buckowina Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Witam, Niedawno kupilem amortyzator suntour epicon LOD 2011 i po przesiadce z xrc wiadomo różnica jest ogromna. niestety(a może stety) jest to mój pierwszy amortyzator powietrzny i chciałbym go dobrze ustawić. Wyczytałem gdzieś, że trzeba się sugerować sagiem u mnie jest on ustawione wg producenta i amortyzator jest bardzo miękki na tyle że podczas ostrego hamowania z delikatnym przeniesieniem masy na przód mogę go dobić. Testów w terenie nie przeprowadzałem gdyż chce mieć jakaś bazę w postaci ciśnienia ustalonego mniej więcej do mojej wagi. Z resztą boje się o uszkodzenie amortyzatora na skutek dobicia. Moja waga to 50-55kg (okresowo).ciśnienie jakie teraz mam ustawiłem "na oko" upuszczając trochę oryginalnego powietrza. Czytałem trochę o wyborze odpowiedniego ciśnienia i nigdzie nie znalazłem jakiejś zasady wg. której dobieracie te ciśnienia i dlatego postanowiłem poprosić was o podanie sposobu na dobranie akceptowalnego ciśnienia. Kolejne pytanie ma się do regulacji powrotu: Czy to ma aż takie znaczenia dla skoku amortyzatora, że gdy przekręcę na min to jestem w stanie dobić amor a gdy wezmę na max to nie? Bardzo proszę o pomoc dla początkującego bikera Pozdrawiam Buckowina PS. Przepraszam za brak dopisku w nazwie tematu. Jeśli taki temat był już poruszany proszę o link do odpowiedniego wątku gdyż nie byłem w stanie znaleźć takowego.
Crazyk Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 50-55 wbij na początku. Musisz jeździć i sam oceń ile dla Ciebie będzie najlepiej.
buckowina Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Napisano 5 Stycznia 2012 czy można stwierdzić,że waga w kg = ciśnienie w psi?
Fenthin Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Regulacja tłumienia POWROTU jak sama nazwa wskazuje wpływa na zachowanie widelca, gdy już się prostuje. Czyli dobijesz tak czy siak. Potrzebna jest regulacja tłumienia kompresji. Nie, waga nie równa się ciśnieniu. Ustawiaj według SAGu i po problemie. Ale nie "na oko", tylko weź pompkę i dopiero tak reguluj.
Drozzd Napisano 6 Stycznia 2012 Napisano 6 Stycznia 2012 A mógłbyś podać mniej więcej ile by trzeba było napompować tego psi pod tą samą wagę? Bo na rs'ach wyskalowane jest do 63 kg.
enduroriderPL Napisano 6 Stycznia 2012 Napisano 6 Stycznia 2012 Zamiast szukać wzoru załóż gumkę recepturkę na lagę i dobierz takie ciśnienie żebyś miał 20% sagu z całego skoku kiedy siedzisz na rowerze. Po to masz komorę powietrzną żeby nie musieć liczyć tylko pompować wedle potrzeb.
Mod Team Pixon Napisano 6 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 6 Stycznia 2012 Zamiast gumki recepturki dużo wygodniejsze są zipy inaczej też zwane opaski zaciskowe do przewodów.
buckowina Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Napisano 6 Stycznia 2012 Tylko ze u mnie po ustawieniu tego sag'u amortyzator moge dobic bez problemu... podpompuje do tych 3,5 bara i zobacze. Bede dopiero eksperymentowal jak bede mial czas wybrac sie do lasu Sent from my ZTE-BLADE using Tapatalk
enduroriderPL Napisano 6 Stycznia 2012 Napisano 6 Stycznia 2012 Pixon ja zdecydowanie wolę gumkę bo nie lubię mieć twardego plastiku w okolicach lag. Najlepiej jest rozłożyć wideł i zapodać o-ring buckownia masz pompkę więc weź ją ze sobą i podbijaj ciśnienie o określoną wartość tak długo aż uda Ci się osiągnąć maks skoku bez dobijania. Nie przejmuj się: na początku się trochę pomęczysz, ale później będziesz wiedział co i jak
buckowina Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Napisano 6 Stycznia 2012 U mnie w zwiazku z mala waga postanowilem uzyc zwyklej noznej pompki czy nie zaszkodzi ona wentylkowi w amortyzatorze? Sent from my ZTE-BLADE using Tapatalk
Mod Team Pixon Napisano 6 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 6 Stycznia 2012 Nożną pompką nie napompujesz amortyzatora Chyba, że zrobiłeś jakiś cudowny patent domowymi sposobami Czasem mnie zastanawia jak można mieć problem z doborem ciśnienia w amortyzatorze z jedną komorą powietrzną. Pompujesz - jeździsz, nie pasuje Ci to albo upuszczasz, albo dopompowujesz. Każdy ma inne preferencje co do pracy amortyzatora i nawet wartości fabryczne mogą 50% osobom nie przypasować.
