Forum rowerowe

• Jesteśmyna

* * * * * 1 głosy

[opinie] Internetowe Sklepy Rowerowe

746 odpowiedzi w tym temacie

#701 1415chris

Stary wyjadacz

• Mod Team
  • Reputacja: 87
  • 3544 postów
  • Imię:1415...

Napisano 08 luty 2012 - 21:24

bikestacja, wysylka do uk 35 nypli,........ 12.6 euro!!!! :wallbash:
Chyba tam zdrowo komus glowe przewialo.

Rowery

• admin

#702 tomke1

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 14
  • 443 postów
  • Imię:Tomek
Garaż Rower

Napisano 09 luty 2012 - 08:58

No to się też swoją opinią dodam, sumarycznie i historycznie z tego co pamiętam.

(+) CentrumRowerowe.pl - dobry kontant ale najlepiej telefoniczny, dobre ceny, drobna możliwość negocjacji, szybka wysyłka, mogłaby być lepiej zapakowana. Dwie reklamacje (1 zaplatane koło - naprawili, 2 mavic crossride - dostałem nowe).
(+) Bike-center.pl - korzystałem dwa razy, parę lat temu trenażer i niedawno buty z pedałami. Nie mogę powiedzieć złego słowa. Dobry kontakt telefoczniczny, finalizacja przez allegro, i szybka wysyłka.
(+) Bike-discount.de - mój ulubiony sklep, chociaż przy wyższych kursach euro w PL bywa taniej. Dobre ceny, dobry kontakt telefoniczny, tragiczny przez e-mail (nigdy nie dostałem odpowiedzi!!!), szybka wysyłka, i wszystko super zapakowane. Płatności albo kartą albo PayPal'em.
(+) FormickiBike - kupowałem parę drobnostek, zawsze bez problemów.
(+) outdoorpro.pl - jednorazowy zakup camelback'a bo był w promocyjnej cenie. Czasami fajne ceny promocyjne, szybka i dobrze zapakowana przesyłka. Kontakt telefoniczny troszkę nie miły.

Innych już nie pamiętam bo to jakieś drobnostki na allegro zwykle, z którymi złych wspomnień nie mam.
Ogólnie w polskich sklepach w 99% przypadków najpierw dzwonię i się upewniam że coś jest, a jak dnia następnego nie mam numeru przesyłki to truję :) znowu i zawsze mam na czas.

Ps. A co do podwyżek cen to niestety prawda, idą w górę. W zaprzyjaźnionym stacjonarnym sklepie co chwilę poprawiają ceny. Stąd też warto ze sprzedażą staroci poczekać do kwietnia i dostać więcej :)

Użytkownik tomke1 edytował ten post 09 luty 2012 - 08:59

#703 klon

Maniak

• Użytkownik
  • 381 postów
Garaż Rower

Napisano 09 luty 2012 - 10:14

(-) lemonbike.eu
Według moich statystyk nie mają połowy tego co jest na stanie: z 4 rzeczy, które zamówiłem dotarły 2, o jednej zostałem powiadomiony, że nie mają i czy mogą nie wysłać, ok, ale druga to już totalna porażka sklepu: Przysłali inny, tańszy produkt zamiast tego, co zamówiłem nie powiadamiając mnie o tym.
Do tego wybór sposobu wysyłki w sklepie jest zagmatwany(2 razy podczas składania 1 zamówienia i sklep nie wiedział jak im sposobem wysłać mi towar).

Po 15 minutach...

(+) dla lemonbike.eu
Za rozwiązanie. Szybko odpowiedzieli na maila z reklamacją, zwrócą pieniądze jednocześnie nie chcąc zwrotu towaru, bardzo w porządku, natomiast wolałbym jeszcze dłużej poczekać na przesyłkę i być poinformowany o tym, że towaru nie ma.

