Forum rowerowe

• Jesteśmyna

* * * * * 2 głosy

[komplet odzieży] Crivit ubrania na rower z Lidla

32 odpowiedzi w tym temacie

#21 karbeti

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 18
  • 780 postów
  • Imię:Karol

Napisano 15 marzec 2012 - 16:04

Te kurtki to pomyłka. Zamiast być w miarę dopasowane to jakieś worki. Długość i rękawy dobre a na tęgość to chyba dwóch bikerów by weszło.

Rowery

• admin

#22 elton29

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 158 postów
  • Imię:Paweł

Napisano 15 marzec 2012 - 21:31

No tych wiatrówek nie opłaca się w ogóle kupować bo jak się poszuka to chociażby campusa można wyjąć poniżej 80zł

#23 maltan

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 193 postów
  • Imię:Tomek
Garaż Rower

Napisano 16 marzec 2012 - 11:28

Wróce jeszcze do pomki stojącej made by Crivit. Co prawda ja swoją kupiłem w zeszłym roku, ale podejrzewam że tegoroczne dużo się nie róznią ;) Wczoraj szykując na sezon bajka podpompowałem co nieco oponki. Tłoczysko jest ok. Kilka machnięć i opona kamień, ale za to manometr jest do du...Po podłączeniu do wentyla podskakuje do pewniej wartości i zamiast ją utrzymywać po chwili opada aż do zera.
Jeżdżę szybko, gdyż lubię zapierdalać :)

#24 elton29

Pro

• Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 16 marzec 2012 - 18:00

No ok ale czego sie spodziewałes po pompce za 29zł jak się nie myle:)
Ważne idzie nią napompować koło :yes:

#25 Adrianox360

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 4
  • 210 postów
  • Imię:Adrian

Napisano 05 kwiecień 2012 - 12:08

10.04.12 Kolejna porcja odzieży w Lidlu.
Tym razem pojawi się coś czego chyba wcześniej nie było - kamizelka rowerowa (39,99zł) Mam zamiar kupić na przyszłość koszulkę i spodenki.

Teraz gdy temp. wynoszą od 2-10*C warto kupić tą kamizelkę czy bluzę B'Twina? Opłaca się jako podkoszulkę kupić koszulkę funkcyjną(nie tania 37,99)?
Wygląda to tak:

1. Koszulka funkcyjna - na to Koszulka---Bluza Crivit
2. Koszulka- Bluza Crivit - wiatrówka?

Jak lepiej?

Rowery

• admin

#26 rudek102

Świeżak

• Użytkownik
  • 22 postów
  • Imię:Kuba
Garaż Rower

Napisano 05 kwiecień 2012 - 14:03

Witaj, koszulka funkcyjna za 37.99 naprawdę się spisuje. Biegam w niej, jeżdżę w niej - oczywiście jako podkoszulek. Po godzinnym wysiłku nie czuję na niej wilgoci, bardzo dobrze ją odprowadza.Na to jeszcze jedna przewiewna bluzka i można działac.
Kupiłem ją chyba miesiąc temu - wg mnie cena jest dobra. Szczerze polecam.

Tym razem mam zamiar kupic spodenki za 50 zł (prawie mus) i jeżeli mi się spodobają to : kamizelka i koszulka (mniej pewna, ta za 27.99).

#27 jokulus25

Pro

• Użytkownik
  • 188 postów
  • Imię:Bartek
Garaż Rower

Napisano 08 kwiecień 2012 - 12:01

Wyświetl postUżytkownik Adrianox360 dnia 05 kwiecień 2012 - 12:08 napisał

10.04.12 Kolejna porcja odzieży w Lidlu.
Tym razem pojawi się coś czego chyba wcześniej nie było - kamizelka rowerowa (39,99zł) Mam zamiar kupić na przyszłość koszulkę i spodenki.

