eXhaustedPL Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Witam, Od jakiegoś czasu zauważyłem, że pomimo nasmarowania mojego łańcucha, skrzypi. Ja go już czyściłem, odtłuszczałem i nasmarowałem, ale po ok. 3 tygodniach jazdy problem nie ustępuje. Jaki byście mi doradzili nowy łańcuch? Posiadam rower Author Dexter z rocznika 2010. Za wszelką pomoc bardzo dziękuję. Pozdrawiam PS. Z tego co wyczytałem, najlepszy jest łańcuch ze "spinką", bo ponoć skuwacz powoduje osłabienie ogniw. A jak wy sądzicie?
lyndowss Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Jak raz łańcuch nasmarujesz to nie jest na całe życie. Trzeba go regularnie smarować jak jest już suchy i nie będzie skrzypieć. Może to coś innego skrzypi? Nie skujesz nigdy tak dobrze łańcucha jak to zrobią w fabryce. Jednak dobrze skuty łańcuch nie będzie sprawiał problemów. Lepsza i tak spinka, bo nie ingerujesz w łańcuch, a można go łatwo zdjąć do czyszczenia.
tobo Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Dlaczego nie jest się w stanie skuć łańcucha tak dobrze jak w fabryce? Wiele lat uważano że ramy pospawane przez roboty to kaszana a robione ręcznie coś wspaniałego. Nic bardziej mylnego. Nie widzę powodu by skrzypienie łańcucha było powodem do wymiany. Raczej zmieniłbym rodzaj smaru i technikę wykonywania tej czynności. Jeśli to czym umyłeś łańcuch nie wyparowało całkowicie to może działać jak rozpuszczalnik na smar i powodować przyspieszoną konieczność kolejnego smarowania.
lyndowss Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Wiele lat uważano że ramy pospawane przez roboty to kaszana a robione ręcznie coś wspaniałego. Nic bardziej mylnego. To chyba sam potwierdziłeś moje słowa.
tobo Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Łańcuchy shimano spina się na pin, z wyjątkiem hg40 który posiada spinkę. Jest to więc rozwiązanie stosowane przez samego producenta, nie może być gorsze co do wytrzymałości niż spinki i inne ogniwa łańcucha. To chyba sam potwierdziłeś moje słowa. Nie, stwierdzam że to przesąd niepoparty praktyką. Pod warunkiem że ktoś nie ma dwóch lewych rąk, kiepskiego skuwacza albo pecha. Spinka jest przyjaźniejsza użytkownikowi, choćby przy myciu łańcucha, to jej duży plus. I to że zamknięcię nią łańcucha trudniej spartolić
lyndowss Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Nie przeczytałeś mojego posta do końca. Poza tym: jeżeli wbijesz cały łańcuch z dokładnością mikrometryczną to przyznam Ci racje. Maszyna jest dokładniejsza i może robić to szybciej i z większą dokładnością. Jakby nie było i tak polecam spinkę, bo można bez problemów ściągnąć łańcuch. Dokładnie go wyszorować itd.
tobo Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 No to dokonaj pomiaru spięcia pinem porównaj z pomiarem dokonanym na połączeniu wykonanym przez maszynę i potem udowodnij wyższość spięcia maszynowego nad ręcznym popierając to dowodami w postaci zeznań świadków, którzy dokonali prawidłowego spięcia łańcucha pinem a mimo tego uległ on rozerwaniu. Masz jakieś dane statystyczne? Wtedy przyznam ci rację. Ja spinam w pracy łańcuchy shimano pinem, sramowskie spinką (pudełkowe, tym co jest w zestawie), w pozostałych przypadkach spinam łańcuchy spinką - bo tak mi wygodniej.
lyndowss Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 Czy Ty czytasz co się pisze na forum ze zrozumieniem? Napisałem wcześniej, że dobrze skuty łańcuch nie będzie sprawiał problemów. Maszyna będzie dokładniejsza, bo tak jest. Nie będę pisał dlaczego, bo można pisać esej o tym. Czy potrzebujesz świadków i danych statystycznych, aby przyznać komuś, że przedmioty spadają w dół a nie w górę? Poza tym tak jak napisałeś. W spince nie ma co zepsuć. Jak ktoś źle ją założy to się rozepnie. Wygodniej i szybciej, a liczy się efektywność. To, że spinasz tym co jest z łańcuchem to mnie wcale nie dziwi, bo przecież klient płaci za łańcuch i za usługę. Trudno, żebyś mu dokładał jeszcze dodatkowo spinkę w gratisie, bo nie jest to w interesie sklepu.
