Forum rowerowe

• Jesteśmyna

[siodełko] San Marco SKN

243 odpowiedzi w tym temacie

#21 snack

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 160 postów

Napisano 05 czerwiec 2006 - 23:42

ok powiedzcie mi jeszcze czy rzeczywiście wam też się wytarły te napisy na SKNie, bo mam na nie chętkę a nie chciałbym żeby po miesiącu wygądało jakby miało 15 lat :033:
mój gary tutaj is dead :) spec riding...... :D

Rowery

• admin

#22 Moby

Świeżak

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 06 czerwiec 2006 - 13:44

hm,
ja zapytam jeszcze o jazde na tym siodle bez pampersa. Waze 66kg, ale tylka nie mam bardzo malego :) Co do jazdy bez pampersa to spotkalem sie popki co tylko z jedna opinia i byla pozytywna. Myslalem jeszcze nad san marco blaze, wygladalo na "wygodniejsze" do jazdy bez pampersa, ale jest wezsze jak sie okazalo... Prosze o porade.

p.s
jak ktos wie gdzie we Wroclawiu mozna kupic jakies siodelka w dobrej cenie to moglby napisac rowniez, nie obraze sie:)

#23 Spider

Master

• Użytkownik
  • Reputacja: 9
  • 1646 postów

Napisano 14 czerwiec 2006 - 16:58

Co do wycierania napisów-jeżeli nie bedziesz jezdził po błocie (czyt. jezeli nie bedziesz miał piachu na tyłku) to będą się ścierały raczej w umiarkowabnym tempie :) -ja jezdziłem po błocie i SKN dostawał troche piachem więc mam poprzycierane tu i ówidze. Co do jazdy bez pampersa: jedziłem na nim 2 miesiące bez pampersa i chodzić mogłem ,trasa 70km w jeansach nie stanowiła problemu ;)

#24 dayus

Master

• Elita
  • Reputacja: 5
  • 1815 postów
  • Imię:Dawid

Napisano 21 czerwiec 2006 - 21:56

Po roku i 1 miesiącu(3800km, teren w miare słaby), siodełko ma napisy starte w mniejwiecej połowie, oraz z prawej strony zaczęła sie skórka odklejac od podstawy(z boku). Jutro ją podkleje i zobaczymy jak bedzie się trzymac.

#25 bikergonia

Master

• Mod Team
  • Reputacja: 7
  • 2095 postów
  • Imię:Gonia

Napisano 22 czerwiec 2006 - 14:59

No cóż widzę że jak narazie jestem jedyną kobitą która "dosiada" SKN ( ja mam wersję PRO na tytanowych prętach ). Używam go od ponad roku ( maratonów trochę zjeździłam, wywrotek parę zaliczyłam ) ale napisy jeszcze dobrze widać a na kantach są delikatne przytarcia. Ale to co najważniejsze to tak mi pasi że nie wymienię go na żadne inne. Tak jakoś mi podpasowało tzn. mojej pupie a miałam wcześniej kilka siodełek uważanych powszechnie za najlepsze tzn. najwygodniejsze ( nawet fizik był dla mnie gorszy). A praca tych skrzydełek no po prostu miodzio.
GTRider's

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Rowery

• admin

#26 witt2

Maniak

• Nowy użytkownik
  • 554 postów

Napisano 22 czerwiec 2006 - 15:17

też jestem wlascicielem tego sprzetu całkiem ok siedzisko , skrzydełka pracujądość dobrze , wytrzymałe jest bo po poslizgu na asfalcie jest starte ale całe . wrażenie robi bardzo lekkiego i takie jest. wg mnie stosunek waga, wygląd, wygoda / cena znakomity

#27 dayus

Master

• Elita
  • 1815 postów

Napisano 22 czerwiec 2006 - 15:57

@bikergonia - nie starły sie,bo Ty chyba masz wyszywane w wersji PRO - tak,czy nie? Bo tylko przypuszczam.

