Skocz do zawartości

[gripy] jakie zakupić?

SadurUniBike

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, moje orginalne gripy unibike już są starte i się kleją , moglibyście jakieś polecić w rozsądnej cenie.

Rower mam szaro granatowy więc kolorystyka wiecie jaka.

pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Z tańszych Mortopy podobno są dobre. Ludzie dobrze o nich mówią:

HIT Nowa Technologia i jakosc Chwyty Gripy MORTOP (2532208214) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

trochę droższe ESI:

http://allegro.pl/esi-grips-chunky-czarne-i2533033338.html

możesz też pomyśleć o owijce.

Gumę odpuść, chyba że zadowolą Cię gripy na jeden sezon.

Napisano

Szczerze, nie wiem. Mi gumowe chwyty nie pasują, tylko pianki. Z tego jednak, co słyszałem, nowe Dartmoory są już trwalsze niż te stare, tamte leciały w mgnieniu oka. A sam "bieżnik" stosunkowo popularny. Weź tylko jedną rzecz pod uwagę - 145mm, gdzie typowo to 120-130mm. Szeroko.

Napisano

Guma to guma, taka jaką masz w aktualnych chwytach. Pianka... to już zależy od chwytów. Jedne to jak sztywniejsza gąbka do mycia, inne to faktycznie dobrze ubita pianka. Moje ręce z pewnością mogą polecić Ritchey WCS i Scott Racing Lite Open. Szczególnie drugi model to ten drugi typ pianki. Ale i WCS dają radę.

• Mod Team
Napisano
trochę droższe ESI: Esi Grips - Chunky - Czarne (2533033338) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. możesz też pomyśleć o owijce. Gumę odpuść, chyba że zadowolą Cię gripy na jeden sezon.

Yyyyyy... guma na jeden sezon a wiesz ile ESI wytrzymają? :>

Moje po pół sezonu są mocno popękane na krawędziach, miejscami są wyżłobienia, ale jeszcze się trzymają, jak wytrzymają sezon to będzie dobrze, to zdecydowanie nie są wytrzymałe gripy.

Z droższych faktycznie mogę polecić ESI - wygodne, nie ma mowy o kręceniu na kierownicy, dłoń jest dosłownie przyklejona, ale to co napisałem powyżej - nei są zbyt wytrzymałe i ważą więcej niż pianki (Racersy to ok 40 g).

Z tańszych polecę piankowe Ritcheye WCS, całkiem ok, w miarę wygodne, lekkie, wytrzymałością również nie grzeszą (jak każde pianki chyba), jedyna wada to fakt, że lubią zakręcić się na kierownicy - lakier powinien rozwiązać problem.

Napisano

Ja też szukam nowych chwytów. Z tym że do jazdy bez rękawiczek i fajnie by było żeby pasowały stylem do czarnego mieszczucha. Kiedyś miałem takie fajne silikonowe z bmx-u ale teraz znikły ze sklepów. A może są?

Napisano

budżet hmm 80-100 zł max , raczej guma

Z takim budżetem to bym kupił gripy ESI. Naprawdę warto, wiem to z autopsji. Zresztą wystarczy poczytać opinie o tych chwytach.

Napisano

wybór padł na gąbki ESI, dziekuje :thanks:

Dobry wybór, co prawda to nie gąbki tylko silikony, nie są przesadnie miękkie nie odkształcają się nie wycierają a są bardzo wygodne :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...