Skocz do zawartości

[gwint mocowania bagażnika] Rama Author Traction, pomoc w znalezieniu nowej tulejki z gwintem

Leadtek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry Wszystkim,

Mam taki o „problem” podczas demontowania bagażnika (odkręcania śrubek), nie można było odkręcić jednaj z nich, całą się ruszała. Śrubkę trzeba było usunąć mechanicznie. Zostało coś takiego.

6f7c559b.jpg

Co prawda nie ma to wpływu na wytrzymałość materiału, bowiem pierwotnie była tam włożona tulejka z gwintem (jak widać, pewnei za słabo fabrycznei spasowana), jednak wygląda to trochę nieestetycznie i zabiera jedno z dwóch mocować tylnego bagażnika.

Czy ktoś spotkał się z jakąkolwiek możliwością naprawy takiego czegoś?

Znalazłem w Internecie coś takiego, tylko ze do roweru marki Romet:

Bikeshop.pl : Tuleja metalowa ramy Romet [Tuleja metalowa ramy Romet] - 10.00zł

Na pewno taka tulejka z gwintem powinna być gdzieś dostępna, czy ktoś Was spotkał się z czymś takim? Ewentualnie inny sposobem naprawy tego?

Tak wygląda to z 2 strony :)

6ab68190.jpg

Pozdrawiam.

PS.

wiem ze problem da sięteż rozwiązać poprzez dobry serwis rowerowy

--> podobny przypadek http://forumrowerowe...t=7420&start=15

lecz jak dotąd żaden z przeze mnie odwiedzonych nie chciał pomóc.

Napisano

Są tak zwane nitonakrętki, 50 szt. M5 kosztuje 12 zł M5 ,NITONAKRĘTKI, NITONAKRĘTKA walcowa 50 SZTUK (2269539442) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Domowym sposobem ciężko się to zakłada (choć można), potrzebna jest specjalna nitownica (do użytku własnego to koszt koło 100zł) Można poszukać zakładu (warsztaty ślusarskie, zakłady usłgowe - konstrukcje stalowe, na targi itp) , który ma takie urządzonko na wyposażeniu i bez problemu założą.

Napisano

Dzięki za odpowiedź.

Właśnie czegoś takiego szukałem.

Jakby ktoś miał jeszcze jakieś pomysły to proszę pisać :)

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...