qnick Napisano 9 Maja 2012 Napisano 9 Maja 2012 Stowarzyszenie Bikeholicy we współpracy z MDK w Miechowie zapraszają na brevet, który odbędzie się w sobotę 19 maja. Zapewne niewiele osób słyszało o czymś takim jak Brevet. Ogólnie rzecz ujmując Brevety to długodystansowe maratony szosowe, których idea została rozwinięta przez francuski Audax Club Parisien a od 2010 roku jest realizowana w naszym kraju. Dystans 200 km, tempo? dowolne. Najważniejsze to zmieścić się w czasie 13,5h. W brevetach nie ma klasyfikacji. Jedzie się dla osiagnięcia celu jakim jest dystans (a nie miejsce). Każdy kto osiągnie założony cel dostaje dożywotni tytuł "Randonneur". Na trasie rozmieszczone będą punkty kontrolne a rolą zawodnika jest potwierdzenie obecności na punkcie poprzez perforowanie karty zawodnika. Więcej informacji na stronie: Brevet 200 km w Miechowie 19.05.2012 - Bikeholicy - Krakowskie Stowarzyszenie Kultury Fizycznej oraz na górze strony w zakładce "Nasze imprezy" Serdecznie zapraszamy!
gdy Napisano 12 Maja 2012 Napisano 12 Maja 2012 na mini Odyseje nie udało sie dotrzec moze teraz sie uda . mam nadzieje, że jakos to objade na góralu ze slikami
qnick Napisano 13 Maja 2012 Autor Napisano 13 Maja 2012 na góralu ze slikami Przy takim limicie czasowym nie powinno być najmniejszego problemu. Ale lepiej weź portfel zamiast bidona :-) Punkty kontrolne będą przy sklepach i stacjach benzynowych
Mod Team Franio Napisano 13 Maja 2012 Mod Team Napisano 13 Maja 2012 A ja mam pytanko jak wygląda sprawa z pamiątkowym medalem? Jest on wliczony w koszty wpisowego? Bo czytałem info z jakiegoś innego brevetu i tam za medal trzeba było zapłacić chyba 60zł, więc nie mało.
mlodymisiu886 Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 czyli za dojechanie masz jeszcze dopłacić extra na medal?
gdy Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 tak wynika z regulaminu , ze wpisowe wpisowym a jak chcesz medal to osobne siano trzeba wyłożyć . w sumie tak sie teraz zastanawiam bo 70 pln w dniu startu to troche sporawo
Mod Team Franio Napisano 14 Maja 2012 Mod Team Napisano 14 Maja 2012 No właśnie lipa z deka. Medal płatny, prowiant też samemu kupować w sklepach trzeba. To na co te 7 dyszek idzie?
szczympek Napisano 14 Maja 2012 Napisano 14 Maja 2012 Z regulaminu wynika, że kanapki, owoce i woda będą dostępne plus ciepły posiłek w Olkuszu. Do tego serwis roweru i jakieś tam rzeczy. Jadę.
spros Napisano 15 Maja 2012 Napisano 15 Maja 2012 w polowie trasy bedzie obiad. na mecie tez na cieplo. medali nie bedzie bo zgodnie z regulaminem brevetow musielibyscie doplacac chyba 60. wpisowe jest urzedowe a jak komus duzo niech zrobi impreze taniej to chetnie pojade. brevet to brevet, ci co byli choc raz wiedza co to jest, tych co nie byli zapraszam sprobowac.
HUMENNE Napisano 11 Września 2012 Napisano 11 Września 2012 cześć. Chciałem być w miechowie na brevet no nie casz volny byl może w przyszłym roku jeśli coś takiego będzie. Wczoraj moja brevet przesz radoszyce-sanok-przemysl-jaroslaw-rzeszow-dukla-v.komarnik i domov...400km.kilka zdjęć: http://pokec.azet.sk/gladyszow/fotoalbumy/e40 pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.