Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 14

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Myłem rower i czyściłem napęd, odtłuściłem zaciski hebli, tarcze i wymieniłem klocki. Jeszcze na inny dzień założę nowy łańcuch i podreguluje heble.

Wysłane z mojego GT-7100 SAMSUNG Galaxy Note 2. za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Skromne 10km nad jezioro, tam krótkie opalanie na pierwszym od paru dni słońcu. Próbowałem wjechać w las ale po tych zaspach nie dałem rady. Po tym powrót kolejne 10km na obiad.

Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Dziś 50 km w 1h 45 min póki co w tym sezonie na dystansie 50 km najlepszy czas :) Mogło być ciut lepiej bo przez połowę drogi wiatr w mordę...

Napisano

Wczoraj umyłem swój stary rower, bo na dniach sprzedaję znajomej. Więc porządne mycie i smarowania łańcucha, pd razu wygląda lepiej :rolleyes:

Send with my HTC Sensation XL

Napisano

K2 AKRA i mycie kasety, wygląda jak funkiel nówka :D Łańcuch co prawda myty niedawno, ale już zdążył się zasyfić, gruntownie wymyję jak przyjdzie mi Rohloff :)

20130407133553.jpg

Napisano

35km po mieście, na wieczór zaczęło się wypogadzać i widać było promienie słońca, aż żal, że dzień się kończył :)

Napisano

15-20KM po okolicach, kilku rowerzystów spotkałem ;)

I oczywiście mycie, smarowanie, regulacja - i odkrycie, że nie ma jednego zęba w korbie.I trza kupić prawe ramię :D

Napisano

K2 AKRA i mycie kasety, wygląda jak funkiel nówka :D Łańcuch co prawda myty niedawno, ale już zdążył się zasyfić, gruntownie wymyję jak przyjdzie mi Rohloff :)

Rdza, rdzę widzę :)

A żeby było na temat wczoraj kilkanaście km po południu, a od rana zamontowałem sobie rogi ;)

Napisano

Pierwsza jazda w spd :teehee: 22.5km w mieście bez żadnej wywrotki :D

Szacun! :D
Ja uczyłem się jazdy w SPD-ach w zimę :D
I to taką zimę jaka była kilka dni temu za oknami, czyli na drodze był praktycznie sam lód :)
Kilka gleb ale się nauczyłem :D
Napisano

Dzisiaj pierwszy raz jeździłem na nowym prawdziwym rowerku :D Dziś jeździłem pierwszy raz w  tym sezonie :D Ale jeszcze pierwsze rowerowe razy czekają. Najlepsza była ta cisza, jadę i słyszę tylko szum gum . Zero trzeszczenia, terkotania, stukania, luzujących śrubek, przymusowych postojów, po prostu mega. Niby sporo nie jeździłem, ale  prędkości w porównaniu do jazdy makrokeszem kilka ładnych km/h większe. Jedno ale mam do tego rowerku, troszkę może za krótka rura górna. Ale i tak jak to się mówi "jaki pieniądz, taki sprzęt".

Napisano

Wczoraj test nowego sprzętu i wycieczka do Sobótki w celu pokibicowania szosowcom, pękło 85 km. Dzisiaj prawie 50 km przy bardzo pięknej pogodzie.Wiosna wraca :)

Napisano

No to dziś pierwszy raz w życiu  w kasku i druga jazda w sezonie :D Dziś pykło 25 km. Chcę się wysportować :P Żeby dać radę w tym roku trasę Gdańsk-Hel-Gdańsk robić. Straszny wiatr tak poza tym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...