Skocz do zawartości

[Wycieczki] Wrocław zgłoś sie

piotrekpasti

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ot i pojeździli ;) Miło było poznać kolegów z forum, pośmigać w czołówce peletonu, zjeść ciacho. Jakby ktoś miał jakieś zdjęcia z imprezy to ja poproszę.

Pogoda super, aż chce się śmigać. Oby taka była jak najdłużej.

Pozdro

Napisano

Ja nie wytrzymałem po tym wszystkim i pojechałem na trening na szosę. A po drodze niespodzianka - Spotkałem Halls Team ;) Sorry, ale myślałem że ta cała parada to tak <20Km/h nie zejdziemy a średnia wyszła 8,2Km/h

Napisano

Tempo rzeczywiscie koszmarne ale ogolnie impreza bardzo mi sie podobala.

Fajny klimat, wielu ciekawych ludzi, super pogoda, darmowe red bull'e itp. :)

Jesli bedzie ktos mial jakies fotki, to prosze o kontakt.

Napisano

Jakby ktoś chciał się przyłączyć to jadę jutro standardową traską na Trzebnicę (przez lasek rędziński, szewce, ozorowice, mienice, węgrzynów, trzebnica, brochocin, pierwoszów, malin, cienin, wrocław) i zamierzam być tak o 13:00 pod milenijką :) (się ma te 4 lekcje w poniedziałek). Wyjdzie jakieś 60km, jak nie będę jechał sam to można wydłużyć :)

Napisano

majstermod trzaskał foty ale z tego co widziałem to sprzed imprezy, a później odjechał w stronę długiej bo się nudził :)

Napisano

Ja mam kilka fotek od majstermod'a.

Jesli sie nie obrazi, to chetnie udostepnie :)

Wysylacje swoje maile na GyGy albo PW.

Napisano

A ja wam powiem co dzisiaj niefajnego widziałem :)

Traska teren Brochocin - Pierwoszów, zielony szlak ROWEROWY, jakiś rolnik jeździ pługiem po drodze :D Zatrzymałem go i wdałem się w dłuższą dyskusję o tym co myślę o zaoraniu drogi, niestety koleś każdy argument kwitował jakimś żałosnym w stylu "z rowerami to na drogi", "ta o tam oooo o tam oo tam ooo jest oo tam ooo szlak i on jest oznakowany i co ty mi tu opowiadasz" albo "ktoś przejedzie ciągnikiem parę razy i się rozjeździ" lub koronnym "tu nie ma drogi". Uznałem że nie będę z idiotą dłużej gadać i pojechałem dalej.

Można mu coś zrobić? :D Niedługo wszystkie drogi będą ślepe :/ Mam nadzieję żę mu tam nic nie wyrośnie a że to moja ulubiona traska to i tak się rozchodzi, pole raptem z 50 metrów heheheh

Napisano

heavy_puchatek trzeba bylo go pompka przez leb. Moze by zrozumial :)

A tak na serio, to raczej smutne, niz wesole.

A wlasnie... Tak mi sie przypomnialo. Szukajac dzis jakichs fotek z ostatniej parady rowerowej

znalazlem newsa o reaktywacji masy krytycznej we Wrocku!! Oto fragmet:

(...) Pierwszy krok – czy raczej pierwszy obrót koła – w kierunku reaktywacji wrocławskiej masy krytycznej został dokonany. 31 sierpnia przy placu Bema spotkało się dwudziestu zwolenników przemierzania miasta na dwóch kółkach. (...) Z Pl. Bema masa pojechała w kierunku Pl. Dominikańskiego i dalej: Eureka - ul. Piłsudskiego – pl. Jana Pawła II – św. Mikołaja – meta w Rynku. (...) Mam nadzieję, że przy następnych spotkaniach będzie nas więcej, że będą i starsi, i młodsi (tym razem chyba wszyscy uczestnicy mieli po 20-30 lat), że masa krytyczna będzie bardziej widoczna, bo o to przecież chodzi. Przypominam. Zbiórka na placu Bema w piątek, 28 września, o 18. Pewnie będzie już ciemno, więc weźmy światełka.

Napisano
heavy_puchatek Pewnie będzie już ciemno, więc weźmy światełka.

I w ten sposob uziemili wielu rowerzystow, w tym i mnie... Nie kazdy ma swiatelko i nie kazdy jest na tyle nierozwazny aby bez niego jezdzic po zmroku... Wobec tego nie zjawie sie...

