Skocz do zawartości

[sklep]Centrumrowerowe.pl - zmiany

PauL605

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja osobiście parę razy zamawiałem z tego sklepu i złego słowa nie mogę powiedzieć.Za każdym razem bezproblemowo i szybko byłem "obsługiwany", paczki dochodziły bardzo szybko.

Napisano

To co ty te linki ze złota zamówiłeś? Normalnie szok. Linki to mają w każdym, nawet najmniejszym sklepiku rowerowym.

Linki clarks'a najtańsze pokryte teflonem. Innych nie mieli.... :) Jak się później okazało tych też nie... ;/ Zresztą kto ich tam wie. Już im nie wierzę. Mają szczęście że nie mieszkam w Bydgoszczy bo tak mi ciśnienie podnieśli że....byłoby tylko łubudubu.

Napisano

patrząc na to, co się dzieje z zamówieniami, odpuszczam sobie zakupy w CR i Cykloturze. To są po prostu kpiny z klientów. Jeżeli ta integracja przysporzyła tyle problemów, to logiczne byłoby zawieszenie sprzedaży online, do czasu wyprostowania systemu. A tak po prostu sami sobie strzelają w stopę, dodatkowo psując ludziom krew bajkami o pionierskich zmianach. Wolę kupić u konkurencji, dać im zarobić, skoro potrafią i chcą zarabiać.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Czy Cyklotur realizuje już zamówienia normalnie? Zamówiłem u nich kilka rzeczy, trochę zdezorientowany nowym - niepraktycznym layoutem strony. Nie spodziewałem się jednak, że dzieją się tam takie cyrki.

Napisano

Czy Cyklotur realizuje już zamówienia normalnie? Zamówiłem u nich kilka rzeczy, trochę zdezorientowany nowym - niepraktycznym layoutem strony. Nie spodziewałem się jednak, że dzieją się tam takie cyrki.

Pytanie co znaczy normalnie :)

Odebrałem niedawno zamówienie osobiście w sklepie, ale tylko częściowo, ponieważ od niespełna miesiąca mają problem ze sprowadzeniem jednego towaru. Najpierw pomyłka, potem brak u dostawcy, teraz nie wiem co jest przyczyną - nie pytam, po prostu zrezygnowałem.

Bawią się z klientem, ale chyba niebawem się przerzucę na inny sklep. W internecie nawet z przesyłką jest często taniej, mimo mojego najwyższego progu rabatowego.

Cwaniaczki nie dość, że podwyższyli ceny, to jeszcze usunęli zapis ze strony o możliwości negocjowania cen.

Co do samej strony sklepu, burdel totalny. Zamówienia co kilka dni zmieniają status, mimo, że cały czas są na tym samym etapie. Znikają, pojawiają się - różne bajery się dzieją. Po za tym strona niepraktyczna wg mnie i nie funkcjonująca jak powinna pod kilkoma względami.

Napisano

Pytanie co znaczy normalnie :)

Dla mnie normalnie tzn. zamawiam rzeczy gdzie dostępność jest zaznaczona na zielono (mają na stanie) i jutro\pojutrze towar jest u mnie. Tak było zawsze jak u nich zamawiałem w zeszłym roku.

Napisano

Dla mnie normalnie tzn. zamawiam rzeczy gdzie dostępność jest zaznaczona na zielono (mają na stanie) i jutro\pojutrze towar jest u mnie. Tak było zawsze jak u nich zamawiałem w zeszłym roku.

Zdecydowanie tak nie jest. I chyba w najbliższym czasie nie będzie niestety.

Napisano

Witam, dziś po wymianie kilku maili z obsługą sklepu co do reklamacji moich shimanochów sh-mw81 otrzymałem nowiutkie trepy + obiecane bloki, ponieważ stare poszły z reklamowanymi butami.

IMG_20120608_102659.jpg

Reklamowałem z powodu:

- przeciekania obuwia

- przetarcia neoprenowych kołnierzy pomiędzy rzepami.

Bloków nie musieli mi dosyłać ale w ramach ogólnych problemów sklepu dostałem od Nich prezenta:)

Tak więc patrząc na ogólne Wasze niezadowolenie z obsługi - ja mogę napisać iż w moim przypadku wszystko przebiegło w miarę sprawnie i cóż :thumbsup:

Napisano

michalbike, jak możesz głosić takie herezje, że strona jest niepraktyczna??? Przecież napisali, że jest zrobiona zgodnie z trendami i zapotrzebowaniem użytkowników! Czyżbyś uważał, że to tylko bełkot marketoidów? Cóż... możesz mieć, podobnie jak ja, rację:)

Nie chciałem się już nad tym rozwodzić wcześniej, bo wygoda korzystania ze strony jest dość subiektywnym aspektem, ale w poprzednim CR czułem się świetnie do bólu - bez problemowo trafiałem tam,gdzie chciałem i znajdywałem to co chciałem. Teraz się czuję jak neandertalczyk w serwerowni.

