Skocz do zawartości

[forumowe ciuchy] Edycja letnia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Składkę się ustali później, nie ma co zakładać teraz np 5zł, bo nie wiesz ilu będzie chętnych. Takie jest moje zdanie.

A co do ciuchów dla zwycięzcy i organizatora to koszulki to minimum. Przy zamówieniu na 50 osób koszt zakupu koszulek dla dwóch wynosi 2,4zł na osobę. Spodenek 3,2zł. Dodać przesyłkę dla każdego z nich to wychodzi kolejne 0,4zł. Więc bez spodenek wychodzi po 2,8 na osobę. To już Panie/Panowie szkoda wam dorzucić 3,2zł żeby chłopaki mieli radochę? Domyślam się ile z tym jest roboty. Nie sądzę, żeby każdy miał tyle czasu i nerwów żeby ogarniać całe zamówienie. Sam liczę każdy grosz, bo niewiele mam, ale już doceńmy czyjąś pracę ;) Wszystkie kwoty tyczą się oczywiście zamówienia na 50 osób. Gdyby chętnych było mniej można zostać przy samych koszulkach.

Napisano

Też tak myślałem, w końcu te parę złoty nie majątek. 13k2 się narobił w projektach, wysyłał mi i przerabiał na dane programy do tego zrobił bluzę o której nie było mowy w głosowaniu. Za rok to jeden z was może być tym co dostanie ciuchy za robotę dodatkową :P

Napisano

No tak, ale jeśli była by mowa o całym komplecie to mogło by być więcej projektantów-może nie każdemu opłaca się siedzieć nad projektem dla samej koszulki (np. nauka obsługi programu).

Czy bluzy nie należy wziąć o rozmiar większej? W końcu sama koszulka powinna by być obcisła, a bluzę raczej powinno się zakładać na koszulkę.

Napisano

Czy bluzy nie należy wziąć o rozmiar większej? W końcu sama koszulka powinna by być obcisła, a bluzę raczej powinno się zakładać na koszulkę.

Myślę, że producenci mają na tyle mózgu i wiedzą jak się zakłada bluzę. Przez to odpowiednio ma większe rozmiary od koszulki w tym samym rozmiarze.

Napisano

Patrzę i własnym oczom nie wierzę co wy wyrabiacie??

1.Projektant-czas poświęcony na projekty

-zjedzone chipsy

-wypite pifko

koszulka + gacie należą się jak w mordeczkę

2.Ogarniający temat w TP

-czas poświęcony na telefony

-czas poświęcony na chodzenie i załatwianie

-same chęci[podobno piekło jest nimi wybrukowane]

-poddawanie się waszym zachciankom

należą się gacie i koszulka

Napisano

Myślę, że producenci mają na tyle mózgu i wiedzą jak się zakłada bluzę. Przez to odpowiednio ma większe rozmiary od koszulki w tym samym rozmiarze.

No właśnie nie. Forumowe bluzy mają taką samą rozmiarówkę jak koszulki, różnią się tylko długością rękawa.

• Mod Team
Napisano

hej,

widzę że wystarczy sobie pójśc do pracy na dwie nocki i już jest zamieszanie.

Poniżej cytuję swojego posta jednego z ostatnich w temacie o ciuchach ubiegłorocznych. Wg tych zasad powstał ten temat i w domyśle wszyscy się zgodzili.

"Nie wiem czy z moim postem nie wyskoczę jak Filip z konopi ale proponuję pewne zmiany(o ile nie było wcześniej takich założeń, bo powiem szczerze że nie pamiętam). Mianowicie postuluję za tym by autor wybranego projektu dostał koszulkę za free oraz również darmową koszulkę dla osoby która ogarnia temat. Podkreślam że nie pamiętam jakie były wcześniejsze ustalenia - po prostu zapłaciłem i już ;). Skoro już decydujemy się na ciuchy letnie to może przymkniemy obecny?"

Kto tu czego nie rozumie?

