Pierwsze wrażenia:
lekkie ,dobrze wykonane...pięknę wcięcię ,które nadaje skorupie agresywny wygląd. Materiał użyty do pokrycia siodła jest dobrej jakości ,są na nim naniesione napisy firmowe. Pręty pomalowane w srebrno-tytanowym lakierem ,posiadają przydatną podziałkę (miarka pokazująca dokładną pozycję siodła na sztycy).
Pierwsza jazda:
Jako ,że moje wcześniejsze siedzisko nie nalezało do miękkich ,twardością nie byłem zaskoczony. Pęknięta skorupa dobrze układa się do kształtu "kupra" jeźdźcca i polepsza komfort jazdy.
Podsumowanie:
Przed kupnem naczytałem się wielu opinii ,jakoby bez wkładki żelowej w spodenkach nie dało się jeździć. Jeśli będziemy używać SKN'a na krótkie przejażdżki (2-3h) to nie odczujemy dyskomfortu ,co prawda przyzwyczajenie się do twardości i sportowej charakterystyki zajęło mi ok. 100km ,ale obecnie jestem bardzo zadowolony. Jedyną oznaką używalności-przebieg ok. 200km są leciutko pościerane napisy firmowe ,ale jest to winą hardcorowej jazdy w opiaszczonych spodniach. Piasek który chlapie prosto z oponki na tyłek skutecznie ściera seryjne emblematy (pozdrowienia dla hardcorowców bez błotników).
dane techniczne