rymo Napisano 28 Grudnia 2008 Napisano 28 Grudnia 2008 Jesli bsod mrygnal ci za szybko i go nie obadales, we wlasciwosciach systemu...chyba w uruchamianiu mozna wybrac rozmiar zrzutu pamieci. Walnij duzy to dluzej popatrzysz na ekran
Wax Napisano 28 Grudnia 2008 Napisano 28 Grudnia 2008 Nie pamiętam gdzie jest ta opcja, ale było coś takiego, że jesli BSOD wylatuje to komputer się nie uruchamia automatycznie ponownie tylko jakby zastyga z błędem - wtedy można go odczytać. Poszukaj w necie gdzie jest ta opcja, wyciągnij nową kość, ustaw blokadę automatycznego uruchamiania ponownego i włóz nowa kość kumasz ? hehe Mam ! Start - prawym na komputer - właściwości - system - zaawansowane - uruchamianie i odzyskiwanie - automatycznie uruchom ponownie.
c1ach Napisano 29 Grudnia 2008 Napisano 29 Grudnia 2008 Lub skrótem klawiszowym podczas uruchamiania systemu, nie pamiętam dokładnie bo wieki tego nie robiłem, ale któryś z przedziału F5 - F7 i już możemy podziwiać nasze blue screeny
eustachy87 Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Wyszukiwarka mnie tu zaprowadzila A wiec zrobilem sobie test baterii w laptopie asus i wyszlo, ze jezeli nic nie robie to bateria trzyma ponad 2 godziny. Czy to dobry wynik? Pytam sie bo zmatwtil mnie fakt pogorszenia wlasciwosci baterii o 400 mAh w stosunku do nowki...
Huhu Napisano 25 Lipca 2009 Napisano 25 Lipca 2009 Wyszukiwarka mnie tu zaprowadzila A wiec zrobilem sobie test baterii w laptopie asus i wyszlo, ze jezeli nic nie robie to bateria trzyma ponad 2 godziny. Czy to dobry wynik? Pytam sie bo zmatwtil mnie fakt pogorszenia wlasciwosci baterii o 400 mAh w stosunku do nowki... Prawda jest taka, ze kazda bateria się zuzywa. Najmniej wtedy gdy za kazdym razem przechodzi pelen cykl ładowanie-rozładowanie, ale to sytuacja nierealna. A czy wynik dobry to pojęcie bardzo wzgledne. Dla jednego dobry, a dla innego nie do zaakceptowania.
rzymo Napisano 26 Lipca 2009 Napisano 26 Lipca 2009 Wyszukiwarka mnie tu zaprowadzila A wiec zrobilem sobie test baterii w laptopie asus i wyszlo, ze jezeli nic nie robie to bateria trzyma ponad 2 godziny. Czy to dobry wynik? Pytam sie bo zmatwtil mnie fakt pogorszenia wlasciwosci baterii o 400 mAh w stosunku do nowki... Jakbyś napisał coś więcej o laptopie to można by napisać czy wynik jest dobry, czy nie Jako punkt odniesienia Asus P-M 1.7GHz, R9600, matryca 1400x1050 -> nocne przeglądanie internetu (wi-fi) + mp3 = 4h 10min. Nocne, czyli zmniejszona jasność matrycy, przy pełnej czas działania skraca się o ~pół godziny.
eustachy87 Napisano 26 Lipca 2009 Napisano 26 Lipca 2009 4 godziny ?!?!?!?!?!?!?!? ile cali ma matryca...
c1ach Napisano 26 Lipca 2009 Napisano 26 Lipca 2009 Należy raczej spytać: ile pojemności ma ta bateria...
