Skocz do zawartości

[do 3000] Unibike Viper vs Zethos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chcę jak najszybciej kupić jakiś rower.

Przewiduję 75% asfalt, więc padło, że jednak cross.

Dzięki Waszemu forum poczytałem trochę i mam już propozycję.

Unibike Viper lub 700 zł droższy Zethos.

Mam 182 cm, ale nieco dłuższe nogi, bo w kroku 90 cm i sprzedawca przy przymiarce nieco zdziwiony stwierdził, że poniżej 21'' będzie ewidentnie za mały. Tak więc rama 21''.

Czy opłaca się dołożyć? oto jest pytanie.

W sumie teoretycznie nadal jestem otwarty na inne modele, jeśli ktoś zaskoczyłby mnie dobrą propozycją i uzasadnił.

W budżecie mogę iść nawet w kierunku 3000.

Wnioski jakie wyciągnąłem po czytaniu forum, a także po krótkiej wizycie w sklepie.

- stosunek cena/jakość Unibike bardzo dobra, osprzęt sporo lepszy niż w innych markach

- w przypadku Vipera według danych producenta jest dość ciężki (ponad 15kg), Zethos prawie 2 kg lżejszy mimo tej samej ramy? Czyżby osprzęt był aż tyle lżejszy? No ale te 700 zł :/

- wygląd mnie nie zachwyca Unibike :-( a szkoda, bo jest mimo wszystko dość ważny według mnie

Generalnie chciałbym, aby Ci co nie są na forum kilka dni tak jak ja, ale są prawdziwymi znawcami i miłośnikami tego sportu mogli napisać parę zdań jak oni to widzą z ich perspektywy. Dziękuję.

Ps. Jestem z Rzeszowa i raczej wolałbym kupić gdzieś w sklepie...

Napisano

Myślę że Zethos jest proporcjonalnie do ceny lepszy od Vipera. Czyli to już tylko kwestia Twojego wyboru i funduszy który wybierzesz. Zależy też czy wolisz V-brakei czy tarczowe. Pamiętaj że po kupnie też na pewno wydasz kilka stówek - a to zabezpieczenie, a to licznik, lampki, torba, narzędzia, dętki itd. Także przelicz to sobie raz jeszcze i zastanów się co wolisz ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...