Użytkownik klon edytował ten post 09 luty 2012 - 10:15

#704 swimfan

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 4
  • 277 postów

Napisano 09 luty 2012 - 12:39

(+/-) lemonbike.eu a ja myslałem ,że tylko w moim wypadku sie pomylili:)->pieniadze natychmiastowo wyslali na konto ;
generalnie uczciwa firma ,mozna sie dogadac,kazdy sie myli,a czy swiadomie :) to juz inna sprawa

#705 safian

Master

• Mod Team
  • Reputacja: 107
  • 2987 postów
  • Imię:Adam
Garaż Rower

Napisano 10 luty 2012 - 19:10

wypowiedź dotyczy : Mikesport
ocena : POZYTYWNA

Mikesport - wszystko ok, bardzo dobra obsługa, miły gość, który sensownie doradza (i wcale nie namawia na najdroższe produkty ;)), szybki kontakt, ceny w porządku, dodatkowo nie wiem dlaczego, ale dostałem rabat 2% na całe zamówienie, wysyłka bardzo sprawna, do tego za darmo.
Jak dla mnie bardzo dobry sklep, pewnie w przyszłości coś jeszcze u nich kupię ;)

Rowery

• admin

#706 supersam

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 7
  • 377 postów
  • Imię:Jakub
Garaż Rower

Napisano 14 luty 2012 - 20:29

Sklep Bikestacja
opinia pozytywna
Tym razem przesyłka szybko dotarła więc jest ok, wszystko w jednym kawałku :thumbsup: Jedyny mankament to zapakowanie przesyłki.

#707 mrmorty

Master

• Mod Team
  • Reputacja: 77
  • 1614 postów
  • Imię:Józek

Napisano 17 luty 2012 - 12:02

Sklep SYNKROS - bardzo dobry kontakt, szybka wysyłka i na dodatek tanio :) - polecam!
Dołączona grafika

#708 Wodzu

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 72 postów

Napisano 17 luty 2012 - 23:02

A ja pochwalę sklep naszych zachodnich sąsiadów: http://www.bike-sport.de/ Ostatnio kupowałem tam siodełko Speca i wrażenia bardzo pozytywne- bezproblemowy kontakt mailowy, możliwa płatnośc poprzez Paypal, koszt wysyłki do Polski 10 Euro. Towar był u mnie po czterech dniach- do paczki dorzucili ładny katalog.
Polecam.
Z krajowego rynku mam b. pozytywne doświadczenia z Centrum Rowerowym, Xtrabike, Mikesport. Wiele razy tam kupowałem i zawsze było ok pod kazdym względem.

#709 bitX

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 15 postów

Napisano 20 luty 2012 - 19:24

Ja polecam CentrumRowerowe.pl , robiłem tam ostatnio zakupy i już wiem, że kolejne zamówienie też będzie u nich. W innym temacie już pisałem o bezproblemowo uwzględnionych alertach cenowych, kontakt zarówno mailowy jak i telefoniczny bardzo dobry, paczka skompletowana i wysłana na drugi dzień po zamówieniu i wpłacie.
Nie istnieje sklep, w którym wszystko byłoby najtaniej a że w CR można się bez problemu dogadać to ode mnie mają duży plus. Zobaczymy jak to będzie wyglądało w trakcie sezonu, kiedy ruch i konkurencja będzie na pełnych obrotach , mam nadzieję, że nic się nie zmieni.

#710 rowerownia

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 25 postów
  • Imię:Jacek
Garaż Rower

Napisano 22 luty 2012 - 09:31

Kupuje na w sklepie internetowym rowerowySAM nie jest to za bardzo znana firma ale ja jestem zadowolony ... polecam

#711 pranek

Świeżak

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 22 luty 2012 - 12:45

Ja polecam sklep sporti.pl niskie ceny, dobry kontakt z obsługą sklepu i możliwość wyboru firmy która dostarczy zamówienie.
Kupiłem już tam kilka części i jestem zadowolony.