P.

• Mod Team
Napisano

Ciąg dalszy niestety mało optymistyczny:

-zamówienie w poniedziałek, sprawdzony stan, 2szt. w magazynie wysyłkowym - sukces

-potwierdzenie ze strony Cykloturu, odbiór osobisty 1 dzień

-telefon w dniu odbioru co by bez potrzeby nie jechać, niespodzianka - zamówienie zaginęło w systemie, brak towaru na stanie!!!!, odbiór za 3dni

-z konieczności (zakup dętki) jednak się udałem i ku ogólnej uciesze gawiedzi towar zamówiony gotowy do odbioru!!!!

-przy odbiorze nie uwzględniono rabatu mimo że na stronie jest.

System rabatowy dalej nie działa, zamówienia się nie dodają, historia zamówień nieaktywna.

Po półrocznym wdrażaniu nowego systemu dalej partyzantka :down: i totalna improwizacja.

Napisano

dlatego ja zmieniłem sklep, mimo, że teoretycznie mają niższe ceny, to te kilka zł mnie nie zbawi, a zakupiony sprzęt mam za 2 dni w domu i mogę go używać.

I przede wszystkim bezstresowo...

Napisano

Nowa strona Cykloturu to jakas paranoja, kiedys bardzo lubilem ich strone, kazda ######a dobrze opisana + zdjecie, sortowanie po firmach etc.

Teraz? Chyba za glupi jestem na to...

Napisano

Zrobiłem dwa zamówienia od czasu kiedy ze strony znikła informacja o możliwych opóźnieniach w realizacji. Pierwsze złożyłem 19.06, wpłata przez płatności online, paczkę miałem u siebie 21.06. Drugie składałem 25.06, nie wiem czy paczka doszła bo zamawiałem na adres znajomego.

Chciałbym się odnieść do braku powiadomień o aktualizacji statusu zamówienia. Wcześniej(przed zmianą systemu/strony) przychodziły na maila powiadomienia, łącznie z tym o wysyłce i podanym numerze nadania. Obecnie tego nie ma, co uważam za poważny krok wstecz. Należy we własnym zakresie śledzić zakładkę z historią zamówień, gdzie jak się domyślam status "zamówienie rozliczone" jest równoznaczne z nadaniem paczki.

• Mod Team
Napisano

Po moim ostatnim zakupie nie omieszkałem poinformować obsługi o moich uwagach i spostrzeżeniach, otrzymałem odpowiedź że wciąż się uczą nowego systemu. :down:

A moje odebrane zamówienie wciąż wisi jako zamówienie przyjęte.

Jeżeli towar jest w magazynie wysyłkowym a nie ma w sklepie (ten sam budynek) to nie da się kupić od ręki.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Co się dzieje z CYKLOTUREM? Drzwi zaplombowane, na kartce info o długach i ostrzeżenie przed zerwaniem plomby? WTF? Wie ktoś coś?

Chciałem napisać w wątku o cyklo ale boski system zamykania tematów mi to uniemożliwił. A w sumie to teraz jedna firma. Może by tak zeedytować nazwę tematu?

Napisano

No szkoda, to był bardzo dobry sklep, lecz problemem było fatalne zarządzanie relacjami z klientem oraz dziwna polityka cenowa.

Pamiętam jeszcze zakupy sprzed 10 lat, było lepiej, choć w sumie nigdy nie dorobili się serwisu z prawdziwego zdarzenia.

Pozostało zamawiać za pobraniem z możliwością otwarcia paczki xD

PS

chyba masz rację..

CYKLOTUR_com (88) omnie.gif shop_ico.gif - Oczekuje na zamknięcie

status ich konta na allegro

Napisano

Podobno od jutra sklep czynny normalnie już. Jakieś chwilowe problemy były.

Wypowiedź właściciela na grupie pl.rec.rowery

Nie splajtował. Były problemy z porozumieneim z właścicielem, które dzisiaj rozwiązaliśmy. Udało się dogadać się jak Polak z Polakiem ;-)

aha zapomniałem w tym pędzie dodać że sklep jutro i w kolejne dni otwarty jest normalnie czyli 11-19. Za powstłe problemy bardzo przepraszam wszystkich Klientów Cykloturu. Pozdrawiam, Igor Czajkowski

Napisano

No szkoda, to był bardzo dobry sklep, lecz problemem było fatalne zarządzanie relacjami z klientem oraz dziwna polityka cenowa.

Sklep może być bardzo dobry jeśli ma FATALNE zarządzanie relacjami z klientem oraz DZIWNĄ politykę cenową? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...