elkaziorro Napisano 24 Lutego 2012 Napisano 24 Lutego 2012 Witam, mam pytanie dot. suportu press fit. Mam takowy w swojej ramie i podczas ściągania korby, razem z nią z jednej strony wyszedł wkład. Z drugiej łatwość wyciągnięcia jest podobna, mogę to zrobić ręką, nie ma w zasadzie żadnego oporu. Czy to jest normalne? Czy press fity są tak łatwe do zdemontowania? Zrobiłem na tej ramie jakieś 2,5 tys km i nie było jakiś problemów, ale wolę zapytać...
swimfan Napisano 25 Lutego 2012 Napisano 25 Lutego 2012 nie widze tego,ale wedlug mojej oceny cos chyba masz nie tak.Tam wszytsko ma pasowac ciasno(bez przesady),nic nie czules podczas jazdy?(zgrzytów)itp.
elkaziorro Napisano 25 Lutego 2012 Autor Napisano 25 Lutego 2012 Tak właśnie myślałem, że za lekko to wchodzi, a teraz po tym filmie jestem już tego pewny. Nie było żadnych problemów w czasie jazdy, żadnych skrzypień, zgrzytów itp. Tak się teraz zastanawiam, z czym jest problem, ale stawiam raczej na suport, a nie na ramę. Pewnie był kilkakrotnie wsadzany i wyciągany i może na tyle się wytarł, że teraz tak lekko można go włożyć. Chociaż miał być nówka nie śmigany... No nic, póki działa, to będę na nim jeździł Dzięki swimfan za filmik
swimfan Napisano 25 Lutego 2012 Napisano 25 Lutego 2012 jak masz suwmiarke to najlepiej zmierzyc:) wszystko sie wtedy okaże
rzezniol Napisano 25 Lutego 2012 Napisano 25 Lutego 2012 Suwmiarka moze tych setek nie złapać ... Z tego co widze w garażu wszystkie rowery masz Alu ... Jak coś się wytarło od wielokrotnego wkładania i wyjmowania to stawiam właśnie na rame. Zbyt luzne pasowanie na połaczeniu wciskanym może w trakcie uzytkowania doprowadzic do luzu który będzie oznaczał zwyczajnie zniszczenie ramy. Moim skromnym warto pofatygować sie po nowy suport i srawdzic jak siedzi w ramie ... bo szkoda doprowadzic do zbyt wczesnego zużycia ramy. Pozdro
Mod Team Puklus Napisano 25 Lutego 2012 Mod Team Napisano 25 Lutego 2012 Albo wymienic suport albo zrobić podkładkę, są taśmy aluminiowe rożnych gubości. Można tez miejscy styku pomalować kilka warst i poczekać az stwardnieje. Możliwości jest sporo.
elkaziorro Napisano 25 Lutego 2012 Autor Napisano 25 Lutego 2012 Rama kupiona była nowa, w sklepie, i do ramy miał być zamontowany nowy suport. Tak więc raczej to nie jest problem ramy, a właśnie wkładu. Niestety nie widziałem jak mi go montowali, tak że nie mogę na 100% stwierdzić, że dostałem nowy. Jak wspominałem wcześniej, w sklepie tym różne "kwiatki" się działy, stąd moje podejrzenie co do używanego suportu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.