacz. Musisz tylko pamiętać o starannym, równym i dokładnym wkreceniu go w ramię korby. Wykonana jest ona z aluminium i łatwo w niej zerwać gwint. Mnie się udało w Truvativ Firex. Na szczęście i tak demontowałem ją w celu wymiany więc demontaż za pomocą szlifierki kątowej przeżyłem bezstresowo Wysłane z mojego HTC One X+ za pomocą Tapatalk
3143k4r2 Napisano 12 Lutego 2013 Napisano 12 Lutego 2013 Jak wyzej ... Czesto te sciagacze psuja gwint wewetrzny srodka suportu. Osobiscie polecem polozyc 10 lub 20gr na srodek suportu pozniej wkrecic sciagacz i sruba bedzie opierala sie o monete a ta o trzepien srodka suportu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.