Skocz do zawartości

[Lidl] oferta rowerowa cz.2

mrmorty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

co do kasku - pozwolę się nie zgodzić - mam akurat swój pod ręką(kupowany jakoś na wiosnę). Tylne otwory, naklejki zupełnie inaczej wyglądają. No ale koniec offtopa.

To żaden offtop ;p Kupiłeś wtedy ten za 49,99 czy ten koło 70-75?

• Mod Team
Napisano

W zeszłym roku kiedy była oferta rowerowa ?

Ja kupiłem w Lidlu kachol za 5 dyszek jakoś w drugiej połowie marca ubiegłego roku.

Napisano

Z tego co pamiętam to ostatni rzut kasków w lidlu, to były one jakieś 70-80zł, a w tej cenie można kupić kask z decathlonu, czy go sportu(60zł), ostatnio je oglądałem całkiem ok, ja mam cratoni z lidla za 50 i dla mnie wszystko super, dla mnie wygodniejszy od Giro Transfer

• Mod Team
Napisano

Wiosną były białe i szare kaski po 50zł, a latem kolorowe bodajże po 80zł. Kaski z rzutu wiosennego są całkiem spoko, ale te nowsze (i droższe) były ponoć jeszcze lepsze i ładniejsze. Ja porównania nie mam, bo tych z letniego rzutu nawet nie widziałem.

Napisano

Myślicie, że można się spodziewać w tej ofercie rowerowej długich spodni i bluzek/koszulek z długim rękawem? Na te pierwsze dni zimne.

Napisano

Dziwne bo u mnie w lidlu kaski tylko i wylacznie byly w wakacje do tego w cenie 50 zl.! Z tego co pamietam biale i szare? 2 lata temu kupilem kask tez w wakacje z taka sama cena. Mozliwe, ze asortyment w Polskich Lidlach moze sie roznic o.O? Mam na mysli kaski na wiosne bo u mnie jeszcze ani razu nie spotkalem sie z takim fantem :o.

Napisano

Co do kasków - były w obu rzutach. W marcowym były białe Cratoni C-Daily oklejone jak Crivit (taki ładny jak na moim avatarze :icon_cool: ), w cenie ok 50PLN. W większości sklepów znikły momentalnie, po lekturze wątku sam zdeycdowałem się go zakupić i dostałem ostatnie 2 modele dopiero w 3 Lidlu w okolicy. Były sklepy, w których kaski się nie pojawiły.

W letnim rzucie pojawiły się droższe i lepsze wersje, równiez produkcji Cratoni. Miały wymienne wkładki, lepsze zapięcie i dużo lepszą wentylację (dodatkowe otwory na skorni i potylicy, których w wersji marcowej brak i trzeba przyznać, że skronie mi czasem ciekły). Z racji ceny nie cieszyły się już taką popularnością. Gdybym nie był spłukany po zakupach rowerowych, sam bym taki sobie zakupił. Mierzyłem wszystko w Decathlonie i poniżej 200zł aden ich kask do lipcowego z Lidla startu nie ma.

Jednoczesnie z rzutem letnim pojawiły się kaski marcowe, których nie sprzedano w niektórych sklepach. A niedobitki obu ofert były jeszcze do dostania na jesień (w jakimś wypiździewie widziałem nawet marcowe kaski).

Ciekawi mnie mocno pompka z duńskiej wersji. O ile nie rozleci się tak szybko jak dwukomorowa nożna z Lidla, może być ciekawą ofertą.

Napisano

no właśnie też się zastanawiam czy to warte zakupu :)

Kupiłem tą czołówkę z poprzednim rzucie. Teraz pewnie maja to samo. Ma dwa tryby świecenia białego (3 diody i 7) i jeden migający (dwie diody czerwone). Pochylenie lampki jest regulowane w zakresie około 90 stopni. Nie kupiłem tego na rower ale do domu. Świetnie sprawdza się w sytuacjach kiedy potrzebne są wole ręce.

Napisano

Dzisiaj zrobiłem test tej koszulki bez rękawów. Założyłem na 2h piłki na hali.

Ogólnie wrażenie bdb, ale niestety - koszulka moim zdaniem za ciasna na mnie - po kilku sprintach przy głębokim oddychaniu czuję dyskomfort, jakby mnie za bardzo opinała w płucach i brzuchu. Może mi to siedzi w głowie bo nigdy nie miałem na sobie tego typu bielizny, ale wydaje mi się, że jednak ciut za ciasna.

Spróbuję jutro wymienić. Problem z tym, że 1) raz została użyta 2) odciąłem (ale zachowałem) metkę. Ma ktoś doświadczenia z oddawaniem/wymianą takich ciuchów w Lidlu? Robią problemy? Koszulkę przepłukałem w letniej wodzie.

Jestem z niej zadowolony, wydaje mi się jednak że xxl byłaby dla mnie bardziej komfortowa, a nadal dobrze przylegałaby do ciała...

Napisano
Ma ktoś doświadczenia z oddawaniem/wymianą takich ciuchów w Lidlu? Robią problemy?

Jak mam doświadczenia ;-) O oddaniu zapomnij, tego się w Lidlu nie praktykuje. Towar można wymienić ale jest jeden warunek - tekstylia na tekstylia; sprzęt - na sprzęt itd. Kiedy wymieniałem koszulkę, spodnie nikt nie zaglądał do środka. Towar zapakowałem w miarę starannie w oryginalną torebkę. W sklepie info przy kasie, że chcę wymienić, pokazuję rachunek i pędzę do stoiska. Wymieniam, pokazuję za chwilę kasjerce i wychodzę.

