Skocz do zawartości

[Lidl] oferta rowerowa cz.2

mrmorty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co wy z tymi maszynkami? Mam taką od kilku lat i użyłem może dwa razy. Dużo dokładniej, i w sumie wcale nie wychodzi dłużej (jak zamontujesz spinkę), szejkuje się łańcuch w butelce.

Napisano

nie kupowałem jeszcze nic w lidlu i mam pytanie, żeby zdążyć coś kupić muszę być 15 na otwarciu sklepu? ;) czy zapasy przeważnie mają w miarę konkretne i można coś złapać kilka dni później .

Napisano

nie kupowałem jeszcze nic w lidlu i mam pytanie, żeby zdążyć coś kupić muszę być 15 na otwarciu sklepu? ;) czy zapasy przeważnie mają w miarę konkretne i można coś złapać kilka dni później .

Zależy jaki sklep. Są takie gdzie po kilku tygodniach obniżają cenę, bo brak chętnych.

Zasadniczo im większe miasto tym większe zainteresowanie.

Napisano

mfabry guma nie uciska w brzuch ,ani nie spadają?Bo tez mam na nie ochote.

Damskie mają zawsze oprócz gumki sznurek. Jak dobrze dobierzesz rozmiar to nic nie powinno uciskać. Ja na swoje nie narzekam, jeździłam w nich także w duże upały (mam tylko długie) i są spoko. Mam wrażenie, że te oferowane obecnie mają nieco mniejszą pieluchę.

Napisano

Polecam bielizne termoaktywną.Mam z poprzedniego rzutu i jestem zadowolony.Spodenki mają dość grubą wkładkę, są zdecydowanie solidniejsze od spodenek (te równiez posiadam).

Napisano

Skuszę się chyba na koszulkę i spodnie.

W upalne dni nie jest za ciepło w długim rękawie i długich nogawkach w tych ciuchach?

W upalne dni w długim rękawie lub długich nogawkach nawet za kasę bym miał ciężko wyjść na rower :)

Napisano

Maszynki były w drugim rzucie, także poczekajcie do kwietnia.

Z lepszych opcji wieszak, licznik, być może kask (w tej cenie i tak nic porównywalnego jakościowo nie dostaniemy). Ja chyba skusze się na bezrękawnik termo, jeśli działa zgodnie z opisem, może być idealny pod długi rekaw na wiosnę.

Napisano

Ja używam takiego kasku, co będzie teraz w ofercie Lidla. Ogólnie mówiąc wrażenia bardzo pozytywne, jeżdżę w nim od września - jest dość wygodny posiada dobrą regulację obwodu. Kask jest też dość przewiewny więc nie ma problemów z przegrzaniem głowy jeśli chodzi o okres letni, jeździłem w nim i chuście w temp -2 do 3 stopni i też się dobrze sprawował. Nic w nim nie uwiera tylko trzeba go dobrze poustawiać i koniecznie przymierzyć w sklepie żeby się dobrać odpowiedni rozmiar.

Jak za tę cenę to można go śmiało brać.

No i dzięki bardzo, przechyliłeś szalę na stronę zakupu kasku ;) Trzeba będzie wcześnie wstać w przyszły czwartek xD

Pozdrawiam!

• Mod Team
Napisano

popieram przedmówcę kilka postów wyżej - maszynki użyłem może ze dwa razy. Minusem jest że strasznie rozchlapuje i wcale jakoś rewelacyjnie nie czyści.

• Mod Team
Napisano

no to zafunduj sobie czyszczenie benzyną na balkonie w centrum miasta... Nadal twierdzę że nie jest to rewelacyjny wynalazek. Czyściłem najpierw roztworem "Brudpuru" a po tym benzyną czyli nie Ludwikiem.

Napisano

Ja wręcz przeciwnie. po każdym błotnym wypadzie, ludwik ciepła woda i łańcuch dochodzi do siebie szybciej niż po 3h w szejkerze. Co prawda spora zasługa piasku, który pięknie wyciąga smar i szoruje części, ale i tak nie ma lepszej opcji do usyfionego w terenie łańcucha niż maszynka. Jak już jest czysty to dopiero szejker i smarowanie.

A kask trzeba zobaczyć na miejscu. Ten rok temu z pierwszego rzutu cudów nie miał, ale się nieźle sprawdza. Może trochę ciepło w baniak w lato, ale jeślie nie macie żadnego i szukacie na start, to się nada.

Napisano

czyści, czyści

tylko zalewam benzyną zwykłą ze stacji,

a nie jakimś ludwikiem

Podziwiam. Przy obecnych cenach benzyny pewnie wydajesz więcej na czyszczenie niż wydałbyś na łańcuchy, nie czyszcząc ich tak dokładnie i wymieniając je z tego powodu nawet 2x częściej.

Napisano

popieram przedmówcę kilka postów wyżej - maszynki użyłem może ze dwa razy.

Dołączam się do listy ;-) Coś tam przeczyści, ale ogólnie IMO jest do bani.

Napisano
Podziwiam. Przy obecnych cenach benzyny pewnie wydajesz więcej na czyszczenie niż wydałbyś na łańcuchy, nie czyszcząc ich tak dokładnie i wymieniając je z tego powodu nawet 2x częściej.

oj tam

duuużo mam benzyny

to sobie leje,

w zimie na mrozie to się nie chce szejkować ni jakiegoś detergenta używać. szkoda czasu

Napisano

Chyba się skusze na kask, rękawiczki i spodnie. Mam pytanie czy widzicie czy będą tam spodnie długie? BO nie potrafię wywnioskować.

A i czy koszulka ma takie dziury na kciuk? (wiecie o co chodzi)

Coś czuję, że trezba będzie się z rana juz wybrac.

Kask 50, Rękawiczki 15, spodnie 35. Oj stówka nie wyjęta. Dobrze, że z poprzedniej edycji mam koszulkę z krtókim i jest mi jescze dobra, ale kurdę z długim mam taką trochę kiczowatą bo nie jest zbytnio przedłużona z tyłu.

Napisano

Mam pytanie - jeżeli było, to wybaczcie. Czy tam jest jakaś opcja przymierzenia np. spodni? Wiem, ze w Tchibo jest przymierzalnia, więc czasem okazuje się, że XL są na mnie dobre, ale jako że zazwyczaj noszę XXL to nie chcę kupować w ciemno...

Napisano

Nie ma najmniejszych możliwości przymierzenia. Czasami ludziska wypakowują towar, więc można ocenić "na oko" rozmiar. I to niestety tyle.

Napisano

Mam pytanie - jeżeli było, to wybaczcie. Czy tam jest jakaś opcja przymierzenia np. spodni? Wiem, ze w Tchibo jest przymierzalnia, więc czasem okazuje się, że XL są na mnie dobre, ale jako że zazwyczaj noszę XXL to nie chcę kupować w ciemno...

Niestety nie spotkałem się jeszcze z przymierzalnią w LIdlu. Bluzę itp. można ewentualnie przymierzyć normalnie na stoisku. Chociaż teoretycznie spodnie też ;)

Napisano

spodnie są 3/4 i jeśli szukasz długich, to kup sobie te do biegania. w rowerowych pielucha jest słaba i komfortu specjalnego nie daje, za to ciągnie wodę jak cholera i się tyłek odparza po dłuższym czasie

jesli chodzi o przymierznie, to w mniejszych sklepach pozwalają iść na zaplecze, w większych raczej niebardzo. Jeśli rozmiaru nei trafisz to pozwalają wymienić, jeśli nie ma na co wymienić, masz prawo oddać i nie daj sobie wmówić, że zwrotów nie uwzględniają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...