Trekuu Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 Witam ! Posiadam amorek Fox'a model Alps. Jak ustawić w nim prawidłowy sag i czułość? Czy komory negatywną i pozytywną ustawia się osobno, która to jest która i czy ten amortyzator takowe wg posiada . Dodam, że ważę 60 kg i jeżdżę XC. Amorek wydaje mi się za twardy, posiada ustawienia fabryczne. Jestem zielony w tym temacie więc prosiłbym o dosyć jasną odpowiedz. Pozdrawiam
Piksel Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 Ten amortyzator ma tylko jedną komorę.Ustawiasz w niej ciśnienie powietrza.Jeśli uważasz, że jest za twardy spuść np. 10psi i sprawdź, jeśli mało, to dopompuj, jeśli za dużo spuszczaj dalej i tak metodą prób i błędów znajdziesz idealne ciśnienie.Po za tym możesz też regulować tłumienie powrotu, im agresywniej jeździsz tym mniejsze tłumienie powrotu powinieneś mieć ustawione.
Mod Team safian Napisano 29 Kwietnia 2012 Mod Team Napisano 29 Kwietnia 2012 Fabrycznie nabity pewnie jest na 90-100 PSI, to zdecydowanie za dużo jak dla Ciebie, powinieneś mieć pewnie ok 65 PSI. Nabij tyle, żeby mieć 20% SAGu i wtedy baw się z ciśnieniem podczas jazdy.
Mod Team durnykot Napisano 29 Kwietnia 2012 Mod Team Napisano 29 Kwietnia 2012 Zmieniając ciśnienie w komorze. Procedura jest prosta: - oring na lewej goleni dajesz maksymalnie na dół ( tak aby dotykał uszczelek) - siadasz ( najlepiej w kasku,butach, bidon itd ) - zsiadasz i mierzysz odległość między oringiem a dolną uszczelką. Jesli jest poniżej 20 % ( czyli poniżej 2 cm ) - upuszczasz powietrza Jeśli jest powyzej 25%- dopompowujesz. Sugerowany SAG to od 20% do 25%. Tyle razy o tym było....
Trekuu Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Napisano 29 Kwietnia 2012 OK, dziękuję wszystkim. Ostatnie pytanie. Może się wam wydać głupie, lub oczywiste, ale dla mnie to różnica pomiędzy wydaniem 100 zł. Mam taką pompkę : Da się nią spuścić trochę powietrza, czy lepiej kupić? Pozdrawiam i dziękuję Zdjęcie w prawym górnym rogu. Wybaczcie za fornę nie miałem czasu inaczej http://www.bosch-prasa.pl/informacja.php?idinformacji=121</p> Pozdrawiam i dziękuję
maltan Napisano 18 Maja 2012 Napisano 18 Maja 2012 Trekuu twój link nie działa, ale od razu Ci podpowiem, że chcąc się bawić ciśnieniem w amorze musisz mieć specjalną pompkę do amortyzatorów, która nie tyle że pompuje do wysokich ciśnień, ale ma też specjalny nakręcany zawór.
bassxclub Napisano 16 Czerwca 2012 Napisano 16 Czerwca 2012 OK, dziękuję wszystkim. Ostatnie pytanie. Może się wam wydać głupie, lub oczywiste, ale dla mnie to różnica pomiędzy wydaniem 100 zł. Mam taką pompkę : Da się nią spuścić trochę powietrza, czy lepiej kupić? Pozdrawiam i dziękuję Zdjęcie w prawym górnym rogu. Wybaczcie za fornę nie miałem czasu inaczej Robert Bosch Sp. z o.o. - Forum prasowe Pozdrawiam i dziękuję Ja kupiłem pompkę i powiem, że bez niej nic się nie da zrobić precyzyjnie (polecam BETO MP-035). W ułamek sekundy potrafi spaść sporo powietrza, więc nic tylko pompka z manometrem ;-)
Cox Napisano 16 Czerwca 2012 Napisano 16 Czerwca 2012 20% to nie za dużo? na zjazdach będzie ci się kompletnie zapadał wg mnie lepiej miec 10% i szybkie tłuminie odbicia, wtedy amor naprawde działa a nie jest sflaczałym kapciem
Mod Team Puklus Napisano 16 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 16 Czerwca 2012 Wszystko zależy od tego jak kto lubi
Pinio46 Napisano 18 Października 2012 Napisano 18 Października 2012 Zmieniając ciśnienie w komorze. Procedura jest prosta: - oring na lewej goleni dajesz maksymalnie na dół ( tak aby dotykał uszczelek) - siadasz ( najlepiej w kasku,butach, bidon itd ) - zsiadasz i mierzysz odległość między oringiem a dolną uszczelką. Jesli jest poniżej 20 % ( czyli poniżej 2 cm ) - upuszczasz powietrza Jeśli jest powyzej 25%- dopompowujesz. Sugerowany SAG to od 20% do 25%. Tyle razy o tym było.... Sorry że odgrzeje, ale ja jakim ciśnieniu amora się to ustawia ?
