rObO87 Napisano 13 Lutego 2008 Napisano 13 Lutego 2008 Dziś odebrałem ze sklepu mysz radiową Logitech MX620. Jak sądzicie, lepiej będzie zastosować przedłurzacz USB i tak zrobić, by urządzenia widziały się na biurku, czy spokojnie odbiornik dać na tył obudowy?
Wax Napisano 13 Lutego 2008 Napisano 13 Lutego 2008 Ja mam Logitecha LX7 i nadajnik USB jest z tyłu wsadzony, bez przedłużacza i hula. Zobacz jednak czy Tobie nie będzie traciła sygnału. Pozdro
rObO87 Napisano 13 Lutego 2008 Napisano 13 Lutego 2008 Czyli przedłurzacz teoretycznie może tylko polepszyć sprawę Jak u ciebie jest z zasilaniem myszki? Jak komputer wyłączysz to i ona się wyłącza?
Wax Napisano 13 Lutego 2008 Napisano 13 Lutego 2008 Tak może poprawić sprawę. Ja mam wyłącznik w myszce, jeśli wyłączam komputer, myszka dalej działa bo ma swoje zasilanie w postaci 2 baterii AA. http://img140.imageshack.us/my.php?image=dsc05266wy9.jpg - tak wyglada spód Twojej myszki ?
Wax Napisano 13 Lutego 2008 Napisano 13 Lutego 2008 No to tam jest wyłącznik, przycisk pod zieloną diodą ! U mnie jest dokładnie taki sam. Wiadomo, czasami mi się zapomina wyłączyć myszki - jest włączona przez całą noc, ale baterie (Duracell) trzymają juz przeszło 5 miesięcy (zapewniają o 6 miesięcznej pracy na bateriach). POzdrawiam, gratuluje dobrego wyboru
rObO87 Napisano 14 Lutego 2008 Napisano 14 Lutego 2008 Jak się użytkuje taką myszkę? Nie miałeś problemów z nią (gubi sygnał itp) ?
Wax Napisano 14 Lutego 2008 Napisano 14 Lutego 2008 Kilka razy zgubiła mi sygnał, ale nadajnik był schowany za "głęboko" pod stanowiskiem pracy - komputer stacjonarny Ja swojej używam do laptopa i spisuje się wprost idealnie. Bywają jednak powierzchnie (stoły, blaty - szczególnie lakierowane, śliskie) na których optyka myszki nie działa najlepiej (można sobie z tym poradzić), to już niestety nie wszedzie pracująca myszka na kulkę .
bodziekk Napisano 14 Lutego 2008 Napisano 14 Lutego 2008 Ja mam podobną myszkę i jestem baardzo zadowolony. Odbiornik z tyłu obudowy, na nowych bateriach łapał z ok. 5 metrów, teraz z ok. 2 (na razie baterie mają 3 miesiące). Nie wyłączam jej na noc, bo z tego co zauważylem to ona sama się wyłącza - najpierw po chwili bezruchu przechodzi w stan czuwania, a później w stan uśpienia (przy którym pierwszy ruch odbywa się z małym, ale zauważalnym opóźnieniem). Wyłącznik natomiast zabezpiecza przed przypadkowym "obudzeniem" (na przykład jak się ją gdzies przenosi). Jedna wada - na niektórych podkładkach nie działa prezyzyjnie, najlepsze są podkladki z materiału, ale to też nie wszystkie. No i jeszcze jak telefon leży blisko i przychodzi sms, to myszka gubi na chwilę zasięg, ale raczej nie napisałbym, że to wada.
rObO87 Napisano 14 Lutego 2008 Napisano 14 Lutego 2008 Laptop kolegi wykrył w mieszkaniu sieci radiowe. Jak to się będzie miało do działania myszki? Skoro odbiornik z tyłu obudowy, to jak on łapie sygnał skoro się urządzenia nie widzą?
bodziekk Napisano 14 Lutego 2008 Napisano 14 Lutego 2008 W przypadku fal radiowych nie muszą się widzieć. Gdyby myszka była na podczerwień to co innego, ale takich już chyba nie robią.
rObO87 Napisano 14 Lutego 2008 Napisano 14 Lutego 2008 Zastanawiam się nad zakupem do myszki akumulatorków Energizer, opłaci się?
vadit Napisano 14 Lutego 2008 Napisano 14 Lutego 2008 Tradycyjne akumulatory nie nadają się do urządzeń o małym poborze prądu, bo szybko tracą prąd. Jakieś 1-1,5% na dzień bez użytkowania. Jeśli już chcesz zainwestować w akumulatory, to tylko Sanyo Eneloop do tego zastosowania. Nie wiem czy inne firmy produkują akumulatory w tej technologii - musiałbyś się zorientować.
bodziekk Napisano 14 Lutego 2008 Napisano 14 Lutego 2008 Do Logitecha moim zdaniem nie za bardzo się opłaca, bo te myszki są dość energooszczędne. Kupno raz na pół roku baterii alkalicznych to nie jest jakiś duży wydatek.
rObO87 Napisano 14 Lutego 2008 Napisano 14 Lutego 2008 Czyli 1 problem z głowy Oby nie bylo problemów z gubieniem sygnału.
Wax Napisano 14 Lutego 2008 Napisano 14 Lutego 2008 Mnie osobiście uzależnia kręcenie korbami i kręcenie z dziewczynami - każdy ma swoje
olek123 Napisano 16 Lutego 2008 Napisano 16 Lutego 2008 Mam takie pytanie, slyszalem cos o stylach do xp ktore wygladaly jak vista, wie ktos moze cos na ten temat?
Fifi Napisano 16 Lutego 2008 Napisano 16 Lutego 2008 Vista Transformation Pack Tylko uważaj podczas instalacji. Zrób sobie kopię dysku.
Wax Napisano 16 Lutego 2008 Napisano 16 Lutego 2008 Tak są tak zwane skórki na XP'ka. Tu jest troche zabawy - http://www.tweaks.pl/czytaj,przerob_window...a.html,207.html Są też takie skórki które instaluje się i po ponownym rozruchu system jest "nowy" Google nie gryzie
olek123 Napisano 16 Lutego 2008 Napisano 16 Lutego 2008 A co myslice o tym http://www.crystalxp.net/galerie/en.id.505.htm sciagnolem tylko nie wiem gdzie wypakowac zeby bylo dostepne w wlasciwosci/wyglad
QWEY564 Napisano 17 Lutego 2008 Napisano 17 Lutego 2008 Ciekawostka: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic...3172d30991592d7 szcunek!
Cybuch Napisano 26 Lutego 2008 Napisano 26 Lutego 2008 Witam, takie pytanko ni to z gruchy ni z pietruchy:) próbował ktoś może grać w Prince of Persia na Win Vista?? chodzi konkretnie o Dwa Trony, chce sobie tą giere skołować a nie mam pewności czy działa czy nie, gdybym znalazł demo to bym sam sprawdził, a że nigdzie nie ma więc pytam Was drodzy koledzy, może ktoś grał, bo Warrior Within działa bez problemu więc jeśli nie 3 to 2 część sobie zainstaluje z góry dzięki nawet jeśli nikt nie odpowie pzdr
rymo Napisano 26 Lutego 2008 Napisano 26 Lutego 2008 http://www.gamespot.com/pc/action/princeof...&pid=926986 Tlumaczac na polski: wszystkie PoP dzialaja na viscie 64bitowej. Wniosek? Winno dzialac.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.