Skocz do zawartości

[napęd]terkotanie napędu

florianomariano

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,niedawno wyczyściłem łańcuch oraz kasetę w moim rowerze,całość dokładnie osuszyłem i nasmarowałem.Mam następujący problem-podczas jazdy na niższych przełożeniach słychać terkotanie,czy ktoś z was miał następujący problem i potrafi stwierdzić co to może być? Dodam,że przed czyszczniem wszystko było ok.

Napisano

Witam,niedawno wyczyściłem łańcuch oraz kasetę w moim rowerze,całość dokładnie osuszyłem i nasmarowałem.Mam następujący problem-podczas jazdy na niższych przełożeniach słychać terkotanie,czy ktoś z was miał następujący problem i potrafi stwierdzić co to może być? Dodam,że przed czyszczniem wszystko było ok.

Jak na moje masz wyciągniety łancuch, albo zajechane zęby kasety. Przed czyszczeniem nie slyszałes, bo brud to tłumił.

Po pewnym czasie powinno sie to dopasować, ale lepiej mieć świadomość, że niebawem czeka pewien koszt.

Pozdr!

Napisano

Dziś byłem w sklepie rowerowym i serwisant powiedział mi że terkotanie to przejaw niedociągniętej linki. Mozna to zrobić samemu przez podkrecenie tej czarnej śrubki w ktorą wchodzi końćówka pancerza. Jeśli to nie da rady to trzeba wyrególować tylna przerzutkę. Pozdrawiam Wojeciech.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...