creative1989 Napisano 26 Lipca 2009 Napisano 26 Lipca 2009 4godziny to nie tak dużo jak na współczesne lapki
Vroobelle Napisano 27 Lipca 2009 Napisano 27 Lipca 2009 Witam. Mam pytanko, a sprawa przedstawia się tak: Mam w domu 2 kompy. Jeden podpięty do neta, drugi nie (bo mamy neta tylko na jednego kompa). Ten z netem jest ogolnie lepszy i bardziej o niego dbamy (ciagle skanujemy itp) czyli nie ma wirusów. Z tym drugim gorzej. Jest tak zawirusowany że tylko trzymamy na nim jakieś zdjęcia i kilka gier i praktycznie nie da sie go odwirusować bez usuwania zdjęc. Przez wakacje naszła mnie chęć żeby pograć LANem z siostrą w jakieś gierki. I teraz pytanie (no, 2 pytania ) : 1. Czy żeby zrobić LANa pomiędzy tymi kompami wystarczy je połączyć kablem czy trzeba jakiś modem/switcha? 2. Czy jeśli już je podłączę to jest możliwe żeby mi ten jeden zawirusował tego drugiego?
micferrari Napisano 27 Lipca 2009 Napisano 27 Lipca 2009 jak ten drugi jest zawirusowany to lepiej nie podłączaj bo może zainfekować drugi teraz mam pytanie: czy ten zawirusowany czy go przymula?? jaki i czy w ogóle masz program antywirusowy ?? kiedy zmieniałeś ostatni raz w nim system??
Vroobelle Napisano 27 Lipca 2009 Napisano 27 Lipca 2009 wiesz, ten zawirowany ma juz z 5 lat, muli go masakrycznie ale jakies tam gierki chodza jest na nim jakis avast ale nieaktualizowany bo nie ma neta. jakośmi to nie przeszkadza bo tylko jak chce jakies zdjeica obejrzec to go wlaczam. a system zmienialem, hm, dawno pare lat temu... p.s. na tym nowszym mam kasperskiego i skanuje wszystko co wkladam do kompa
micferrari Napisano 27 Lipca 2009 Napisano 27 Lipca 2009 nawet jak podłączysz to ci kaspeysky nie pozwoli grać ja proponuje ci abyś zmienił na początek system
creative1989 Napisano 27 Lipca 2009 Napisano 27 Lipca 2009 Do czego służy ten drugi? Do oglądania zdjęc- i tylko? Ja bym postawił nowy system i miał kłopot z głowy- albo xp albo windows 7( )
Vroobelle Napisano 28 Lipca 2009 Napisano 28 Lipca 2009 no na nim sa tylko stare zdjecia. moznaby je bylo przniesc jakos na tego kompa ale niekomu sie nie chce bo ich tam jest z 10 gb i bysmy to robili chyba ponad tydzien a system tam jest xp
creative1989 Napisano 28 Lipca 2009 Napisano 28 Lipca 2009 10GB to jest może z 15minut przenoszeniem pendrivem. Jakbyś przenosił to na tym lepszym kompie byś musiał wyłączyć autoodtwarzanie i przed kopiowaniem zeskanować Antywirem!
rzymo Napisano 28 Lipca 2009 Napisano 28 Lipca 2009 4 godziny ?!?!?!?!?!?!?!? ile cali ma matryca... 15.4" Vroobelle - kup prosty ruter i od razu będziesz miał i sieć, i internet na drugim kompie (MAC rutera ustawiasz taki sam, jaki ma sieciówka w kompie z netem). Na tym drugim kompie zainstaluj jakiegoś współczesnego antywira i zacznij skanowanie - jest szansa że wszystko usunie. Jak nie to format i ponowna instalacja systemu, zwłaszcza że piszesz o zamulaniu = wcześniejsza instalacja różnych pierdół, po formacie się ich pozbędziesz Zresztą co ma czas od instalacji systemu do zamulania - wystarczy nie instalować wszystkiego jak leci. U siebie instalowałem XP parę lat temu i cały czas chodzi jak na początku.
c1ach Napisano 28 Lipca 2009 Napisano 28 Lipca 2009 Tańsze rozwiązanie to połączyć kompy kablem sieciowym i zrobić p2p. Skoro komputer ma służyć do grania w Lan i niczego innego, to takie rozwiązanie sprawdzi się Wadą jest, że neta na tym gorszym kompie będziesz miał tylko wtedy, gdy ten drugi komp będzie połączony z netem - łącze będzie udostępniane.