Mod Team Puklus Napisano 1 Maja 2012 Mod Team Napisano 1 Maja 2012 Należy wspomnieć ze spinki są zazwyczaj jakiś % grubsze (nie wszystkie lecz większość) co za tym idzie mocniejsze od reszty łańcucha dlatego rzadko ulegają awariom a najczesciej przez nie dokładne zapięcie. Wracając do tematu. Nic nowego nie powiem lancuch należy smarować co jakis czas, mój wyraźnie zaczyna "do mnie szeptać" czyli powoli zaczyna szumieć i to znak ze trzeba nakarmić dziada. I to sie tyczy każdego wiec możesz wymienić na nowy i po miesiącu lub kilku wymienić znow na nowy bo zacznie piszczeć i skrzypiec albo smaruj często bo jak to mówią kto smaruje ten jedzie
eXhaustedPL Napisano 2 Maja 2012 Autor Napisano 2 Maja 2012 Może dokładniej opiszę swój problem... Kilka tygodni temu (ok.3) postanowiłem sobie wyczyścić przerzutki oraz łańcuch. Po wykonaniu tych czynności wszystko było czyściutkie oraz lśniące. Po nasmarowaniu łańcucha wszystko było w porządku, ale tylko przez chwilę. Kilka dni później w niewyjaśnionych okolicznościach pojawiło się potwornie dużo brudu, kurzu oraz piasku. Wszystko teraz mi skrzypi, trzeszczy oraz zgrzyta. A chcę powiedzieć, że jeździłem tylko i wyłącznie przez ten czas po chodnikach. Teraz, to nawet nie wiem jak to wszystko wyczyścić znowu. Zastanawiałem się nad kupnem skuwacza oraz rozkręcenia tylnego koła, lecz przed tymi czynnościami chciałem się zapoznać z waszą opinią
Mod Team Puklus Napisano 2 Maja 2012 Mod Team Napisano 2 Maja 2012 Problem z łańcuchem jest taki ze poza oponą to najniższy element roweru w dodatku pracujący. Czyścić wypada skrupulatnie, porządne shakeowanie zeby wypłukać cały piasek z ogniw. Smarowanie środkami typu olej silnikowy nie jest najlepsza metodą, smaruje owszem bardzo dobrze jednak rownie dobrze pochwyca wszelaki brud. Wprowadziłeś tez pewną nieścisłość , świeżo nasmarowany lancuch nie ma możliwości zeby skrzypiał czy piszczał moze chrobotać, trzeszczeć i wydawać tym podobne dzwieki co wskazuje za zasyfienie napędu. Wypada wyczyścić raz jeszcze to porządnie i problem zniknie.
qdlaty123 Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Może dokładniej opiszę swój problem... Zdaje się, że po smarowaniu łańcuch mógł nie zostać wytarty do suchego zdarza się, choć nie powinno Zdejmuj łańcuch i wyczyść porządnie...o czyszczeniu łańcucha w odrębnym wątku pisali...masz na ten temat rozprawę na 21 stron O smarowaniu łańcucha też tam było - przeczytaj i wybierz. Łańcuch rozkuj i kup spinkę za 6zł polecam tanią spinkę Srama, bo dobre jest w niej to że jest dobra i tania. Kup do swojego łańcucha...np. są inne do 8-biegowych i 9-biegowych...itp. Skuwacz też kup, bo to grosze, a przydaje się w każdej sytuacji - polecam taki serwisowy za 40zł np. IceToolz albo inny podobny, a nie zabawkę za 25zł Po czyszczeniu zakuj łańcuch na spince i przesmaruj....odczekaj dłuższą chwilkę i wytrzyj do sucha....dla pewności wytrzyj jeszcze raz nową szmatką....stara skarpeta też będzie dobra, byle czysta Kolegów zostaw - niech się pokłócą w Twoim wątku ...na koniec jeszcze raz wytrzyj łańcuch - dla pewności Nowy łańcuch kup dopiero wtedy, jak obecny będzie wykazywał ślady zużycia - wydłużenie między ogniwami mierzy się specjalnym przymiarem. Też kup bo to też grosze, a jak chcesz jeździć dużo lub jeździsz dużo to zawsze się przyda.
eXhaustedPL Napisano 3 Maja 2012 Autor Napisano 3 Maja 2012 Ok, dzięki wam za wszystkie posty. Czyli muszę kupić sobie jakiś dobry skuwacz, wyczyścić porządnie łańcuch, spinkę. A jeśli chodzi o to czyszczenie... Dużo osób radzi, bym po powierzchownym czyszczeniu łańcucha zamoczył go w benzynie ekstrakcyjnej lub nafcie, a później go nasmarował.
qdlaty123 Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 A jeśli chodzi o to czyszczenie... ....to tego w poniższym wątku tyle napisali, że dnia i nocy może nie starczyć na lekturę.... http://www.forumrowerowe.org/topic/53628-konserwacja-czyszczenie-acucha-sposoby/page__st__420 Jak zapoczątkuję w tym wątku cokolwiek, odezwą się nożyce, że nie tak tylko TAK, a następne nożyce, że nie TAK tylko T-A-K.... Postudiuj....lektura na serio obiecująca
Lumperator Napisano 7 Maja 2012 Napisano 7 Maja 2012 @ eXhaustedPL Nie zalecałbym tego robić zbyt często, bo wymywasz jakkolwiek oliwę z głęboko ukrytych miejsc. Łańcuch co prawda czysty jak łza, ale potrzeba mu czasu i kilku smarowań, aby zaczął pracować cicho. Po każdym smarowaniu łańcuch musi swoje odleżeć. Przed jazdą musi być suchy. Zdecydowana większość userów leje dużo oliwy i gdzie popadnie, a to duży błąd.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.