krystuss Napisano 11 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Witam jak w temacie chcialbym sie dowiedziec jakie v'ki sa dobre i skuteczne tak abym sie zmiescil w tych 80 zeta jade do Austrii z sakwami w Alpy i potrzebuje dobrych mocnych hamulcow znalazlem cos takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84348179 co o nich sadzicie??czy spelnia swoja role? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 11 Lutego 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Chyba jeszcze nikt ich nie przetestował więc trudno będzie o opinie. W tej cenie możesz kupić Deore, albo najlepiej jakbyś mógł dołożyć jeszcze 20zł i kupić Avidy SD5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trroy Napisano 11 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Komplet deore masz za ok 65 zł, sam używam i moge je polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 11 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Avid SD5 - jedyny słuszny wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 11 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 ciekawe te hamulce SD 3, pierwszy raz je widze, nawet nie wiedziałem ze sa SD 3, w niektórych roweruch czasami sie je mintuje, moze beda nawet fajne, i nie drogie sa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystuss Napisano 11 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 ciekawe te hamulce SD 3, pierwszy raz je widze, nawet nie wiedziałem ze sa SD 3, w niektórych roweruch czasami sie je mintuje, moze beda nawet fajne, i nie drogie sa no ja sie na nie jednak chyba skusze bo jakby nie bylo lepszy podstawowy Avid jak Tektro chociaz nic zlego o nich nie moge powiedziec bo uzytkowalem kiedys jakies tanizny jeszcze canti i nwet dzialaly:D a do v'ek ze stajni Shimano nie jestem przekonany jakos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 11 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Ja miałem w starym rowerze topowy model Tektro canti z częściami anodyzowanymi na niebiesko Pięknie wyglądały i działały. A co do tych SD3 to bardzo ciekawa propozycja za małą kasę, widziałem je w dość wysokich modelach rowerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 11 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 no własnie, w dosc wysokich modelach, jak dostane mniej kasy na rower niz mam dostac to kto wie czy ich nie kupie tylko dlaczego te SD 3 sa takie tanie, w Amigo Bika komplet kosztuje 170zł, a SD 5 159zł, czyżby to była prawdziwa okazja, bo chyba zaczne kase kombinowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikemaniak Napisano 11 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Fajne nawet te hample widziałem chyba je nawet w matts sport 500 z 05 r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbike Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 no własnie, w dosc wysokich modelach, jak dostane mniej kasy na rower niz mam dostac to kto wie czy ich nie kupie tylko dlaczego te SD 3 sa takie tanie, w Amigo Bika komplet kosztuje 170zł, a SD 5 159zł, czyżby to była prawdziwa okazja, bo chyba zaczne kase kombinowac Witam a mnie też sie wydaje, że tymi Avidami od "tadek30" coś jest nie tak . Zresztą wygladają inaczej niż te z Amigo. Ale oczywiście mogę sie mylic pozdro Adi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 no troszku inaczej, no i 120zł taniej niz w Amigo, ja bym może je kupił jabym miał klamki, a ta jak musze jeszcze klamki kupic to sobie kupie Avidy SD 5 z klamkami FR 5 za 155zł. cos ta aukcja mi sie nie podoba, wogóle czemu w Amigo SD 3 sa droższe od SD 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbike Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 No dziwne, w końcu oni tak je sprowadzają na zamówienie z Warszawy. Nie mają nic na stanie, więc obniżki cenowe konkretnych modeli są conajmniej dziwne. pozdrawiam Adi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Avid.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Jak na mój gust te hample z aukcji wyglądają lepiej niż te od amigo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 pisałem do kolesia od tych Avidów SD 3, tylko spytałem sie tylko czy beda pod koniec miesiac, napisze jeszcze jednego i spytam, czemu tak tanio sa te hamulce a moze bym je wziął, tylko nie wiem czy: lepiej kupic te SD 3 + klamki http://bike-center.home.pl/product_info.ph...products_id=165 czy ten zestawik: http://bike-center.home.pl/product_info.ph...products_id=198 bardziej bym sie w sumie skłaniał do tego zestawu z Avid SD 5, bo mi jakos te hamulce z allegro smierdzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macrianus2 Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 sd3- najnizszy model avida, calkiem przyzwoity. ale stawianie ich w jednym rzedzie z lx to imo lekka przesada. odpowiednik deore w zasadzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystuss Napisano 12 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 wszyscy pisza do tych hampli trzba miec odpowiednie klamki czy bez nich tzn z klamkami inne niz Avida te hample beda dzialac? w sumie v'ka to v'ka i powinna z innymi klamkami dzialac mam klamkomanetki Altusa :glare: poki co jednak nie mam kasy wrzucic cos lepsezgo bo mam wieksze wydatki niestety:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Będą działac ok. W końcu to nie klamki od cantileverów tylko od vbrejków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macrianus2 Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 zy bez nich tzn z klamkami inne niz Avida te hample beda dzialac? w sumie v'ka to v'ka i powinna z innymi klamkami dzialac skutecznosc na pewno nie ucierpi, ale modulacja moze byc niererwelacyjna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 mam takiego hampla na przodzie - bardzo dobry hamulec U tego tadka także coś kiedyś kupowałem - żaden przekręt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.