#712 Pixon

Stary wyjadacz

• Mod Team
  • Reputacja: 75
  • 4465 postów
  • Imię:Łukasz
Garaż Rower

Napisano 24 luty 2012 - 09:16

Sklep FormickiBike
Opinia pozytywna

Zamawiałem siodełko dla swojej kobiety. Zamówiłem w niedzielę, wysłałem pieniądze zaraz po zamówieniu. W poniedziałek liczyłem na jakiegoś meila potwierdzającego przyjęcie wpłaty, a następnie wysłanie przesyłki. Nie doczekałem się. To nic nie zmienia, ponieważ paczkę otrzymałem we wtorek lub w środę. Szła pocztą polską - 2 dnia uważam to za bardzo dobry wynik. Sklep oceniam jak najbardziej pozytywnie.
Tempo!! I tak cały tydzień życie idzie jak na spidzie

Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem...

...Nadjeżdzają znienacka. Zawsze cicho, zawsze szybko. Atakują człowieka przyzwyczajonego do zwracania uwagi na odgłsy jezdni. Budzą popłoch, bo dokąd uciekać z ... chodnika. Rowerzyści

Dołączona grafika

#713 safian

Master

• Mod Team
  • Reputacja: 107
  • 2987 postów
Garaż Rower

Napisano 24 luty 2012 - 16:28

Sklep BieniaszBike
opinia bardzo pozytywna
Jestem bardzo zaskoczony jakością obsługi sklepu o którym wcześniej w ogóle nie słyszałem - zamówiłem średek do czyszczenia tarcz (sprzęt i inne pierdoły mają dość drogo, ale środki do konserwacji raczej w dobrych cenach) wysyłka kosztowała mnie 4 zł, paczka priorytetowa doszła następnego dnia po opłaceniu, do tego Pan Bieniasz informował mnie e-mailowo cały czas - od potwierdzenia dostępności towaru, przez jego skompletowanie po wysyłkę.
Gorąco polecam sklep!!!

#714 DawidEm

Świeżak

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 28 luty 2012 - 10:00

Ja rower kupiłem w colex-rowery,pl(odbiór własny) i jestem zadowolony. Szybko sprawnie składanie zamówienia, wszystko wytłumaczyli dokładnie:-) A o Ski Team co prawda słyszałem raczej dobre opinie, a osobiście jeszcze nie kupiłem tam żadnego roweru. Tylko narty :) i Z nich zadowolony również :]

#715 adhed

Świeżak

• Użytkownik
  • 9 postów
Garaż Rower

Napisano 03 marzec 2012 - 19:24

Sklep: rowerzysta.pl
Opinia: pozytywna

Kupiłem tam rower i jestem jak najbardziej zadowolony. Rower dobrze złożony, gotowy do jazdy. Paczka była odpowiednio zabezpieczona, a towar wysłali bardzo szybko, także szczerze polecam.

#716 EpicPoznan

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 4
  • 244 postów

Napisano 03 marzec 2012 - 19:57

Sklep: Synkros
Opinia: Negatywna

Akcja miała miejsce jakiś czas temu, lecz dodam od siebie:

1.zakup XTR dualcontrol ( ok. 1000zł )
2. Tylny zacisk jest na 140mm zamiast 160
3.zaproponowałem z własnej inicjatywy rozwiązanie problemu - dostaję tarcze xtr 160/140 975 zamiast 965
4.odsyłam tarcze
5.dostaję xtr 975 160s i 760 ( XT) 140s
6. znowu ja proponuję, bo panowie nie widzą oczywiście problemu - proszę o dopłatę 50zł do tarczy XT zamiast XTR
7. W serwisie okazuje się, że hamulce są zapowietrzone i zalane brudnym olejem ( używany )
8. Po sporej awanturze synkros przelewa mi 50zł, ale przepraszam nie słyszałem.

Sytuacja pokazuje jakie ci państwo mieli podejście ok 1,5roku temu, może się poprawiło.