#28 bikergonia

Master

• Mod Team
  • Reputacja: 7
  • 2095 postów
  • Imię:Gonia

Napisano 22 czerwiec 2006 - 19:13

Napis "san marco" jest wyszyty ale napis skn i linie są naniesione farbą
GTRider's

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#29 snack

Pro

• Użytkownik
  • 160 postów

Napisano 22 czerwiec 2006 - 21:49

no ok dzięki, musze się nad nim zastanowić, wszyscy którzy mają chwalą SKNa :)
a tego PRO które ma bikergonia nie widziałem nigdzie w sprzedaży, dużo droższe było?
mój gary tutaj is dead :) spec riding...... :D

#30 Pacmen_89

Maniak

• Użytkownik
  • 386 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 22 czerwiec 2006 - 21:58

zobacz na stronie podanej na pierwszej stronie ;]
SKN - 64.90 zł
SKN Pro - 289.00zł

Takie ceny bynajmiej sa podane na stronie dystrybutora na polske bodajże :P W pierwszej stronie masz linka :)

#31 dayus

Master

• Elita
  • 1815 postów

Napisano 22 czerwiec 2006 - 22:15

Nie opłaca sie kupowac SKN za niecałe 300zł. Za ciezki jest. Sa tansze siodla z lepszą wagą. Ja swojego podkleilem butaprenem i juz jest dobrze :)

#32 evo

Master

• Użytkownik
  • Reputacja: 12
  • 2172 postów

Napisano 23 czerwiec 2006 - 13:19

kupiłem SKNa, waży faktycznie malutko 260 g.
Jedna sprawa mnie zdziwiła, strasznie sie ruszają te połówki na boki :)

ale chyba dadzą rade moim 90 kg.
I drugie zdziwienie, strasznie wygodznie, ale bedzie trzeba je spradzic na 100 km

#33 Moby

Świeżak

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 26 czerwiec 2006 - 17:51

no ja juz tez od jakiegos czasu woze sie na SKNie. Przyjemne siodelko, myslalem, ze sie bedzie bardziej wyginac. Polecam za ta cene.

#34 Spider

Master

• Użytkownik
  • 1646 postów

Napisano 26 czerwiec 2006 - 18:44

Kiedy prawie 4 miesiące temu zakładałem ten temat byłem jednym z nielicznych użytkowników SKN. Cieszę się ,iż siodło jest "najlepsze w swej cenie" ,poprostu extra...jednak ja nie lubię rzeczy oklepanych->sprzedałem SKN razem z rowerem ,potem mogłem kupić SKN-a ponownie ,jednak nie zrobiłem tego ,mam Selle italia X2. Denerwuje mnie jeśli coś jest sprzedawane "setkami" na allegro->teraz na maratonach i masach jest duża szansa spotkania kogoś z SKN (ponad 100 sprzedanych na samym allegro od połowy kwietnia) a dochodzą jeszcze sklepy stacjonarne :) Eh...a Wy jak widzicie "problem" popularności waszego siodła? :)

P.S z samych moich kolegów bikerów już 2 ma San Marco SKN..hmh a "moja" grupa liczy 10

#35 witt2

Maniak

• Nowy użytkownik
  • 554 postów

Napisano 26 czerwiec 2006 - 18:53

ja mam i za przeproszeniem wali mnie to że inni mają a nawet dobrze bo to znaczy że nie jestem jakiś głupi z dziwnym tyłkiem tylko że jest jak to piszesz w polsce 100 osób kupiło to sidło , za 64 PLN a tyle dałem za nie kupiłem sidełko ważące 260 gram wygodne , wyglądajce super wiec oco chodzi ??? , ja nie chce mieć dziwnego roweru , chce mieć dobry i wygodny i jesli piszesz że jesteś z niego zadowolony to ide do sklepu i pytam macie skn , bo znajomy ma i mów iże jest dobre.... mają .... kupuje ...zakładam i bije brawo SPIDEROWI że trfił fajne siodełko i dał znac !!!!

