Skocz do zawartości

[Wycieczki] Wrocław zgłoś sie

piotrekpasti

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No cóż, nie ma chetnych to moze i dobrze. Bo dzis niezle dostalem w tylek, do slonca nie jestem jeszcze przyzwyczajony, kontuzja tez daje sie we znaki.

Next time.

Tak jeszcze zapytam poza tematem - ktos robil albo zamierza zrobic tropiciela pieszo badz rowerowo ?

Napisano

M45 trasa spoko,nawet rześko się dziś czuję,ale muszę jeszcze potrenować by dotrzymywać tempa.Ogólnie wypad na duży plus.THX

Napisano

Mogę poprosić jakiś szkic waszej trasy ?

Ja jednak sie dzis z koleżanką wybrałem na kręcenie. W sumie było nas 4 osoby.

Start z tyłu zoo. Dalej przez wyspe opatowicka, asfatem do siechnic, las, wzdłuż torów (na chybił trafił), jeziorko z lewej strony niestety (chociaż fajnie sie tam jeździ), nasyp kolejowy, wieża widokowa w utracie. Nastepnie po przegapieniu zjazdu na ratowice powrot do kotowic i stamtąd ratowice. asfaltem do czernicy, janowice, walem do gajkowa (chyba), asfalt do kamienca w poszukiwaniu sklepu. Bajkal i cypelek - coraz bardziej terenowo ta trasa wyglada :] Łany wałem, kawałek lasku, zły skręt w tymże, i powrot na bartoszyce przy odrze. Tu sie grupa rozdzieliła i pojechaliśmy jeszcze raz przez wyspe, asfaltem do lasku przy krakowskiej, armii krajowej żeby sie ostatecznie rozdzielić na powstancow. Mi zamiast ok 40km stuknęło prawie 70km. Wiatr mi skopał tyłek na asfalcie. Mialo byc turystycznie i dla niektórych bylo, dla mnie nie :]

W sumie wyszedl fajny combos ktorego nigdy nie udalo mi sie zrobic. Zabrakło tylko przejazdu mostami kolejowymi, ale nie udalo sie tego wpleść sensownie.

Napisano

Zamiast do Siechnic, trzeba było jechać cały czas wzdłuż Odry, mz ciekawszy odcinek.

Ten cały tydzień mam wolne, więc jakby ktoś chciał np. we wtorek, to będę tam jechał, a przed samą Czernicą

jest coś takiego, co nazywa się "Grodzisko", trasy rowerowe dla szaleńców, skoki, zjazdy, podjazdy...

Napisano

enkoder a o którj się jutro wybiersza? bo jak z rana (około 9:00) to chętnie się podepnę.

Napisano

co jest - naprawdę nikt po Wrocku nie jeździ, czy zmyślnie się kamuflujecie? :D

ja kręcę po lesie mokrzańskim i zach. czesci wroclawia, badz innymi okolicznymi terenami z chroniczną alergią na asfalt? :)

zapraszam [gg:2189258]

Napisano

Jak ktoś chce dołączyć jutro do mnie to zapraszam!

Strat 8:00 przystanek C.H Korona (w stronę psiego pola)

Trasa: wzdłuż Widawy -> Krzyżanowice ->szlak zielony do lasu malin (tu można jakąś rundkę zrobić) -> las bukowy (tu koniecznie jakaś rundka) ->trzebnica ->powrót szosą przez skarszyn

Dystans: ~ 55km

Tempo: 4,0h.

Czarny kask i brudny rower to ja.

Napisano

hejka

a jakąś dokłądniejszą trasę możecie dać do tych Kotowic na wieżę widokową?trasa ma być z Psiaka

i ile tam km bo to rodzinna wycieczka i dobrze by było by cała rodzina wytrzymała ;-)

no i czy trasa jest spokojna i czy rower miejski to wytrzyma :-)

dzięki za wiesci

Napisano

To wszystko zalezy, od pogody, kondycji, orientacji w terenie, czytania mapy itd. Z psiaka jest masa mozliwosci: glowna droga, bocznymi, walem od poludniowej strony odry.

Generalnie wieza znajduje sie w 'utracie' (nad kotowicami) - 2 domki na krzyz, ale teren zabudowany jest. Jest to na lewo od mostow kolejowych przy czernicy.

Feler jest taki ze bardzo pozno ja widac.

Ja bym proponowal dojechac do wyspy opatowickiej i stamtad kombinowac, skoro ma byc spokojnie rodzinnie. Nie podejme sie natomiast opisania drogi inaczej niz to zrobilem wczesniej (bo bedzie na mnie).

Najlepiej kupic mape wrocka lub okolic.

Na googlu nie widze ani wiezy ani utraty :] Tak zeby bylo latwiej.

Napisano

Rodzinnie najlepiej pojechać asfaltem w kierunku Czernicy i przejechać przez most kolejowy. Stamtąd do wieży jest ok. kilometr. Przez Trestno, Blizanowice trasa jest bardziej wymagająca. Od Siechnic jadąc lasem należy trzymać się linii kolejowej. Po dojechaniu do stacji Kotowice skręcić w prawo, zjechać do wsi i skręcić w lewo do Utraty (są znaki).

Napisano

Hej :) Tez smigam na rowerku po Wro :) A organizowane sa jakies przejazdy/objazdy/wycieczki w wiekszym gronie? A, przy okazji uaktywniam patriotyzm lokalny, glosujmy na nasza wroclawianke w rowerowym konkursie:

http://www.facebook....&type=3

Napisano

Reflektuje ktoś jutro rano ok. 10 na na traskę Nowy Dwór-Strachowice-Złotniki-Leśnica-Las Mokrzański?Tempo bez wariactw ;)

)

Napisano

Jutro o 10-ej są eliminacje do MŚ w Starcraft II, a potem Festiwal Dobrego Piwa w Leśnicy, także ten weekend spędzę nie sportowo :)

Napisano

O Festiwalu wiem,odwiedzę a z kręcenie niestety nici-mokro :verymad: Pozostają mniej sportowe rozrywki.Miłego wekenda

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja dziś byłem, ale nie pisałem o której wyjeżdżam, bo wczorajszy wieczór i dzisiejszy poranek można było nazwać "Hunt for Dętka". Nie byłem pewien wyjazdu...

Machnąłem takie coś... Myślałem, że wyrobie w dwie godziny, ale w Jeszkowicach zjadłem 3 pizzerki i wypiłem dwa napoje, i jakoś mi się odechciało piłować... Ale nóżka podawała do czasu konsumpcji :)

Jutro może powtórka na rozchodniaczka, ale musi ładnie być i nie upalnie :)

Ps. ponad 4 godziny na GPSies to bzdura, było 2:40 ;)

Napisano

Jutro pogoda ma być taka sama jak dzisiaj więc chętnie bym się wybrał z Tobą:) O której i gdzie start, i w drogę:)

Napisano

Jutro pogoda ma być taka sama (...)

Jeśli w ogóle to około 9:00, ale pewność będę miał dziś o +- północy... Dam znać :)

a za tydzień na święto wrocławskiego rowerzysty ktoś uderza?? :)

(...)

Widzę że tam malowanie twarzy rok temu odchodziło :) Jeśli w tym roku będzie malowanie jajek, to ja jadę :D:icon_cool:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...