cgrimm Napisano 14 Września 2011 Napisano 14 Września 2011 Hej! Jest szansa znaleźć jakąś stopkę do tego roweru: ?
kadargo Napisano 14 Września 2011 Napisano 14 Września 2011 Wątpię. A możesz wytłumaczyć po co? :-o Sent from my HTC Desire
cgrimm Napisano 14 Września 2011 Autor Napisano 14 Września 2011 Nie chcę go rysować na postojach. Sent from my Old PC ;]
iwan1245 Napisano 14 Września 2011 Napisano 14 Września 2011 ten rower nie został zaprojektowany z myślą o instalacji stopki
sp0q Napisano 14 Września 2011 Napisano 14 Września 2011 gdyby się tak w lesie rozłożyła mogłyby być kłopoty : P Poza tym jedyne co rysujesz to korek kierownicy i pedał, myślę że w niedługim czasie zaczniesz godzić się na takie drobne poświęcenia : P
cgrimm Napisano 14 Września 2011 Autor Napisano 14 Września 2011 wiem...ale mam nadzieję na jakieś rozwiązanie, np. do tylnej piasty...może ktoś wyhaczył gdzieś coś co będzie pasować, albo można dopasować. ...a są jeszcze takie ze sprężynką, która zapobiega rozłożeniu się stopki. co do poświęceń to jestem już na nie przygotowany, ale nie szkodzi się przecież dopytać...może uda mi się ich uniknąć :]
dziobolek Napisano 14 Września 2011 Napisano 14 Września 2011 Zerknij, szukaj, może coś dopasujesz http://www.twenga.pl/dir-Sport,Rowery,Podporka-rowerowa-07817 Może coś takiego??? http://www.sportmaxx.pl/product-pol-2321-NOZKA-STOPKA-PODPORKA-ROWEROWA-W-WA.html Pozdrówka!
cgrimm Napisano 14 Września 2011 Autor Napisano 14 Września 2011 ooo widzisz...są tam dobre propozycje...bardziej ta: klik a te jak się montuje: klik1 klik2 klik3 ?
iwan1245 Napisano 14 Września 2011 Napisano 14 Września 2011 ale jam to będzie wyglądać taki rower i stopka
dziobolek Napisano 14 Września 2011 Napisano 14 Września 2011 ale jam to będzie wyglądać taki rower i stopka A jak ma wyglądać??? Jak ktoś ma potrzebę, to montuje i tyle... Pozdrówka!
cgrimm Napisano 14 Września 2011 Autor Napisano 14 Września 2011 no :] to jak się montuje te 3 co wyżej zlinkowałem???
sp0q Napisano 14 Września 2011 Napisano 14 Września 2011 Jest napisane 'na oś tylnego koła' czyli pewnie pod szybkozamykacz i tyle.
cgrimm Napisano 14 Września 2011 Autor Napisano 14 Września 2011 ten drugi pewnie tak...mogę to sobie wyobrazić...i ten trzeci może też. a co z pierwszym? do czego to?
dziobolek Napisano 14 Września 2011 Napisano 14 Września 2011 no :] to jak się montuje te 3 co wyżej zlinkowałem??? klik1 - przy tylnej osi z reguły są dwa nagwintowane "oczka" do montażu bagażnika i błotnika - mniemam że tam się toto mocuje, klik2 - na osi piasty pod śrubę lub szybkozamykacz, klik3 - piszą, że "Może być montowana w rowerach wyposażonych w mocowanie hamulca tarczowego" (to kumam), ale "lub w rurkę przyłańcuchową o kwadratowym profilu." Pozdrówka!
Fenthin Napisano 14 Września 2011 Napisano 14 Września 2011 Stopka do takiego roweru jest nieporozumieniem. Przede wszystkim jest to niebezpieczne. Osobiście nie chciałbym, żeby rozłożyła mi się ona gdzieś w ostrym zakręcie. Po drugie, boisz się o rysy. Więcej szkody narobi przewrócenie się roweru w momencie, gdy jest postawiony, a stopka rozłożona, niż spokojne położenie go na trawcie etc.
Mod Team Puklus Napisano 14 Września 2011 Mod Team Napisano 14 Września 2011 No nie powiem w starym HT miałem stopke i sie przyzwyczaiłem ale ze konstrukcja wahacza uniemozliwiala owej stopki na zamontowanie w fullu to jeżdze bez i sie przyzwyczaiłem choć czasem brak ...
cgrimm Napisano 14 Września 2011 Autor Napisano 14 Września 2011 no właśnie...w poprzednim rowerze też miałem stopkę. ten ma dopiero miesiąc i mocno mi jej brakuje. ciekawe co znaczy "(...)lub w rurkę przyłańcuchową o kwadratowym profilu." może to właśnie o to chodzi. "klik1 - przy tylnej osi z reguły są dwa nagwintowane "oczka" do montażu bagażnika i błotnika - mniemam że tam się toto mocuje" też o tym myślałem, ale te otwory są chyba zawsze pod sporym kontem. po zdjęciu widać, że ta stopka nie łapie takiego konta...no chyba, że chowałaby się do przodu a nie do tyłu
dziobolek Napisano 14 Września 2011 Napisano 14 Września 2011 "klik1 - przy tylnej osi z reguły są dwa nagwintowane "oczka" do montażu bagażnika i błotnika - mniemam że tam się toto mocuje" też o tym myślałem, ale te otwory są chyba zawsze pod sporym kątem. po zdjęciu widać, że ta stopka nie łapie takiego kąta...no chyba, że chowałaby się do przodu a nie do tyłu To zależy... Ja w swoim crossie mam je prawie poziomo, i tak samo w innym rowerze, tyle że MTB. Pozdrówka!
Schwefel Napisano 15 Września 2011 Napisano 15 Września 2011 klik1 - przy tylnej osi z reguły są dwa nagwintowane "oczka" do montażu bagażnika i błotnika - mniemam że tam się toto mocuje, Źle mniemasz bo tamte oczka są pod kątem i mają inny rozstaw. To jest podpórka pod specjalne mocowanie w ramie, które jest przy hakach albo za suportem.
dziobolek Napisano 15 Września 2011 Napisano 15 Września 2011 Źle mniemasz bo tamte oczka są pod kątem i mają inny rozstaw. Święta racja Właśnie zmierzyłem i rozstaw tych otworów w obu wspomnianych roweruch to ok. 25mm. Natomiast rozstaw otworów stopki to 40mm. Pozdrówka!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.