zion Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 Nazwa: Kross Prototyp Enduro (2013) Data dodania: 06 styczeń 2013 - 16:24 Prototyp roweru do enduro marki Kross.System zawieszenia RVS, skok 140 - 160 mm. Zobacz rower
Gość Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 Skąd go wytrzasnąłeś? Myślałem że nie można nigdzie kupić.
Cox Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 zobacz nick kolegi i się zastanów skąd go wziął swoją drogą pochwalam ten typ reklamy zastosowany przez polskich (zagranicznych pewnie też) producentów rowerów
Mod Team mrmorty Napisano 6 Stycznia 2013 Mod Team Napisano 6 Stycznia 2013 coś mi świta - czytałem o tym projekcie na emtb.pl chyba że się mylę
Rulez Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 Nie możesz skojarzyć ? , zajrzyj sobie do Kross Racing Team - Mateusz Zoń ....
Airsofter Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 Bądź co bądź fajnie wygląda - ciekawe jak się spisuje.
Gość Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 Nie możesz skojarzyć ? , zajrzyj sobie do Kross Racing Team - Mateusz Zoń .... Oj No to wybaczcie moją niewiedzę, młody kolarz ze mnie, dopiero pierwszy sezon styknął za kółkiem, ja nie wszystkich czołowych kolarzy z Tour de France kojarzę hehe Ale rower prezentuje się bardzo fajnie, rozumiem że w finalnej wersji malowanie będzie inne? Jeśli to jest w ogóle malowanie
grzesiowu Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 SRP brak ... bez tego to nie bardzo ma znaczenie co tam sobie inżynierowie kręcą na zapleczu. Taka moja amatorska opinia na temat tej wrzuty
Rulez Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 Sprzęt wygląda naprawdę dobrze, nawet w tym skromnym czarnym, jeśli będzie jeździł jak wygląda to będzie dobrze.
Mod Team durnykot Napisano 6 Stycznia 2013 Mod Team Napisano 6 Stycznia 2013 Bardzo fajny ( bo czarny)....,ale : prowadzenie przewodu hamulcowego po wahaczu w poniższy sposób jest IMO średnim pomysłem miejsca na oponę ubogo ( ale podobno ma się to zmienić) i pressfit zbędny Angole twierdzą,że się nazywał będzie Kross Moon - prawda li to? Mam nadzieję,że cena nie zabije tego ciekawego modelu ( tak jak zabija model Earth,który jest zbyt drogi ,jak na nasz rynek)- wydaje mi się,że w przypadku tego modelu dobrym rozwiązaniem będzie wprowadzenie framesetu. tak zupełnie bajdełej- Kross, projektując enduro ( czy też Moon'a) spowodował/spowoduje dziurę w ofercie rowerów FS- brak modeli ze skokiem 120 mm przy opracowanym zawieszeniu nieco dziwi. Niemniej jednak- fajny sprzęt. Aha- system zawiechy jest nieco podobny do systemu z DiamondBacka-tyle,ze jest do góry nogami.
Mod Team mrmorty Napisano 6 Stycznia 2013 Mod Team Napisano 6 Stycznia 2013 no i linki wewnątrz ramy - czy to konieczne? Nie wiem czemu producenci lubią utrudniac w ten sposób życie użytkownikom Kapec w nieoszukanym rozmiarze 2,4 to już nie wejdzie chyba.
bartnik Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 a mi taka czrno-czarna bestia leży bardzo. W seryjne bazgroły już mi się pewnie nie będzie tak podobał
c1ach Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 Rower wygląda ciekawie (poza wadami wskazanymi wyżej), ale mam przeczucie że Kross tanio skóry nie sprzeda, bo ostatnio mają się za markę z tradycjami Kony czy GT Suport pressfit - dla mnie zły pomysł. Nie kupię roweru z pressfitem, bo wolę sprawdzone i tańsze systemy. W sumie taki trochę pod publikę, bo enduro to ostatnio modne słowo. Nie sprzedaje się chyba tych rowerów aż tak dużo w porównaniu do mniejszych fulli. Jak już chcieliby zrobić coś naprawdę oryginalnego, to lepiej byłoby zainwestować w 650b - mniejsza konkurencja, ludzie na chwilę obecną chyba są bardziej skłonni kupić 650b mniej znanej marki, ze względu na nikłą ofertę wśród popularnych firm i chęć wyróżnienia się
Rulez Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 A moim zdaniem 27,5" to sobie mogą robić sztywniaka, jak najbardziej popieram tego Enduro, mam nadzieję dopracowania szczegółów i rozsądnej ceny. Ta rama może chodzić z amorem 140 mm więc będzie to też ciekawy rower AM.
grzesiowu Napisano 6 Stycznia 2013 Napisano 6 Stycznia 2013 SRP ? http://en.wikipedia.org/wiki/Suggested_retail_price
damian2703 Napisano 7 Stycznia 2013 Napisano 7 Stycznia 2013 Krótki filmik do tematu http://www.pinkbike.com/video/291165/
Mod Team mrmorty Napisano 7 Stycznia 2013 Mod Team Napisano 7 Stycznia 2013 A to łobuzy... a ja się zastanawiałem kto tak bandy u nas na BPW poorał przed Świętami...
Tomash Napisano 7 Stycznia 2013 Napisano 7 Stycznia 2013 A najśmieszniejsze jest to, że wszystkie wady, które wskazujecie powyżej były już wytknięte Krossowi na emtb.pl w wątku, który rzekomo miał być bardzo istotny dla projektantów roweru. Ale widać rowerzyści swoje, producent swoje.... Kiedy rower będzie dostępny? Czy tak jak początkowo mówiono, w sezonie 2014?
Tormentor Napisano 15 Stycznia 2013 Napisano 15 Stycznia 2013 A najśmieszniejsze jest to, że wszystkie wady, które wskazujecie powyżej były już wytknięte Krossowi na emtb.pl w wątku, który rzekomo miał być bardzo istotny dla projektantów roweru. Ale widać rowerzyści swoje, producent swoje.... Dokładnie, był tam też wymieniany kąt główki ramy, żeby iść w 66 stopni zamiast 67. Wątek na emtb: http://emtb.pl/forumo/Thread-Kross-Enduro
rastatajm Napisano 12 Lutego 2013 Napisano 12 Lutego 2013 Aha- system zawiechy jest nieco podobny do systemu z DiamondBacka-tyle,ze jest do góry nogami. Tak na pierwszy rzut oka może trochę przypominać, bo damper jest podobnej pozycji... ale po analizie to zupełnie co innego, bo DB to jednozawias, a Kross ma wirtualny punkt obrotu i system nazwany RVS.
Pytanie
zion
Nazwa: Kross Prototyp Enduro (2013)
Data dodania: 06 styczeń 2013 - 16:24
Prototyp roweru do enduro marki Kross.System zawieszenia RVS, skok 140 - 160 mm.
Zobacz rower
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.