Skocz do zawartości

[pompka stacjonarna] jaka zaspokoi szosowe koła

bobbudowniczy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam serdecznie. jak w temacie. czy możecie doradzić co kupić? najlepiej jak by była w dużej części metalowa, miała manometr i na tyle precyzyjną końcówkę do pompowanie żeby nie puszczała przy pompowaniu no i obsługiwała prestę i samochodowy. zależy mi na opinii i użytkowników a nie na gdybaniu ze raczej da radę bo szczerze powiem forum pełne jest takich teorii i nic konkretnego nie można się dowiedzieć. więc jeśli używacie w domu konkretnego modelu to piszcie jaki to model :) z góry dziękuje za pomoc

Napisano

W pracy używam pompki stacjonarnej bontragera, jako pompującej od zera lub dopompowującej po kompresorze. Pompka w porównaniu do zastosowań domowych chodzi dużo, w sezonie używana jest kilka-kilkanaście razy dziennie. Ma automatyczny adapter do zaworów.

Napisano

Do szosy ważna jest solidna końcówka. Przy ciśnieniach rzędu ośmiu barów potrafi zeskoczyć z wentyla (nie wiem dlaczego, najczęściej na dętkach Schwalbe ;)), szarpiąc gumkę uszczelniającą, po kilku takich razach już słabo trzyma i trzeba się gimnastykować jedną ręką trzymając końcówkę na wentylu albo zatrudniać drugą osobę. Przy 10 barach już końcówka musi być naprawdę solidna.

Widziałem ostatnio fajną pompkę Beto - co prawda cena chyba 169zł, ale końcówka nie do zajechania - po prostu nakręcana na prestę, patent podobny jak przy pompkach do amorów.

Napisano

o takie mini recenzje mi chodziło :) no łwłaśnie często te końcówki to słaba strona ale zawsze można zmienić na inną a jak sam ustroj pompujący nawala to kiszka :) czytam recenzje gdzie tylko znajdę i jakoś nic "jaj nie urywa" a jak już to ceny takie że w serwisie po 2 latach by się zwróciło...

Napisano

Proponuje rowniez zwrocic uwage do ilu barow pompuje - zawsze powinien byc zapas. Np jesli jest skala do 10-15 to kiepski sprzet pompuje do powiedzmy 7 i potem nie idzie. Z pompkami renomawanych firm nie ma tu problemu ale rozne wynalazki tak maja czesto.

Napisano

Również podłączę się do pytania: potrzebuję pompkę która poradzi sobie napompowaniem kół szosowych (wyższy profil, zapewne pod opony 25C lub nawet 28C)

Niestety ogranicza mnie budżet - maks 100 zł

Troszkę poszperałem, znalazłem ciekawą - choć bez szału - propozycję:

Pompka

Domyślam się, że do maksymalnego podawanego ciśnienia trzeba podchodzić z rezerwą.

Czy zatem wyżej wymieniona pompka nabije do przyzwoitego ciśnienia wspomniany na początku zestaw?

Jest jakaś inna ciekawa propozycja do 100 zł?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...