buckowina Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Napisano 6 Stycznia 2012 W takim razie czeka mnie inwestycja w pompke na razie napompowalem kompresorem samochodowym i jakos daje rade jeździc. Dziekuje za pomoc Sent from my ZTE-BLADE using Tapatalk
piotrek431 Napisano 6 Stycznia 2012 Napisano 6 Stycznia 2012 Też mam podobny problem tylko w rs tora. Jak ustawię 20 % sagu to amor dobija. Czyli jestem za lekki na powietrzny amor Buckowina też mam ZTE BLADE
Mod Team Pixon Napisano 7 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 7 Stycznia 2012 No to go bardziej napompuj. Problem zniknie.
Mod Team safian Napisano 7 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 7 Stycznia 2012 Nie przejmujcie się tak tym SAGiem, to nie jest idealny wyznacznik, może jedynie pomaga ustawić wyjściowe ciśnienie i tyle.
kadargo Napisano 7 Stycznia 2012 Napisano 7 Stycznia 2012 Dokładnie. Zakładając że SAG ustawiasz poprawnie to znaczy że... albo jednak źle go mierzysz, albo trzeba go olać i ustawić tak żeby nie dobijał. Powietrzny amor to taka fajna rzecz że dopasowuje się go do siebie a nie na odwrót.
Peterp079 Napisano 12 Stycznia 2012 Napisano 12 Stycznia 2012 Mnie to się wydaje że mierzysz calą długość lag wystających z goleni i na tej podstawie robisz z tego 20%. A tymczasem musisz zmierzyć ile centrymetrów lag chowa się do momentu dobicia i dopiero od tej wartości ma być 20%.
partyzant Napisano 13 Stycznia 2012 Napisano 13 Stycznia 2012 Niestety z Epiconami tak jest, że albo jest miękki, albo twardy. Prawie 2 lata a mnie nadal nie udało się znaleźć złotego środka.
enduroriderPL Napisano 13 Stycznia 2012 Napisano 13 Stycznia 2012 Może warto popróbować zmienić sprężynę negatywną pod komorą powietrzną?
partyzant Napisano 18 Stycznia 2012 Napisano 18 Stycznia 2012 Ponoć jest dużo lepiej po usunięciu jej.
enduroriderPL Napisano 19 Stycznia 2012 Napisano 19 Stycznia 2012 Byłoby to dosyć dziwne bo według mnie bez sprężyny negatywnej widelec będzie ultra mało czuły, ale z chęcią poczytam opinie osob, które uskuteczniły taki zabieg
partyzant Napisano 20 Stycznia 2012 Napisano 20 Stycznia 2012 On tak zrobił: http://emtb.pl/forumo/user-196.html
Mod Team mrmorty Napisano 20 Stycznia 2012 Mod Team Napisano 20 Stycznia 2012 Moim zdaniem głupota z usuwaniem sprężyny negatywnej. Gdy przerabiałem swojego Darta na powietrze, dość mocno eksperymentowałem i z olejem i z negatywną - enduroriderPL ma rację - wideł staje się czuły tylko na duże nierówności, a na małych dziurach zapomina że ma pracować. Wg teorii przy pomiarze SAG powinny być dwie osoby, choć i tak to tylko sugestie. Jeśli dobija to dodaj mu te 10 psi więcej plus zapewnij mu smarowanie na goleniach np silikonem w sprayu.
kuvel Napisano 20 Stycznia 2012 Napisano 20 Stycznia 2012 Łatwo sobie wyobrazić, że sprężyna negatywna "osłabia" działanie tej pozytywnej (przynajmniej na początku ugięcia). Wywalając negatywną "utwardzamy" pozytywną a to chyba nie o to nam chodzi.
Didi Napisano 20 Stycznia 2012 Napisano 20 Stycznia 2012 Nie patrz na sag zainwestuj w pompkę do amora napompuj tyle co zaleca producent, pojedz w średni teren, następnie sprawdź ile się ugiął maksymalnie. Jak dobił to dopompuj ok 20psi. Ja ustawiam tak żeby w średnim terenie amor wykorzystywał maksymalnie 2/3 skoku (pomiar na podstawie położenia opaski zaciskowej na goleni) Tłumienie powrotu ustawiasz w zależności od terenu w jakim się poruszasz tak by amor nie zamulał ani nie występował efekt tzw kangura. Drobne małe częste dziury szybki powrót, większe rzadsze duże dziury wolniejszy powrót.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.