roswell Napisano 2 Stycznia 2012 Napisano 2 Stycznia 2012 Witam! Kompletuję na szybko zimówkę i mam do Was takie pytanie - czy wspomniana przerzutka Tourney TZ50, o taka: http://www.bikeserwis.pl/3615,przerzutka-tyl-shimano-tourney-tz50-na-hak.html Zadziała z 9 rzędowym napędem (kaseta 11-34, korba 22/32/44)? Manetki to gripshifty Srama, oczywiście pod system Shimano. Mam właśnie taką nówkę na stanie i nie wiem czy to zadziała, czy kupić coś innego. Zaznaczam, że chodzi o jazdę treningową w zimie, przez najbliższe 2-3 miesiące. Jak to będzie chodzić? Pozdrawiam.
mixchris Napisano 2 Stycznia 2012 Napisano 2 Stycznia 2012 Ten model przerzutka jest dedykowany do 6 biegów wątpię by się ją dało rozkręcić aż na 9.
roswell Napisano 2 Stycznia 2012 Autor Napisano 2 Stycznia 2012 Ten model przerzutka jest dedykowany do 6 biegów wątpię by się ją dało rozkręcić aż na 9. Zgadza się, na pewno chodzi też na 7, ale z 9 może być gorzej... Chcialbym jak najszybciej poskładać sprzęt, ale skoro mam kupować tylną przerzutkę to już wolę kupić Srama X-5 i do tego założyć inne sramowskie gripy
kubek20 Napisano 2 Stycznia 2012 Napisano 2 Stycznia 2012 Według mnie powinna dać radę, najwyżej zablokujesz ostatni bieg na kasecie.
roswell Napisano 2 Stycznia 2012 Autor Napisano 2 Stycznia 2012 Kaseta jest jednak 11-32, moja pomyłka. Wobec tego tym bardziej powinna poprawnie chodzić ta tandetna przerzutka
roswell Napisano 2 Stycznia 2012 Autor Napisano 2 Stycznia 2012 Hehe, potrzebny mi rower zimowo-treningowy na okres, gdy wracam na weekend ze studiow do domu
lyndowss Napisano 2 Stycznia 2012 Napisano 2 Stycznia 2012 Na czuja ja bym tam wpakował i zobaczył czy będzie chodzić. Skoro mas zna stanie w swoim sklepie. Nie jestem pewien jednak czy kółka przerzutki obsłużą tak wąski łańcuch i wielkość koronek. Jest to tourney, więc raczej z myślą o mniejszych przełożeniach i mniejszym stopniowaniu. Można zaryzykować.
tobo Napisano 2 Stycznia 2012 Napisano 2 Stycznia 2012 Obsluzy kasete 9 sp, bez problemu. Najprawdopodobniej w zakresie grupy, z ktorej pochodzi, jest tez wolnobieg badz kaseta do 34z, tak wiec obsluzy kazda kasete 9sp. Chyba kazda przerzutka ma szerszy zakres regulacji srubami L i H niz jakikolwiek bebenek lub wolnobieg rowerowy.
mixchris Napisano 2 Stycznia 2012 Napisano 2 Stycznia 2012 Bardzo jestem ciekaw czy będzie to działać? Jak już zdecydujesz się na taki ruch podziel się efektami
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.