Skocz do zawartości

[Warszawa] Codzienne ustawki - wspólne jazdy. Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeżeli mówicie o dzisiejszej pogodzie to była idealna na kręcenie.  Właśnie wróciłem z krótkiej pętelki po Szczęśliwicach, deszcz był nieodczuwalny a - że tak to romantycznie ujmę - krople w świetle lamp tylko dodawały klimatu.

Jutro też postaram się pokręcić, muszę rozruszać dupsko po przerwie. Cel - zabawa, więc zahaczam o Fort Bema, Bielana i PW.

Napisano

Jarku że dobry dzieciak ze mnie to wiem od dawna. B)

Myślę, że z centrum do Falenicy przy Twojej nodze to około godziny.

Wysłane z mojego 15rl18j.jpg za pomocą wrxb2d.jpg

Napisano

to trochę mnie zasmuciłeś, na mapie wygląda bliżej niż lasek bielański, przynajmniej patrząc stad -> http://mapa.szukacz.pl/?&lat=52.193923&lng=21.005115&z=48m&zzz=11&typ=Mapa&m=Warszawa&u=Bachmacka&poi=hotel&t=

:(

Gdy już dojedziesz do trasy Siekierkowskiej (słabo znam Mokotów więc nie będę doradzał jak) to potem masz 11 km z tylko 1 możliwym postojem (przejazd przez tory w Międzylesiu). Do tego kilka skrzyżowań równorzędnych i rond bez sygnalizacji świetlnej a tak cały czas tempo szosowe (20-25 minut):

http://maps.google.pl/maps?saddr=Nieznana+droga&daddr=52.2197739,21.1110255+to:52.205261,21.165306+to:52.2057877,21.1726228+to:Mieczys%C5%82awa+Po%C5%BCaryskiego&hl=pl&ie=UTF8&sll=52.215732,21.110101&sspn=0.015776,0.038581&geocode=Ff94HAMdRjxBAQ%3BFX3PHAMd8SBCASnvy4Q9ftIeRzHRYxzmmfMfLQ%3BFc2WHAMd-vRCASl31sO3AdMeRzFhpvrYRFPK3Q%3BFduYHAMdjhFDASmpsI0zB9MeRzFCAFcL-mZ9bg%3BFXWKHAMdAjFDAQ&mra=mrv&via=1,2,3&t=m&z=15

Tylko przez most Siekierkowski przejedź południową stroną, bo inaczej będziesz po schodach biegać.

Napisano

To kiedy jedziemy? Kto chetny? We srode?

my będziemy jeździć po MPK we wtorek. Umawiamy się o 19.00 na stacji Orlen w Starej Miłosnej ale jak by co to możemy podjechać np. naróg Kajki i Czecha to Anin wylot na Lublin.

Napisano

ok, jutro miałem iść oglądać mieszkanie o 20, ale wygląda na to, że mogę iść zrobić to o 22. Ile czasu zajmie dojazd tam od miejsca w którym chcecie się spotkać?

Chodzi mi taki plan po głowie:

wyjechać o 18 spod metra racławicka -> być 19 na miejscu -> zrobić pętle najlepiej w okolicach 60min (jest to możliwe? jak wygląda profil trasy? trudna technicznie? duży ruch? Porywam się z motyką na księżyc?) -> wrócić na 21 do domu :P

Czy to jest wykonalne? Dopuszczam powrót do domu na max 21:20 :D Jeżeli by się okazało, że damy radę dojechać tam np w 40min (biorąc pod uwagę post łasicy gdzieś tam mam cichą nadzieję, że tak). W sumie przy takich założeniach wychodzi ~2h30min dość mocnej jazdy, ciekawi mnie jak będę jutro się czuł po weekendzie. Łukaszu jak generalnie to widzisz? 

dlmtb myślisz, że jest cień szansy aby się zgrać? :D

Kurde Warszawa... wszystko na styk :(

Napisano

dlmtb myślisz, że jest cień szansy aby się zgrać?

Nam dojazd ze Starej Miłosnej na róg Kajk i Czecha zajmie jakieś 15 min. Myśleże około 19.20 powinniśmy już być. 

Jeżeli masz tylko 60min na jazdę to wiele nie nawalczymy. Okolice Starej Miłosnej obfitują w górki więc można tam pochasać i nie zapuszaczać się dalej.

Napisano

Nam dojazd ze Starej Miłosnej na róg Kajk i Czecha zajmie jakieś 15 min. Myśleże około 19.20 powinniśmy już być. 

Jeżeli masz tylko 60min na jazdę to wiele nie nawalczymy. Okolice Starej Miłosnej obfitują w górki więc można tam pochasać i nie zapuszaczać się dalej.

