xwiewiurx Napisano 24 Maja 2012 Napisano 24 Maja 2012 witam chcialem sie podpiac pod istniejacy temat ale zostal on zamkniety. otoz w moim rowerze wolnobieg kreci sie w obie strony wiadomo w jedna to jest normalne ale w druga powinien sie blokowac. chcialem go odkrecic zeby zobaczyc czy trzeba go wymienic czy moze po prostu dokrecic / nasmarowac itp. mam klucz wielowpustowy, ktory wsadzam do srodka, w te widoczne wyzlobienia i wiem ze tam jest lewy gwint i krece w prawo zgodnie ze wskazowkami zegara. w tamtym temacie jeden z kolegow napisal ze moge tez zdjac wolnobieg odkrecajac odwrotnie i tam potrzebuje innego specjalnego kucza. moze ktos wyjasnic jaki to klucz do tych 2och dziurek jest? i co moze byc problemem mojego wolnobiegu?? z gory wielkie dzieki
paweloko Napisano 24 Maja 2012 Napisano 24 Maja 2012 Najlepiej wymienić wolnobieg i łańcuch na nowe. Wolnobieg jest przykręcony normalnym prawym gwintem. Odkręca się go w lewą stronę (przeciwnie do ruchu wskazówek zegara). Odkręcając tą nakrętkę z dwoma dziurkami np śrubokrętem i młotkiem dostaniesz się do zapadek i łożysk wolnobiegu. Jeśli masz dużo cierpliwości możesz tak zajrzeć sprawdzić stan zapadem i przesmarować łożyska. Warto nie pogubić części i wiedzieć potem jak to złożyć.
lyndowss Napisano 24 Maja 2012 Napisano 24 Maja 2012 wiem ze tam jest lewy gwint i krece w prawo zgodnie ze wskazowkami zegara Nie wiesz. Gwint jest prawy, czyli normalny. Coś się stało? Tak nagle przestał łapać na zapadkach?
Mod Team Puklus Napisano 24 Maja 2012 Mod Team Napisano 24 Maja 2012 Pomyśl, napęd działa w prawo, odkręca sie w prawo .. hmm daleko byś nie zajechał z takim gwintem ... Natomiast w lewo ... w lewo to inna bajka
xwiewiurx Napisano 24 Maja 2012 Autor Napisano 24 Maja 2012 to ze jest lewy wzialem z tego tematu [wolnobieg] Odkrecenie wolnobiegu - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa ale pewnie zle to zinterpretowalem lub jest lewy w innym nieznanym mi miejscu :/ nie wiem co sie stalo, kupilem ten rower w takim stanie wiedzac ze jest cos do roboty w wolnobiegu. a ze nigdy tego nie robilem postanowilem podjac sie tego wyzwania paweloko w swoim rowerze bym tak zrobil ale to jest rower zakupiony do nauki majsterkowania i jak go naprawie to chce go puscic dalej wiec ta opcja odpada, najlepiej jak by dalo sie naprawic te zapadki/ przesmarowac. a jak nie to mam w zanadrzu 6-cio biegowy wolnobieg wiec wtedy postaram sie wymienic sam wolnobieg. wiem ze z lancuchem sie to powinno robic ale wiadomo chodzi o koszta. w sumie moglbym odkrecic te nakretke z 2ma dziurkami ale nie wiem gdzie przylozyc srubokret oraz gdzie i jak pukac hahaha puklus to zes mi pomogl no tak lewo to lewo to juz zupelnie co innego jak prawo
zekker Napisano 24 Maja 2012 Napisano 24 Maja 2012 Żeby sprawdzić czemu nie działa musisz rozkręcić i dostać się do zapadek. Czyli odkręcasz blaszkę z dwoma dołkami (ta z napisem china ze zdjęcia z tematu, który dałeś). Odkręcasz w prawo. Uważaj na wypadające kulki.
xwiewiurx Napisano 24 Maja 2012 Autor Napisano 24 Maja 2012 no i znow jeden pisze w lewo a drugi w prawo. jeden:odkrec srubokretem a drugi po prostu odkrec, ale co i jak przylozyc to juz nie . zekker czy te blaszke z 2ma dziurkami odkrecam tym kluczem http://allegro.pl/klucz-do-wolnobiegu-shimano-bike-hand-sciagacz-i2348938623.html czy srubokretem jak wspomnial paweloko. Ludziska robie to 1wszy raz i nie chce narobic wiecej balaganu niz to warte wiec prosze o szczegoliki
zekker Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 Tym kluczem odkręca się wolnobieg z piasty, więc nie. Z tego co pamiętam, to chyba użyłem kiedyś kawałka szprychy i młotka, więc śrubokręt powinien spełnić zadanie. http://mslonik.pl/rowery/technika/701-rozbieram-wielotryb (mam nadzieję, że strona nie padnie jak poprzednio) Tylko pomiń etap zdejmowania koronek. Jak nie masz imadła, to lepiej wolnobieg zostawić na kole i niech ktoś przytrzyma jak będziesz luzował nakrętkę. Potem można go odkręcić i zacząć rozbierać uważając na wypadające kulki.
xwiewiurx Napisano 25 Maja 2012 Autor Napisano 25 Maja 2012 no i w koncu mam odpowiedz na moje pytania, dzieki panowie za pomoc. zekker swietna stronka z dokladnym opisem, na pewno rozbiore ten wielotryb i zajrze do zapadek. na razie plan taki ze wymienie wielotryb na inny a do starego zajrze pozniej bo malo czasu mam. czy do zdejmowania jest mi potrzebny bacik? bo nikt nie wspomnial a cos mi sie obilo o uszy ze potrzebny moze byc. i czy zakladajac nowy tez mam zwrocic uwage na jakas specjalna technike ?
paweloko Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 Nie do odkręcenia wolnobiegu nie jest potrzebny bacik, tylko w przypadku kasety go używasz. Zakładanie jest bardzo proste. Musisz równo przyłożyć do gwintu na piaście i dokręcić ręką. Podczas jazdy wolnobieg dokręci się do końca sam.
zekker Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 Jakby co to strona nie jest moja. Przed przykręceniem warto przesmarować gwint, potem będzie łatwiej odkręcać (kasetę i tak łatwiej ).
xwiewiurx Napisano 25 Maja 2012 Autor Napisano 25 Maja 2012 zekker dobrze ze piszesz bo myslalem ze twoja. no i udalo sie. nie wiedzialem ze to takie proste puklus teraz wiem o co ci chodzilo. no tak nigdy tego nie robilem wiec ciezko bylo mi to sobie wyobrazic. gwint nasmaarowany a do starego zajrze pozniej i na pewno dam znac. panowie zapamietajcie mnie bo juz niedlugo kolejna seria pytan ps. no to kaseta w jakich rowerach jest uzywana??
paweloko Napisano 26 Maja 2012 Napisano 26 Maja 2012 Kaseta używana w rowerach z piastą z bębenkiem na który można nałożyć i przykręcić kaseta. Wygląda to tak:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.