Forum rowerowe

• Jesteśmyna

* * * * * 1 głosy

[opony] Race King 2.2 Continental Supersonic

152 odpowiedzi w tym temacie

#101 Patryke

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 23
  • 790 postów
  • Imię:Patryk

Napisano 11 styczeń 2011 - 21:31

Z tego co pamiętam jak kupowałem swój komplet 2.2 SS to mieszanka Black Chili była dostępna tylko w tym rozmiarze, dlatego głównie je polecali.
Dołączona grafika

Rowery

• admin

#102 Shelbyboy

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 49 postów
  • Imię:Kuba

Napisano 12 styczeń 2011 - 21:41

Ja kupiłem je jakieś 2 miesiące temu, nie jeździłem za dużo, ale z pewnością mogę Ci powiedzieć że w śniegu całkiem dobrze się jeździ, przynajmniej mi.

Właściwie to zamówiłem sobie 2.2, ale przysłali mi 2.0 i jakoś z tego powodu nie rozpaczam, nie mają wielkiego balona i wydaje mi się że rower jest trochę bardziej nadsterowny, wcześniej miałem nobby nic

#103 kondzios230

Pro

• Użytkownik
  • 110 postów
  • Imię:Konrad

Napisano 16 styczeń 2011 - 17:10

Sorry za opóźnienie.
Od klocka do klocka wyszło mi średnio 4,8 cm a odchyły były minimalne. Oponki mają natłuczone ~1700km.
Opinia?
Opony wyróżniają się za######istą wszechstronnością, jak to RK :) Trzymanie mogłoby być lepsze (zwłaszcza na luźnych, suchych nawierzchniach w zakrętach), ale komfort jazdy jest bardzo fajny, spokojnie na HT jeździłem po Beskidzkich kamulcach bez bólu pewnych części ciała :D
Dołączona grafika

#104 Rafi105

Amator

• Użytkownik
  • 59 postów
  • Imię:Rafał

Napisano 29 styczeń 2011 - 15:52

Poprzednio miałem Jakieś Trial Trax i pierwsze wrażenie po przesiadce na RK to "jak one zapier***ają"(po asfalcie oczywiście). Po śniegu nie ma tragedii, ale na niskiej kadencji przy przyspieszaniu lubią buksować trzeba też uważać na zakrętach i delikatnie hamować. Więcej powiem jak śnieg zejdzie i będą warunki żeby je porządnie przetestować.

#105 Lukasz71

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 143 postów

Napisano 30 styczeń 2011 - 12:43

Jaka jest prawdziwa szerokość balona nowych Race Kingów 2.2 Supersonic ?
Widziałem je w rowerze na wystawie i wyglądały na bardzo wąskie. Chyba Continental zmniejszył szerokość, a co za tym idzie legendarne właściwości tłumiące opony pogorszyły się :( .

Rowery

• admin

#106 rrobsonm

Amator

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 15 marzec 2011 - 22:27

Ma ktoś może race kingi z jakąś nową datą produkcji? Czy mógłby ktoś potwierdzić lub zaprzeczyć to że wersja 2.2 jest węższa?

#107 michalmad

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 12
  • 180 postów
  • Imię:Michał
Garaż Rower

Napisano 20 marzec 2011 - 13:36

Witam, planuje zakup race kingów, ale niewiem co bedzie dla mnie bardziej odpowiednie- 2.0 czy 2.2, jeżdżę 60% asfalt, 40% teren, dzieki za odpowiedzi.

#108 Pulse

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 5
  • 864 postów

Napisano 22 marzec 2011 - 09:15

spro jezdzisz po asfalcie. Balon 2.2 bedzie dawal na nim wieksze opory, nastomiast w terenie bedzie lepiej na piachach i wygodniej. Sam musisz sobie odpowiedziec. Z drugiej strony jechalem na tych oponach nawet na szosowym maratonie i nie uwazam, zebym duzo stracil w gdybym jechal na wersji 2.0, jak na taka objetosc nawet na asfalcie maja wzglednie male opory.

