Skocz do zawartości

[Amortyzator] Suntour Raidon X3RL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam pytanie ws. amortyzatorka z tematu. Kolega dosłownie wczoraj kupił rower z tym widelcem i zauważyliśmy, że gdy się go mocniej ugina na sucho oraz podczas jazdy (ciężarem ciała) w widelcu coś dość głośno stuka. Żeby było ciekawiej, nie dzeje się to za każdym razem, po prostu raz stuka, a raz nie. W czasie normalnej, takiej dośc rekreazyjnej jazdy (w końcu rower nówka sztuka, trzeba dotrzeć) amorek chodził cicho, stukanie wykryliśmy, gdy chciałem mu zademonstrować działanie preparatu Finish Line Stanchion. Moje pytanie sprowadza się do tego, czy jest to w tym widelcu coś normalnego (kiedyś miałem XCRa i też zdarzało mu się tak stukać), czy na przeglądzie gwarancyjnym ma się upomniec o sprawdzenie tego i nie dać sobie wcisnąc kitu? ja np mam Epicona LOD i z tego co wiem Raidon i Epicon to w środku rpawe to samo, u mnie nigdy nic nie stukało...

Dzięki z góry za ewentualną pomoc.

Napisano

A próbowałeś już usunąć to regulacją ciśnienia? jak ja swojego mam za mocno napompowanego to za szybko odbija i też jest takie stukanie, ale jest to pod ciśnieniem bliskim maksymalnemu dozwolonemu przez producenta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...