Skocz do zawartości

[komputery] Kącik komputerowy

Puma [JFK]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziś odebrałem ze sklepu mysz radiową Logitech MX620. Jak sądzicie, lepiej będzie zastosować przedłurzacz USB i tak zrobić, by urządzenia widziały się na biurku, czy spokojnie odbiornik dać na tył obudowy?

Napisano

Czyli przedłurzacz teoretycznie może tylko polepszyć sprawę :) Jak u ciebie jest z zasilaniem myszki? Jak komputer wyłączysz to i ona się wyłącza?

Napisano

No to tam jest wyłącznik, przycisk pod zieloną diodą ! U mnie jest dokładnie taki sam. Wiadomo, czasami mi się zapomina wyłączyć myszki - jest włączona przez całą noc, ale baterie (Duracell) trzymają juz przeszło 5 miesięcy (zapewniają o 6 miesięcznej pracy na bateriach). POzdrawiam, gratuluje dobrego wyboru

Napisano

Kilka razy zgubiła mi sygnał, ale nadajnik był schowany za "głęboko" pod stanowiskiem pracy :D - komputer stacjonarny

Ja swojej używam do laptopa i spisuje się wprost idealnie. Bywają jednak powierzchnie (stoły, blaty - szczególnie lakierowane, śliskie) na których optyka myszki nie działa najlepiej (można sobie z tym poradzić), to już niestety nie wszedzie pracująca myszka na kulkę :).

Napisano

Ja mam podobną myszkę i jestem baardzo zadowolony. Odbiornik z tyłu obudowy, na nowych bateriach łapał z ok. 5 metrów, teraz z ok. 2 (na razie baterie mają 3 miesiące). Nie wyłączam jej na noc, bo z tego co zauważylem to ona sama się wyłącza - najpierw po chwili bezruchu przechodzi w stan czuwania, a później w stan uśpienia (przy którym pierwszy ruch odbywa się z małym, ale zauważalnym opóźnieniem). Wyłącznik natomiast zabezpiecza przed przypadkowym "obudzeniem" (na przykład jak się ją gdzies przenosi).

Jedna wada - na niektórych podkładkach nie działa prezyzyjnie, najlepsze są podkladki z materiału, ale to też nie wszystkie.

No i jeszcze jak telefon leży blisko i przychodzi sms, to myszka gubi na chwilę zasięg, ale raczej nie napisałbym, że to wada.

Napisano

Laptop kolegi wykrył w mieszkaniu sieci radiowe. Jak to się będzie miało do działania myszki? Skoro odbiornik z tyłu obudowy, to jak on łapie sygnał skoro się urządzenia nie widzą?

Napisano

Tradycyjne akumulatory nie nadają się do urządzeń o małym poborze prądu, bo szybko tracą prąd. Jakieś 1-1,5% na dzień bez użytkowania. Jeśli już chcesz zainwestować w akumulatory, to tylko Sanyo Eneloop do tego zastosowania. Nie wiem czy inne firmy produkują akumulatory w tej technologii - musiałbyś się zorientować.

Napisano

Do Logitecha moim zdaniem nie za bardzo się opłaca, bo te myszki są dość energooszczędne. Kupno raz na pół roku baterii alkalicznych to nie jest jakiś duży wydatek.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam, takie pytanko ni to z gruchy ni z pietruchy:)

próbował ktoś może grać w Prince of Persia na Win Vista?? chodzi konkretnie o Dwa Trony, chce sobie tą giere skołować a nie mam pewności czy działa czy nie, gdybym znalazł demo to bym sam sprawdził, a że nigdzie nie ma więc pytam Was drodzy koledzy, może ktoś grał,

bo Warrior Within działa bez problemu ;) więc jeśli nie 3 to 2 część sobie zainstaluje :)

z góry dzięki nawet jeśli nikt nie odpowie :)

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...