#109 Patryke

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 790 postów

Napisano 22 marzec 2011 - 14:30

Dokładnie, po asfalcie dość dobrze idą - zwłaszcza jak wbijesz dość dużo powietrza.
Wcześniej jeździłem na Karmach 2.0 to RK 2.2 w porównaniu do nich toczą się zdecydowanie ciszej, czyli opory raczej też są niższe ;)
Jak jeźdisz w takich proporcjach jak napisałeś to raczej bym się zdecydował na wersję 2.0, napisz może jeszcze jak po lesie śmigasz - piachy, kamienie? Jak w większości ubite ścieżki to bierz 2.0 B)
Dołączona grafika

#110 blackrain

Amator

• Użytkownik
  • 74 postów
  • Imię:Michał

Napisano 28 marzec 2011 - 20:25

Mam 2.2 Supersonic. Różnicy w oporach toczenia między 2.0 a 2.2 raczej nie wyczujesz, za to komfort jazdy z większym balonem, mmm... ;-)

#111 Pulse

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 864 postów

Napisano 04 kwiecień 2011 - 09:21

moje RK 2.2 SS wyzionely ducha. Po woli zaczelo puszczac przy feldze i gdzies musialem je pociac na kamieniach. Przod jeszcze by dal rade, ale wole go zostawic na zapas. Nowy zestaw - taki sam juz zalozony :)
Zalaczam foty jak wygladalo przeciecie oraz bieznik na tyle - przebieg ~10.500km
http://img710.images...1/dsc00711k.jpg
http://img218.images.../dsc00710eu.jpg

#112 1415chris

Stary wyjadacz

• Mod Team
  • Reputacja: 87
  • 3545 postów
  • Imię:1415...

Napisano 04 kwiecień 2011 - 09:59

Mam takie dwa ciecia ale ze opona z bardzo malym przebiegiem, poszla do cerowania.
Dwa ladne szwy, od srodka podklejone latka do opon.
Wczoraj zalane i ladnie trzyma.

#113 Patryke

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 790 postów

Napisano 05 kwiecień 2011 - 22:31

Wyświetl postUżytkownik Pulse dnia 04 kwiecień 2011 - 09:21 napisał

Zalaczam foty jak wygladalo przeciecie oraz bieznik na tyle - przebieg ~10.500km
O to zacnie się trzymają, wręcz bardzo. Przy mojej jeździe to będzie ze 2.5 sezonu B)
Po czym głównie na nich jeździłeś?

@Stefano88
Pasować na pewno będą - wreszcie to i to jest na 26", a na strasznie wąskie nie wyglądają :)
Dołączona grafika

#114 Pulse

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 864 postów

Napisano 08 kwiecień 2011 - 08:46

Wyświetl postUżytkownik Patryke dnia 05 kwiecień 2011 - 22:31 napisał

O to zacnie się trzymają, wręcz bardzo...
Po czym głównie na nich jeździłeś?
teren ~70%

#115 iksC

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 7
  • 339 postów
  • Imię:Artur

Napisano 08 kwiecień 2011 - 12:42

Bieżnik wygląda jakby miał naprawdę dość, nie wiem kiedy ale raczej już nie od wczoraj.Przy mixie 50/50 lub 60/50 można oczekiwać ok 3k do 4k (5 to już dyskusyjne) od RK SS. Oczywiście można jeździć dalej ale właściwości na pewno nie te.

#116 kubeq

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 142 postów
  • Imię:Kuba

Napisano 08 kwiecień 2011 - 16:47

Cytat

Na allegro drutowana kosztuje 48.90 PLN (cena jest kuszaca) natomiast zwijana 83.00 PLN. czy warto doplacic do tej zwijanej czy brac drutowana??

Dołączam się do pytania.

Czy znajdzie się taka osoba, która jeździła na RK 2.2 w wersji zwijanej i drutowej? Chciałbym wiedzieć czy rzeczywiście warto dopłacać czy też różnica jest tylko widoczna na wadze?

#117 Patryke

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 790 postów

Napisano 16 kwiecień 2011 - 20:07

Jasne, że ona nie jest to skakania - jest to model typowo wyścigowy, głównie do XC.
Co do żywotność to przeczytaj wypowiedź parę postów wcześniej - jest tam dobry przykład ile ona potrafi wytrzymać.
Dołączona grafika

#118 gilgamesz

Maniak

• Użytkownik
  • 659 postów
  • Imię:Paweł

Napisano 06 maj 2011 - 09:54

A czy mógłby mi ktos wytłumaczyć czym róznią sie opony Race King w wersjach Supersonic i SportRace. Taki sam podział wystepuje przy X-Kingach ,a w opisach sklepowych zupełnie nie moge wyłapac róznicy.

#119 Placek

Maniak

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 06 maj 2011 - 11:22

Podpisuję się pod prośbą gilgamesz-a

#120 exocet

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 12
  • 408 postów
  • Imię:Jeżyk
Garaż Rower

Napisano 08 maj 2011 - 06:41

RS ma taki rant coś jak Tubeles Ready, chociaż przyznam ze uszczelniają sie tak samo jak supersonic

pzdr
Merida Ninety-Six 92.. g,

dlaczego pieprzone pierożki są takie dobre a pieprzone życie juz takie nie ?!