Użytkownik EpicPoznan edytował ten post 03 marzec 2012 - 19:57

#717 PawelCiu

Świeżak

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 08 marzec 2012 - 14:24

Sklep: Centrumrowerowe.pl
Opinia: +/-

Moje pierwsze zamówienie zostało zrealizowane w parę dni mimo braku niektórych towarów w sklepie. Kolejne zamówienie pod 2 tygodniach czekania na korbę zostało anulowane z mojej strony - nie dostałem żadnej propozycji rozwiązania problemu poza wybraniem sobie innej. Owa korba była nawet wystawiona na allegro, lecz nie mogli mi jej sprzedać w sklepie... Byłem skłonny kupić droższą ale z rabatem, niestety zbyli mnie możliwością anulowania zamówienia. Widocznie nie potrzebne im 600zł do szczęścia.
Obecnie jestem w trakcie drugiego zamówienia na które już czekam tydzień, parę części było do zamówienia z magazynu - długo im trwa kompletowanie. Minusem jest brak jakiejkolwiek informacji o postępie w kompletowaniu części. Podsumowując sklep ma bardzo dobre ceny na tle konkurencji, niestety większość towaru jest na zamówienie, na które trzeba trochę czekać. Jednak i tak nie ma pewności czy zostanie skompletowane w 100%.

Sklep: Bikestacja.pl
Ocena: Pozytywna

Po niepowodzeniu w CR.pl postanowiłem zaryzykować w bikestacji. Opłaciło się dodatkowo otrzymałem rabat na całe zamówienie - o nic nie prosiłem. Realizacja zamówienia trwała parę dni z dostarczeniem. Paczuszka bardzo dokładnie zapakowana i wszystko zgodnie z zamówieniem.

#718 zibra

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 184 postów
Garaż Rower

Napisano 13 marzec 2012 - 18:52

Sklep: Biketires.pl
Ocena : +++

Kupilem kola do roweru. W niedziele dokonalem przelewu, w poniedziałek dostałem kilka maili ze sklepu informujacych na biezaco o statusie zamowienia (otrzymana wplata, pakowanie, wysylka kurierem). Dzis, przed chwila zawital kurier z pakunkiem i bdb zapakowanymi kolkami. Wszystko w idealnym porzadku. Przebieg transakcji od poczatku do konca kapitalny. Az zaluje, ze nie wzialem jeszcze paru drobiazgow. Goraco polecam.

Użytkownik zibra edytował ten post 13 marzec 2012 - 18:53

#719 supersam

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 7
  • 377 postów
  • Imię:Jakub
Garaż Rower

Napisano 13 marzec 2012 - 23:05

Bikecenter ocena pozytywna. W piątek zamówione, dzisiaj doszła paczka. Karton porządnie poklejony, jedynie w środku byle jak zapakowane.

#720 klon

Maniak

• Użytkownik
  • 381 postów
Garaż Rower

Napisano 14 marzec 2012 - 12:46

vincere.pl/sklep/
+ wielki plus
2 zamówienia w tym sklepie, pierwsze - większe, zero problemów, przesyłka kurierem porządnie zapakowane części(m.in. delikatny koszyk z carbonu). Największe zaskoczenie to zamówienie nr. 2 - zamawiałem śrubki w czwartek po 17!, myślę sobie "przesyłka pocztą, bo i tak weekend, jutro nie dojdzie". Po kilku minutach od zamówienia - mail zamówienie zostało wysłane - pierwsze zdziwienie. Po kolejnych kilkunastu godzinach jeszcze większe zdziwienie - pani listonosz przyniosła list polecony. Mega zaskoczenie, od zamówienia do odbioru nie minęło nawet 24h, chyba mają znajomości na poczcie, albo własną sortownię listów :D Do tego parę naklejek w gratisie.

bajkszop.pl
+
Zamówienie - jak wyżej - po 17 w czwartek, w piątek wysyłka, paczka dotarła z dodatkiem kilku naklejek reklamujących sklep:) Podoba mi się, jak sklepy informują co się dzieje z zamówieniem.