Inditu Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 Cześśś, mam problem z wyborem siodełka do mojej kolarzówki. Poprzednie było super, ale umarło bezpowrotnie... Rozglądałem się trochę, i znalazłem kilka ciekawych ofert: FIZIK GOBI XM SIODEŁKO MTB 229g NOWE OKAZJA (2755418008) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Nowe Selle Italia TURBO OS 300g Uniwersalne Wys.0 (2769856671) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Promocja! Fizik VITESSE CP białe 7525SA23038 (2769024570) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Selle Italia siodło XO X0 Flow białe Cyklomania (2757722539) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Siodełko Selle Italia SL biało-czerwone 230g NOWE (2768329987) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Które według Was jest najlepsze? A może macie jakieś inne propozycje? ;p (na siodło mam max. 150 zł).
Rogalik88 Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 Ja bym zastanowił się jeszcze nad http://allegro.pl/siodelko-selle-italia-xr-flow-whistle-60-siodlo-i2762081820.html. Kupiłem ostatnio, wygląda nawet lepiej niż na zdjęciach i jest nawet wygodne.
Zergonyac Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 Tak jak polecił Rogalik brałbym Selle Italię XR lub SL ale wersję XC (tu już będzie ciut powyżej zakładanego budżetu) - w każdym razie brałbym siodło z anatomicznym wycięciem. XR wydaje się być fajnym modelem, bardzo podobny do SL XC, a sporo tańszy . Pozdrowienia.
lesieque Napisano 9 Listopada 2012 Napisano 9 Listopada 2012 Ja jeżdze na GEL flow SLR i jest bardz fajne. Co prawda nowe kosztuje spoo, ale jest też wersja normalnego SLR, a uzywki chodzą czasami po 150 zł. Czy akurat no i jest wg mnie bardzo wygodne, nawet na długie wypady. No ale siodło<200g to już na serio bez pieluchy nie idzie tak łatwo, ale jezeli dobierzesz dobre siodełko pod Ciebie, to nawet bez wkładek będzie wygodne
Inditu Napisano 9 Listopada 2012 Autor Napisano 9 Listopada 2012 Ale spotkałem się ostatnio z opinią, że niektóre siodełka są niezdrowe dla "sami wiecie czego" Chociaż wydaje mi się to dziwne, gdy się jeździ średnio 30 km po mieście... I właśnie takiego siodła potrzebuje. Wygodnego na niezbyt długie dystanse... Czy takie "profesjonalne" siodełko sprawdzi się w moim przypadku ;p?
Mod Team sznib Napisano 10 Listopada 2012 Mod Team Napisano 10 Listopada 2012 Poprzednie było super, ale umarło bezpowrotnie... Jak poprzednie było ok. to najlepiej kup takie samo, albo o zbliżonym kształcie. Siodełka maja to do siebie że trzeba trafić z kształtem i to które jednemu pasuje innemu niekoniecznie. Także kupno siodełka to zawsze ryzyko że nie podpasuje, a jak juz masz sprawdzone to po co ryzykować?
Inditu Napisano 10 Listopada 2012 Autor Napisano 10 Listopada 2012 No było okej, ale myślałem nad zakupem lepszego ;p Poza tym się zepsuło szybko, więc to bez sensu... A teraz się waham pomiędzy http://allegro.pl/siodelko-selle-italia-xr-flow-whistle-60-siodlo-i2723069755.html , a http://allegro.pl/fizik-gobi-xm-siodelko-mtb-229g-nowe-okazja-i2755418008.html . Które wybrać? Słyszałem, że Fiziki są świetne, ale cena selle italii jest mocnym argumentem
Mod Team IvanMTB Napisano 10 Listopada 2012 Mod Team Napisano 10 Listopada 2012 Kłaniam, Szkoda, iż pomimo powtarzania tego wielkokrotnie i w wielu miejscach, ludzie słabo przyswajają fakt, że siodełko to sprawa niezwykle indywidualna, każdy tyłek jest inaczej zbudowany i nie ma czegos takiego jak Uniwersalne, Najlepsze Siodło dla Każdego. Udaj się do sklepu który sprawdzi rozstaw twoich kości guzicznych - chyba tak się to nazywa po polsku, po angielsku sitting bones - co pozwoli Ci nie błądzić po omacku ale ukierunkować się na siodełka o konkretnej szerokości. Body fit robi się coraz popularniejszy nawet w takim grajdole jak Polsza. A jak nie masz niczego takiego pod reką próbuj. Pożycz siodełka od znajomych, sprawdź jaki profil miało Twoje ostatnie, najwygodniejsze, w końcu możesz spróbować któregos z powszechnie polecanych "pewniaków" ale oczywiście nie ma gwarancji że to co pasuje wiekszości przypasuje także Tobie... Szacunek... I.
Inditu Napisano 10 Listopada 2012 Autor Napisano 10 Listopada 2012 Szanowny, No właśnie takowych pewniaków szukam. Siodełek, które są uniwersalne, pasują do większości assów (jeśli można tak powiedzieć). I bardzo dobrze wiem, jak bardzo indywidualną sprawą jest siodełko, ale spotkałem się z "pewniakami" np. Lepper Primus, które uwielbia każdy człowiek, który je wypróbował A na kolarzówkach się jeszcze słabo znam i potrzebuje takiego wszechstronnego siodła. I zdaje mi się, że są takie, bo co czytam o siedzeniach do kolarzówki zawsze ludzie wymieniają dwa siodełka, które zaprezentowałem powyżej. Uszanowanie.
Piszaman Napisano 10 Listopada 2012 Napisano 10 Listopada 2012 FIZIK GOBI XM - Przetestowałem osatatnio, ale na fullu. Bardzo ciekawe siodełko, ale nie wydaje mi się, żeby na szosie Ci się spodobało.
Mod Team IvanMTB Napisano 10 Listopada 2012 Mod Team Napisano 10 Listopada 2012 Prysz bardzo... Moje sprawdzone siodeka. szosa: Bontrager Race Bontrager Race Lite Charge Spoon MTB: WTB Pure Charge Spoon Zdecydowanie odradzam: Jakiekolwiek Brooksy Jakiekolwiek Szpece Szacunek... I.
piotrek87 Napisano 12 Listopada 2012 Napisano 12 Listopada 2012 Jak wyżej - siodełko to baaardzo indywidualna sprawa. Wiele osób polecało WTB Pure Rocket - przejechałem jakiś 2k km na nim i zawsze przy dystansach >40 km tyłek bolał. Teraz jeżdze na Selle C2 Gel Flow i dla mnie jest idealne.
sodpow Napisano 26 Listopada 2012 Napisano 26 Listopada 2012 Siodełka maja to do siebie że trzeba trafić z kształtem i to które jednemu pasuje innemu niekoniecznie. Także kupno siodełka to zawsze ryzyko że nie podpasuje, a jak juz masz sprawdzone to po co ryzykować? ...ooooooooooooojjjjj prawda, u mnie po zakupie roweru, kilka razy wymieniałem siodło, a potem je odsprzedawałem bo mi nie leżały... w końcu odpuściłem wróciłem do fabrycznego którego jakimś cudem się nie pozbyłem - najmniej mi przeszkadzało... tragedia
GhOsTwrc Napisano 28 Listopada 2012 Napisano 28 Listopada 2012 Polecam Ritchey wcs...po 140km tylek nie boli.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.