Teraz gdy temp. wynoszą od 2-10*C warto kupić tą kamizelkę czy bluzę B'Twina? Opłaca się jako podkoszulkę kupić koszulkę funkcyjną(nie tania 37,99)?
Wygląda to tak:

1. Koszulka funkcyjna - na to Koszulka---Bluza Crivit
2. Koszulka- Bluza Crivit - wiatrówka?

Jak lepiej?

jakies moze 2 tyg temu w decahtlonie były bluzy B'twin przecenione ze 180zł na 30zł :)

#28 dejtrejder

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 22
  • 322 postów
Garaż Rower

Napisano 08 kwiecień 2012 - 13:13

Wyświetl postUżytkownik maltan dnia 16 marzec 2012 - 11:28 napisał

Wróce jeszcze do pomki stojącej made by Crivit. Co prawda ja swoją kupiłem w zeszłym roku, ale podejrzewam że tegoroczne dużo się nie róznią ;) Wczoraj szykując na sezon bajka podpompowałem co nieco oponki. Tłoczysko jest ok. Kilka machnięć i opona kamień, ale za to manometr jest do du...Po podłączeniu do wentyla podskakuje do pewniej wartości i zamiast ją utrzymywać po chwili opada aż do zera.

Potwierdzam, że manometr jest do dupy. Zaczyna pokazywać dopiero przy 2 atmosferach w oponie.

#29 Adrianox360

Maniak

• Użytkownik
  • 210 postów

Napisano 09 kwiecień 2012 - 19:10

jeszcze jedno: czy koszulka funkcyjna za 37.99 nadaję się na lato, gdy jeździ się w samej koszulce??

#30 jejek16

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 5
  • 88 postów
Garaż Rower

Napisano 10 maj 2012 - 22:16

Przetestowałem na własnym tyłku spodenki rowerowe z Lidla. Kupiłem dwie pary szortów z wpinanymi spodenkami z wkładką. Wizualnie spodenki prezentują się bardzo dobrze. Są wygodne, dobrze leżą. Wkładka jest za cienka i po kilkunastu kilometrach zaczynamy tęsknić za czymś markowym. Ale to wszystko przeżyłbym, byłem przygotowany na gorszą funkcjonalność. Tym co całkowicie mnie do nich zniechęciło to kompromitująca jakość materiału i wykonania. Spodenki nie nadają się do jazdy na rowerze. Pękają na szwach, materiał w miejscach stykania się z powierzchnią siodełka rozchodzi się. Ma dwie pary tych szortów: niebieską i czarną w obydwu to samo. Użyte może z pięć razy każde. Nie polecam. Wydałem na nie 100 zł. Dołożyłbym drugie 100 zł i miałbym coś konkretnego.

#31 dejtrejder

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 22
  • 322 postów
Garaż Rower

Napisano 10 maj 2012 - 22:27

Uff....dobrze, że nie kupiłem tych szortów a miałem po nie iść. Dzięki za ostrzeżenie, będę w przyszłości pamiętał aby na szorty z lidla się nie łakomić. Ja się chyba już wyleczyłem z kupowania szmelcu lidlowego. Jeszcze czekam aż mi się pompka stacjonarna zepsuje, paragon trzymam w sejfie na tę okazję :)

Użytkownik dejtrejder edytował ten post 10 maj 2012 - 22:29

#32 Peterp079

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 18
  • 638 postów
  • Imię:Piotrek
Garaż Rower

Napisano 23 maj 2012 - 14:57

A ja mam maly update apropos koszulce termo tej co była w którymś rzucie bez rękawków. Kupiłem ją z zamiarem użytkowania jako potówki pod koszulkę rowerową latem. No i niestety ale w temp. 24-25 stopni i wyzej sprawuje się beznadziejnie. Nie tyle chodzi o odprowadzanie wilgoci ile o to że jest w niej strasznie gorąco szczególnie na plecach. Takie wrażenie jak by nakładać ciepłą rzecz po prasowaniu na siebie. Mam jeszcze inną koszulkę termo - Expedus i w tej nawet przy blisko 30st. nie ma takiego efektu i odprowadzanie wilgoci również lepsze niż we tej z Lidla. Generalnie rzecz biorąc to jest bardzo średnia w zastosowaniu jakością działania dokładnie oddając cenę za którą się ją kupuje...

#33 Adrianox360

Maniak

• Użytkownik
  • 210 postów

Napisano 24 maj 2012 - 16:31

to prawda z tą termoaktywną - kupiłem i w lato nie da się jeździć. Nadaję się tylko na zime... :(