Napisano

Za to w temacie [Forumowe ciuchy] konkurs na projekt napisał bigos97:

Nagroda to koszulka za darmo

Ewentualne dodatki powinni zaproponować osoby zamawiające ubrania, a nie organizator.

pod tą bluzę należy nosić koszulkę,sama bluza nie sprawia zbyt przyjemnego dotyku na ciele [suwak],a jak wiadomo zły dotyk boli całe życie

Skoro bluza i koszulka mają takie same wymiary to bluza będzie lepsza o rozmiar większa :)

Napisano

mrmorty, a Twój post jest skierowany do...? :) (piszę bez złośliwości, całkiem serio)

Bo ja widzę, że wielkie halo zrobiło się po tym, gdy okazało się, że ogarniający temat (projektant i organizator) mają dostać po komplecie (a nie koszulce) ciuchów. Jako jeden z tych który zabrał głos napiszę jasno: po koszulce - jestem na tak. Co zresztą wynikało z mojego poprzedniego posta :)

Pozdrawiam! :)

J.

Napisano

MokryXD, 80 zł razem ze skladka i przesyłka, ja chętnie bym dołożył i nawet 2 dyszki dla organizatorow, ale do wszystkich osób, które tak obwieszczaja że szkoda nam tych paru złotych, uwierz mi że dla osoby która nie zarabia nawet kilka zł różnicy to już jest coś, a wyłożyć o tak sobie 8 dyszek na koszulkę to nie jest tak hop siup przynajmniej dla mnie.

/wytapatalkowane z soli

Napisano

Dokładnie tak jak mówi MRMORTY , ustalenia były takie że projektant i organizator otrzymają koszulki gratis i tego się trzymajmy...

Tu wcale nie chodzi o te 10zł więcej, tylko o ustalenia które wszyscy zaakceptowali

Napisano

a ja mam propozycje do "organizatora" niech nastepnym razem lekko podniesie początkową cene, i bedzie po kłopocie :)

ps odpowie mi ktoś czy napis (nick) może być tylko ten z przodu na klacie bez tego na plecach ?

Napisano

Z całym szacunkiem Panie i Panowie, ale nie mam czasu czytać wątku od początku, zaszukałem ten temat słowem "xl" i nie zwróciło mi żadnych wyników...a pytanie mam takie: mam 189cm, dosyć długi tułów, preferuję raczej luźny krój niż przylegający do ciała - czy mam wybrać XL czy może raczej XXL?

Nie chcę zrobić wtopy z rozmiarem bo aż tak zajefajny nie jestem żeby ktoś potem odkupił koszulkę z moim nickiem ;)

Czekam na podpowiedzi żeby się dopisać do listy w drugim temacie! Z góry dziękuję!

POZDRo-:ver

p.s.: pomierzyłem moją ulubioną koszulinkę i chyba już wiem jaki rozmiar wg rozmiarówki z pierwszego posta...dzięki :thumbsup:

Napisano

No właśnie ktoś pytał o nick, co z nim ? :P

a to nie ty @bigos97 uzganiasz te sprawy z TP ?

to jest chyba sprawa indywidualna i ja bym wolał tylko ten na klacie, stąd pytanie czy jest taka opcja przy składaniu zamówienia ?

Napisano

A ja mam pytanie do tych co brali ciuchy w poprzedniej edycji. Jak wypadały rozmiary w stosunku do innych rzeczy? Tzn chodzi mi o to że ja normalnie biorę z reguły M a tu wg tabelek rozmiarowych powinienem wziąć raczej L czy wy też to tak zauważyliście? czy w waszym odczuciu rozmiary z TP trzeba wziąć większe żeby nie były za małe?

Napisano

Jak zwykle biorę ubrania XL, XXL to zeszłoroczne forumowe XXL było z tych mniejszych. Choć generalnie nie lubię ciasnych ubrań.

Napisano

No ja uzgadniam ale zrobię źle i będzie na mnie, więc pytam :)

To jeśli sprawa jest jeszcze do dyskusji, to ja chciałbym wesję z nickiem/napisem wyłacznie z przodu.

Dodatkowo zamienilbym miejscami nick z logo, tak aby nick był po lewej stronie (na serduchu) a logo po prawej - wydaje mi sie to bardziej naturalne patrząc na "zwyczajowe" umiejscowienia nazwiska np. na umundurowaniu lub ubiorach "służbowych" :)

takie dwie drobne sugestie :)

a jak tylko sie pomierzę to też składam zamówienie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...