#36 Spider

Master

• Użytkownik
  • 1646 postów

Napisano 26 czerwiec 2006 - 19:22

Wyświetl postUżytkownik witt2 dnia 26.06.2006, 19:53 napisał

ja nie chce mieć dziwnego roweru , chce mieć dobry i wygodny i jesli piszesz że jesteś z niego zadowolony to ide do sklepu i pytam macie skn , bo znajomy ma i mów iże jest dobre.... mają .... kupuje ...zakładam i bije brawo SPIDEROWI że trfił fajne siodełko i dał znac !!!!

hehe "dziwnego" :030: ,dzięki za zaufanie ->wkrótce zrobię nastepne testy...widzę ,bo widzę ,że mają one wpływ na "rangę i polecalność" wśród bikerów. Dodając w nich szczegółowe wypisanie wad i zalet można ustrzec coniektórych przed kupieniem badziewia ,lub zachęcić do kupna czegoś porządnego. :)

#37 witt2

Maniak

• Nowy użytkownik
  • 554 postów

Napisano 26 czerwiec 2006 - 21:08

ja myłse ze po to jest toforum zeby sobie dawać znać co dobre a co złe.
Skądmam wiedziec co jest dobre w sklepie jest z 30 typów sidełek , które dobre ? nie wiem , sprawdzam na forum pytam i po to to jest ,żeby nam sie lepiej smigało może kiedyś (hipoteza) bedziemy mieli wszycy takie same rowery bo sprawdzimy 100 tyś częsci iwybierzemy te najlepszei najtańsze i nasze rowery bedąważyć 5 kg i kosztować 1000 zł i bedziemy zyli długo i szczęśliwie
( aha oprócz skn mam authora asd-ergoGel http://www.velo.com....orczesci_04.htm

kosztowało drożej , jest 2x cięższe , jest dobre aleja jednak wole skn )

#38 prawie jak premier

Pro

• Nowy użytkownik
  • 164 postów

Napisano 27 czerwiec 2006 - 20:22

Siodełko zaliczylo około 1000 km, tyłek mnei nei bolal nawet za pierwszym razem. Jedyny minus to trwałość napisów- San Marco pod tyłkiem jest mniej wiecej w połowie starte i niezbyt ciekawie to sie prezentuje.

#39 Moby

Świeżak

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 28 czerwiec 2006 - 23:52

No i od preferencji. No jeszcze zalezy od tego czy ktos jezdzi z pampersem czy nie, ja bez pampersa sie bym na nim nie wybral gdzies dalej :) Dla mnie minusem jest to, ze spodenki mi sie trzymaja siodelka i jak sie troche osune do przodu to spodenki mi zostaja w miejscu, troche irytujace, ale do zniesienia. Tez sie zastanawialem nad ErgoGelem Authora, ale uznalem, ze SKN jest bardziej sportowe. Nie zawiodlem sie, wrecz jestem bardzo zadowolony i wprost nie moge sie doczekac zdjecia szwow, by tylko smignac sie gdzies na rowerze :-)

Co do kwestii popularnosci. Ogolnie to lubie byc oryginalny. Swoja ramke kupilem po taniosci, bo po zanojomosci. Ogolnie to u mnie w miescie jest strasznie duzo Giantow, codziennie jakiegos widze, ale coz. Wole wydac mniej kasy za dobry osprzet, niz wiecej kasy za mniej popularny a rownie dobry/minimalnie lepszy. Staram sie oszczedzac juz na rowerze, bo ostatni czas to ciagle pakowanie kazdej zlotowki w rower :)

#40 iras

Maniak

• Elita
  • 218 postów

Napisano 29 czerwiec 2006 - 22:33

Mam SKN-a od 4 miesięcy, czasami jak nie chce mi się ubierać w spodenki z wkładka to jeżdżę w zwykłych szortach, tak 30km sobie zrobię i jest OK, mógł bym więcej tak przejechać, ale na dłuższe dystanse to z reguły zakładam już pełne wdzianko kolarza :030:
co zauważyłem że SKN na skorupę blisko jarzma co zmusiło mnie do skrucenia śruby która mocowała siodło :wub: . Ogulnie to polecam SKN-a ja jak miał bym wybierać jeszcze raz to wybrał bym to samo siodło.