No ja myślałem o zrobieniu tej pętli 27km o której była mowa kilka stron wcześniej. Tej co się wjeżdża gdzieś przy przedszkolu, rozumiem, że tam nie jedziecie? :) tych 27km w godzinę nie przeoramy?

Łasica masz ochotę się przejechać? Łukaszu jutro zadzwonię :P

Napisano

Ta pętla to cienizna, taki wabik dla zamiejscowych :icon_lol: i do tego w jednym miejscu trzeba robić objazd bo droga jest zalana. Jak chcesz sibie pofikać po MPK to nie koniecznie ją polecam. My tubylcy mamy lepszy repertuar.

Napisano

@dlmtb byleby dyrygent byl rozeznany to my juz tam zatanczymy. ;)

@mess ja to widze tak.

Od centrum po Falenice przetyrasz mnie po asfalcie ze srednia 38. Ale nic to. Dam rade. Po mpk przejedziemy w 40 min bo co to dla nas. Jako ze bedzie malo i plasko to pewnie z lokalsami pojezdzimy dalej. Nagle sie ockniesz ze juz pozno wiec gaz w giry ile fabryka dala. Tu srednia wzrosnie. Spoznisz sie do chaupy, baba Cie przeswieci wiec rychtuj poslanie w kuchni. Ja trafie na OIOM wiec chlopaki przygotujcie kosz wiklinowy z marmolada, serem i innymi przydasiami, a no i koniecznie jakies pismo kolorowe. Moze byc Bravo Girl, zazwyczaj podlaczonym do respiratora, kroplowki, pradu, butli z tlenem ciezko mysli sie gornolotnie.

Ot. Moj kot mi to wywrozyl z fusow po karmie. ;-)

Co do samej trasy. Dobra dla poczatkujacych. Podczas oficjalnego objazdu kilkukrotnie slyszalem iz trasa bardzo ciezka... chyba do zaakceptowania nazwania ja "mtb". ;-)

Sent from my 20hpuo3.jpg using wrxb2d.jpg

Napisano

Łukaszu, ah te Twoje poczucie humoru :D

Myślę, że jeszcze nie raz przyjadę z Wami pojeździć, szczególnie jeśli macie jakieś fajne tereny :) Ale będę tam pierwszy raz, więc chcę po prostu zobaczyć tę pętlę. Pojadę z tubylcami i będę zmieniał kolory na podjazdach... tak nie może być, troszeczkę tydzień muszę planować :) Szczególnie, że ten będę jeździł raczej zmeczony. Piszesz, że część jest zalana... Generalnie jest tam dużo wody/błota?

Napisano

Łasica masz ochotę się przejechać?

Godzina mi zupełnie nie pasuje - po pracy wychodzę na trenieng o 16:00 (czasem przed pracą o 8:30). Poza tym trenowanie w grupie osób o różnej formie i technice średnio się sprawdza - ktoś zawsze musi czekać i czasem pada na mnie, a ja bardzo nie lubię jak mi okulary parują i komary gryzą :-)

Napisano

Myślę, że jeszcze nie raz przyjadę z Wami pojeździć, szczególnie jeśli macie jakieś fajne tereny :) Ale będę tam pierwszy raz, więc chcę po prostu zobaczyć tę pętlę. Pojadę z tubylcami i będę zmieniał kolory na podjazdach... tak nie może być, troszeczkę tydzień muszę planować :) Szczególnie, że ten będę jeździł raczej zmeczony. Piszesz, że część jest zalana... Generalnie jest tam dużo wody/błota?

Nie napalaj się na tę pętlę bo to w 80% jazda po niezbyt ciekawym technicznie terenie. To raczej wycieczka dla przyciężkawego tatusia na krosie który jadąc z  prędkością 25 km/h myśli że idzie jak przecinak :icon_lol:. Z drugiej strony czegóż można spodziewać się na Mazowszu? 

Jedyne co przypomina że to "MTB" to kawałek masywu Góry Lotnika. Co do wody to w 90% jazda z dala od niej. W zeszłym tygodniu w okolicy Starej Miłosnej nie dało się przejechać. Rozlała tam lokalna struga i trzeba było zrobić objazd.

Podsumowując nie czekać na was?

Napisano

Ta pętla to cienizna, taki wabik dla zamiejscowych :icon_lol: i do tego w jednym miejscu trzeba robić objazd bo droga jest zalana. Jak chcesz sibie pofikać po MPK to nie koniecznie ją polecam. My tubylcy mamy lepszy repertuar.