Mod Team Puklus Napisano 18 Października 2012 Mod Team Napisano 18 Października 2012 Na takim zeby sie nie zapadł do korony ani tez nie był sztywny
Pinio46 Napisano 18 Października 2012 Napisano 18 Października 2012 2i regulaminu hmmm trochę pojęcie względne, ale chyba tak mam ustawiony
Mod Team Puklus Napisano 18 Października 2012 Mod Team Napisano 18 Października 2012 No bez jaj mam ci wartość w psi podać ?? każdy widelec czy damper ma inna komorę a co za tym idzie ma inne wartości ciśnienia które tez sie różnią od ramy i wagi bikera ... jak nie umiesz sobie nadmuchać tak zeby było dobrze to moze kup sobie wszystko sztywne ... I poczytaj regulamin ...
Pinio46 Napisano 19 Października 2012 Napisano 19 Października 2012 A dlaczego się pan tak unosi od razu myślałem że jest jakieś wstępne ustawienie psi np pod mniej więcej daną wagę do ustawienia samego sag-u. Wysłane z Ace za pomocą Tapatalka
Qba66 Napisano 19 Października 2012 Napisano 19 Października 2012 Ano, czasem producent w instrukcji podaje przybliżone wartości ciśnień w zestawieniu tabelarycznym, dla każdego modelu widelca osobno. Rs swego czasu miał tabele na goleni dolnej z komorą powietrzną. Nie wiem jak teraz. A poważnie to ustaw to metodą "prób-błędów". Jak za duży sag to pompujesz więcej, za mały - odpuszczasz. Nie ma tutaj absolutnie żadnej filozofii i nawet dziecko sobie z tym poradzi. Czasem warto pomyśleć, a nie wklepywać co ślina na język przyniesie i oczekiwać wszystkiego po raz n-ty na tacy. Wszystko było już wałkowane setki razy..
Pinio46 Napisano 19 Października 2012 Napisano 19 Października 2012 Tak też uczynię jak kolega wcześniej napisał Wysłane z Ace za pomocą Tapatalka
Lumperator Napisano 21 Października 2012 Napisano 21 Października 2012 20% to nie za dużo? na zjazdach będzie ci się kompletnie zapadał wg mnie lepiej miec 10% i szybkie tłuminie odbicia, wtedy amor naprawde działa a nie jest sflaczałym kapciem Mniejszy SAG to fajne zbieranie kamieni i korzeni, ale gorsza przyczepność na powtarzających się dołkach. To z resztą zależy od wielu czynników - agresji jazdy, szybkości, trakcji, nachylenia, wysokości kiery, geometrii ramy, a nawet grubości opon i ciśnienia w dętkach.
RafalSBK Napisano 22 Października 2012 Napisano 22 Października 2012 mówisz że lepiej wybiera kamienie i korzenie przy 10%, a ja słyszałem że do dh przykładowo zalecają sag nawet na 40% i ze wtedy dużo lepiej pracuje na dużych nierównościach
Qba66 Napisano 22 Października 2012 Napisano 22 Października 2012 Mniejszy SAG to fajne zbieranie kamieni i korzeni..[ciach] Z tymi kamieniami i korzeniami to może i prawda pod warunkiem że wystają nie więcej niż 1 cm Taki 5cm korzeń przy 10% sagu to raczej niezły strzał w nadgarstki
Mod Team Puklus Napisano 22 Października 2012 Mod Team Napisano 22 Października 2012 W zasadzie im większy sag tym lepsza przyczepność lepszy komfort itd ... jednak w rowerze o skoku 80mm ciężko o sag 60mm ... musiałby mieć 160mm i wtedy 50% sagu i jedzie sie elegancko ... oczywiście tylko w teorii. Od siebie dodam ze u mnie sag na damperze poniżej 35% nie schodzi z przodu jest ok 25-30% jednak ja mam zapas skoku by robić sobie kanapę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.