Napisano
O oddaniu zapomnij, tego się w Lidlu nie praktykuje. Towar można wymienić ale jest jeden warunek - tekstylia na tekstylia; sprzęt - na sprzęt itd.

Nie uogólniaj. U nas spokojnie możesz wymienić towar na inny a jeżeli masz rachunek możesz zwrócić to co kupiłeś (zapewne w jakimś okresie czasu).

Napisano

Nie uogólniaj

Nie uogólniam. To co napisałem, znam z autopsji. Identycznie też postępują inne sklepy Lidla, o czym można było przeczytać na tym forum i jest to podobno odgórne zalecenie dla wszystkich placówek. Z tym zwrotem to słyszałeś, że u Ciebie można, czy też sam dokonałeś zwrotu i uzyskałeś z powrotem gotówkę?

Napisano

Już przy kupnie gdy pytałem kasjerki zaznaczała, że można zwrócić mając paragon (co według naszego prawa jest ich obowiązkiem). Raz też zwróciłem jedną rzecz.

Napisano

A co myślicie o tych kijkach: LIDL Polska - lidl.pl ?

Na zdjęciu wyglądają dość solidnie i chyba powinny spełniać swoją rolą. Może miał ktoś styczność?

Ja bym soboe dał spokój z tymi kijkami. Mielismy je kupowaź w zeszlym roku z narzeczona. Dwie pary rozpadly sie nam w rekach w trakcie ogladania. Trzecia przy pierwszym wyjsciu z nimi na zewnatrz. Tyl ze kase zwrocili bez problemow.

Dzisiaj zrobiłem test tej koszulki bez rękawów. Założyłem na 2h piłki na hali.

Ogólnie wrażenie bdb, ale niestety - koszulka moim zdaniem za ciasna na mnie - po kilku sprintach przy głębokim oddychaniu czuję dyskomfort, jakby mnie za bardzo opinała w płucach i brzuchu. Może mi to siedzi w głowie bo nigdy nie miałem na sobie tego typu bielizny, ale wydaje mi się, że jednak ciut za ciasna.

Spróbuję jutro wymienić. Problem z tym, że 1) raz została użyta 2) odciąłem (ale zachowałem) metkę. Ma ktoś doświadczenia z oddawaniem/wymianą takich ciuchów w Lidlu? Robią problemy? Koszulkę przepłukałem w letniej wodzie.

Jestem z niej zadowolony, wydaje mi się jednak że xxl byłaby dla mnie bardziej komfortowa, a nadal dobrze przylegałaby do ciała...

Przeciez pisalem ja i pare jeszcze osob zeby kupowac wiekszy rozmiar bo sa waskie dosyc. Raczej watpie ze znajdziesz jeszcze choc jedna w jakimkolwiek rozmiarze na sklepie...

Napisano
(co według naszego prawa jest ich obowiązkiem). Raz też zwróciłem jedną rzecz.

Mylisz się, Lidl nie ma takiego obowiazku.

BTW w jakim mieście znajduje się sklep, w którym dokonales zwrotu?

Napisano
że można zwrócić mając paragon (co według naszego prawa jest ich obowiązkiem)

Nieprawda. Jeżeli towar jest "nie-wadliwy" to nie mają takiego obowiązku.

Napisano

Ja bez problemu wymieniłem za małą koszulkę na spodenki, a różnicę w cenie dopłaciłem. Trzy albo cztery razy coś wymieniałem (głównie ze względu na zły rozmiar) raz nawet bez pudełka, bo potargałem i żadnych problemów nie było.

Napisano

I co w związku z tym? Pieniądze również zwracają, ale nie do końca wiem na jakich warunkach, bo oddawałem jakiś ciuch, po czym zorientowałem się, że kupiłem go pod swój rozmiar, a miałem kupić ojcu. Dosłownie po 10 minutach od zakupu, wróciłem nie otwierając pudełka, i powiedziałem, że chce wymienić, bo inny rozmiar. Niestety rozmiaru nie było, a kasjerka wycofała te dwadzieścia parę złotych i oddała do ręki.

Zresztą w każdym innym sklepie vide Carrefour, Biedronka prowadzona jest identyczna polityka.

Napisano

Dzięki za odp. W Lidlu u siebie w okolicy kupiłem koszulkę w ub. tygodniu lub na początku tego. Już nie pamiętam. Mam nadzieję, że jeszcze coś będzie a jak nie to trudno - spróbuję używać tej, bo fajny wyrób a jeśli się okaże że jednak mi niewygodnie to komuś oddam.

PeterP079, wiem wiem pisaliście. Miałem to na uwadze i po przymierzeniu wydawała mi się dość obcisła, ale myślałem że będzie "w normie" bo materiał jest rozciągliwy, a bielizna powinna mocno przylegać. Dopiero podczas pierwszego testu przy dużym wysiłku i zasapaniu okazało się, że mogłaby być ciut szersza. No nic, zobaczymy. Majątku nie kosztowała, będzie nauczka na przyszłość.

Aha, jak przedmówcy zwrócili uwagę, nie ma w PL prawnego obowiązku przyjęcia rzeczy do zwrotu za okazaniem paragonu. Tak samo z wymianą. To wszystko zależy od dobrej woli sprzedawcy.

Co innego tzw. niezgodność towaru z umową, ale to zupełnie inna bajka...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...