Napisano

Kiepska data i pora, o 20stej ,, Gwiazdy tańczą na lodzie" więc pewnie większość bikerów pewnie zostanie w domu żeby zasiąść przed telewizorami :):D.

A tak serio to kupilem światelka nawet za 15 zł i rozpadły się dosłownie po 200 metrach jazdy po idealnie płaskich wrocławskich ulicach. Zostalem bez światełek i unikam jak mogę jazdy wieczorem więc też mnie nie będzie. A szkoda :)

Napisano
inhibilator nie masz 10zl na zwykle migajace swiatelka? ;)

Swiatelka (oryginalne) leza na polce wiec zakup jest zbyteczny... Poprostu cala dlugosc sztycy podsiodlowej zajmuje mi torebka i swiatelko juz sie tam nie miesci... A przednie podczas jazdy w terenie przeszkadza przechylajac sie do przodu wiec rowniez jest zdjete...

Napisano

inhibitor przeciez nie bedziesz we Wrocku jezdzil po jakims hard core'owym terenie.

Tylna lampke mozesz przypiac do plecaka/torebki/kasku, czy czegokolwiek...

Widze, ze zero woli w narodzie. I to wsrod ludzi, ktorych pasja sa rowery!

To w takim razie jak nie my, to kto ma pojawiac sie na masie? Babcie? :P

Napisano

Ja tam zobaczę, jak nie będzie pogody to może się przywlokę, jak będzie ładnie to pewnie wybiorę się na trening zamiast lansować po mieście :)

Inhibitor to co ty w zimie robisz jak jest ciągle ciemno? :)

Napisano
inhibitor przeciez nie bedziesz we Wrocku jezdzil po jakims hard core'owym terenie.

Tylna lampke mozesz przypiac do plecaka/torebki/kasku, czy czegokolwiek...

Nie moge przypiac gdyz wyklucza to konstrukcja mojej lampki... Zreszta jestem kierowca i potrafie spojrzec na zle oswietlonych rowerzystow z drugiej strony - lampka na plecaku/kasku/nogawce to znaczne pogorszenie wlasnej widocznosci, a dla mnie bezpieczenstwo jest priorytetem...

Inhibitor to co ty w zimie robisz jak jest ciągle ciemno? ;)

Moja pasja jest narciarstwo... Rower to tylko do podbudowania formy przed zima...

Napisano

Jedziemy gdzies dzis? Ani za zimno, ani za cieplo...

A okolo 1,5 godziny bede na walach nad Odra - kierunek z Placu Kromera na Biskupin, a pozniej jeszcze dalej...

A moze jutro?

Napisano

Gdzie byś się jutro chciał wybrać? <_<

Dzisiaj jechałem w dość mało błotnym terenie ale na przykład Trzebnica raczej odpada, więc prawdopodobnie wybiorę się jutro na traskę po szosie. Coś z grubsza takiego:

Wrocław > Krzyżanowice > Cienin > Pasikurowice > Siedlec > Godzieszowa > Skarszyn > Boleścin > Krakowiany > Węgrów > Miłonowice > Cielętniki > Tarnowiec > Skotniki > Piersno > Boleścin i dalej przez Pasikurowice z powrotem tak jak było, lub z Tarnowca do Zawoni, Trzebnicy i przez Głuchów do Skarszyna, dalej jak było do domu. Będzie jakieś 80-90km. Wyjazd tak koło południa, najwyżej 13 lub coś koło tego, po południu odpada bo ja tyle nie wytrzymam ;)

Napisano

Hejka.

Ja i Evo07 mielismy dziś lecieć do Trzebnicy ale pogoda byla niepewna i posmigalismy po Wrocku. Jutro ma być ładniej więc się wybieramy raczej na 100%. Lecimy przez Pasikurowice. Jakbyście Puchatek tez lecieli to można by sie jakoś ustawić jak masz ochote. Tylko myślałem żeby wyjechać jakoś około 11 już. Ale to godzinę i miejsce dograć można jutro przed wyjazdem, może jeszcze jacyś chętni będą.

Pozdrówka

Napisano

11 mi pasuje. Traskę macie jakąś swoją czy obierzemy mój wariant? <_< Chyba najciekawszy jaki można tam zorganizować ;) Jak chcecie dotrzeć bezpośrednio do Trzebnicy to ten drugi, z Tarnowca przez Zawonię. Prosta trasa Skarszyn - Trzebnica jest nudna no i znam ją na pamięć B) W moim wariancie nadrabiamy koło 20km.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...