W niedzielę niechcący wbiłem się na trasę Pucharu Mazowsza organizowanego przez WKK w Wesołej - nawet nie wiedziałem że w tej części MPK są takie fajne górki. Wolałem jednak nie przepychać się z zawodnikami i pojechałem dalej na południe. Wrzucacie gdzieś ślady GPS ze swoich wypadów?

W środę idę do pracy na 20:00 więc umówiłem się z kolegą o 10:30 na rogu Broniewskiego i Reymonta i jedziemy do Żelazowej Woli. Ze względu na wschodni wiatr pierwsza połowa głównie szosą a powrót przez Kampinos.

Zakładając metę w Łomiankach wyjdzie 115 km w 6 godzin (wliczając kilka krótkich postoi). Tempo lżejsze niż zazwyczaj bo kolega nie nabrał jeszcze w tym roku formy, a ja w biurze aż do 7:00 będę musiał zachować przytomność :-)

Napisano

W niedzielę niechcący wbiłem się na trasę Pucharu Mazowsza organizowanego przez WKK w Wesołej - nawet nie wiedziałem że w tej części MPK są takie fajne górki. Wolałem jednak nie przepychać się z zawodnikami i pojechałem dalej na południe. Wrzucacie gdzieś ślady GPS z

No właśnie bez Indianina nie wypuszczaj się w nieznany teren a na tym terenie to my jesteśmy Indianami. To co ogólnie wiadomo o MPK to wyklepana Mienia i Góra lotnika a tym czasem jeździ się tu gdzie indziej czego mogłeś liznąć w okolicy SM.

Śladów nie zapisujemy bo jeździmy to non stop do porzygania. :sick:

Napisano

Nie napalaj się na tę pętlę bo to w 80% jazda po niezbyt ciekawym technicznie terenie. To raczej wycieczka dla przyciężkawego tatusia na krosie który jadąc z prędkością 25 km/h myśli że idzie jak przecinak :icon_lol:. Z drugiej strony czegóż można spodziewać się na Mazowszu?

Jedyne co przypomina że to "MTB" to kawałek masywu Góry Lotnika. Co do wody to w 90% jazda z dala od niej. W zeszłym tygodniu w okolicy Starej Miłosnej nie dało się przejechać. Rozlała tam lokalna struga i trzeba było zrobić objazd.

Podsumowując nie czekać na was?

Jak tak sprawe przedstawiasz to moze faktycznie bysmy sie podlaczyli, nie wiem tylko czy nogi gotowe na silowe oranie, ale z okazji wypada skorzystac :) Najwyzej bede zmienial kolory hehe ta godzinke chetnie z Wami pojezdze o ile dam rade oczywiscie ;) wysylam kom na pm, pusc pikacza to oddzwonie :)
Napisano

Mpk jest ok, ale najbardziej jest ok. nad SM, tam gdzie single od kamienia Piłsudskiego, traska przy SM i czarny do Inst. Kardiologii.  Tylko nie wiem czy to już Mpk czy jeszcze nie ;)

Lecę tam, ale za tydzień, zrobić kółko do Mieni i z powrotem.

Na ten weekend planuję zrobić traskę po lokalnych atrakcjach techniczno-zjazdowych, w sensie Agry-kopiec PW-skarpa SGGW-Kazura-icośjeszcze.  Jakby ktoś chciał dołączyć, zapraszam.

Napisano

@dlmtb Jeżdżę krossem, średnio wychodzi 24-25 km/h, ojcem jeszcze nie zostałem, brzuszka też nie posiadam. :D Coraz bardziej widzę, że tu większość to szpanerów z kaską od rodziców. Źle trafiłem, oj źle.

Napisano

Cholera musze wypieprzyc w te pedy kola za 4 kafle i wszystko co nosi znamiona XT+R by mnie nie posadzano o mecenat ze strony rodzicow...

@up Bart, poprosze o newsletter smsowy bo chetnie z Toba rusze.

Edyta:/

Bart, nie mysl sobie Ciebie tez czeka klejenie izolacja wszystkiego co z wegla masz w Santanie. ;-)))

Napisano

A choćby z tego że została wymieniona tylko jedna firma, ciekawe z jakiego powodu, odpowiedź na to pytanie powinieneś znać sam. ;) Z tym że po modernizacji nie jednego takiego żałosnego typa można "łyknąć", tylko po co, niech dalej ma mega radość wyprzedzając z super prędkością "tatusiów". Z tym, że ja nie wrzucam Wszystkich do jednego wora, więc @ukaniex daruj sobie. Z mojej strony koniec OffTopu.

Napisano

Eeee. Qué pasa? :o

Przestan pisac szyfrem znanym tylko wsrod nerdow i ufoludkow bom siem lekam.

Edyta:/

Ah... "Tatus na krossie". Uderz w stol a tatusiowe sie odezwa. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...