MM85 Napisano 1 Grudnia 2009 Napisano 1 Grudnia 2009 Pomóżcie od dziś miał mi wzrosnąć prędkość Neostrady do tych czas miałem 512/??? od 1 grudnia miałem mieć 1mb, robię test łącza na różnych stronach i wychodzi 500kbp na 140kbs. Może nie zmienili jeszcze, ale na ruterze zmienił się status na Downstream / Upstream (Kbps) 1315/327 to mnie najbardziej zastanawia jakim cudem zwiększyło się dwa razy. Dwa dni temu sprawdzałem było połowa tego. Sprawdzałem na różnych komputerach i pojedynczo. Pomóżcie Wiem dzwonić i się kłócić, ale nie mam telefonu stacjonarnego i chce się przygotować do płatnej rozmowy przez komórkę
Phil Napisano 1 Grudnia 2009 Napisano 1 Grudnia 2009 MM85, nie masz co kombinować. Po prostu dzwonisz i mówisz, że kupiłeś 1MB, ale nie podnieśli jeszcze prędkości. Pytasz kiedy to zrobią i po kłopocie. Ew. możesz trochę podnieść głos, ale niczego poza informacjami nie otrzymasz. Konsultanci Tepsy nic więcej nie zdziałają.
MM85 Napisano 1 Grudnia 2009 Napisano 1 Grudnia 2009 Tak juto będę dzwonił jak się nic nie zmieni. Ale zastanawia mnie dwukrotny wzrost zmiana statusu na ruterze przyjmowanego internetu. Dodaje foto o co mi chodzi.
Mod Team Odi Napisano 14 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 14 Grudnia 2009 Koledzy i koleżanki potrzebuję pomocy. Chodzi o router. Mam internet z Netii (komputer stacjonarny) i chcę z tego internetu korzystać również w laptopie. Wiem tyle, że router musi mieć annex A. Budżet 80-130zł, im taniej tym lepiej, ale nie za wszelką cenę, sprzęt ma działać stabilnie i dobrze. Co polecacie?
c1ach Napisano 14 Grudnia 2009 Napisano 14 Grudnia 2009 Ciężko coś polecić, mogę napisać co ja kupiłem. Planet ADE-4400 - bardzo prosty w konfiguracji, po zalogowaniu się do routera od razu wyskakuje zakładka Wizard i sama prosi o odpowiednie ustawienia. Cała konfiguracja opiera się na wpisaniu danych od operatora (VCI, VPI itp.) i klikaniu Dalej Posiada wszystko co potrzeba do sieci domowej, mam go jakiś miesiąc i zero problemów, wszystko chodzi jak powinno. Swego czasu miałem w szkole sieci przez cały rok i zdarzało się pracować z D-linkami, Linksysami i Asusami - pod względem prostoty konfiguracji i przejrzystości dla zwykłego użytkownika wygrywa jak dla mnie Linksys, potem D-link/Asus. W sumie to też zależy od wersji oprogramowania, więc nie ma się co za bardzo sugerować. Jedno co wyróżniało Planet'a na tle powyższych to przełącznik on/off - tamte tego nie miały i trzeba było wyciągać zasilacz z gniazdka żeby router nie pobierał prądu przez noc. Ale raczej trzeba się samemu orientować według rozpisek co poszczególny model ma na wyposażeniu, bo fizyczny kontakt miałem tylko z pojedynczymi egzemplarzami powyższych marek
Mod Team Odi Napisano 15 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 15 Grudnia 2009 A może ktoś ma TP-LINK W8910G? Znalazłem go u mnie w mieście w dobrej cenie i prawdopodobnie na dniach kupię.
Mod Team Puklus Napisano 16 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 16 Grudnia 2009 Ja bym ci TP-linka nie polecał mielismy i szybko mu sie zdechło. Mamy na serwerze linksys'a i ten działa bez zająkniecia tylko troszke drozszy jest.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.