Hanzo Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Ja się chyba wybiorę dziś na testowanie nowego-starego roweru. Myślałem o Agry, tempo bez szaleństw. Ktoś chce jechać koło 11?
Mod Team safian Napisano 3 Marca 2012 Autor Mod Team Napisano 3 Marca 2012 Trochę późno, ale ja bym się chętnie dołączył, tylko dopiero po biegu Justynki, tak ok. 12 :>
Elin Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Wiosna !!!!! taka pogoda, a moja szosówczka została w pracy na trenażerze... pozostaje zatem kontrolny wypad do Kampinosu - mam nadzieję, że trochę mniej błota i "rozlwisk" niżw zeszłym tygodniu - i mam nadzieję, że uda mi się podłączyć co któryś weekend do teamu z "mad" w proponowanej nazwie Pozdrawiam słonecznie!
bobiik Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Kto chętny na jutro? Kierunek i godzina do ustalenia.
iksC Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Jak tam idą wasze przygotowania do Mazovii? Ile godzin jeździcie i co trenujecie? lukas85, pytanie jest bardzo zasadne. Nie zawsze tak jest ponieważ w tym wątku dyskutuje się sprawy różnej wagi .Pozostaje pogratulować Na zimę ułożyłem plan którego założenia wyłamywały się z zakresu "radosnej amatorki" czyli przypadkowego kręcenia 1-2 w tygodniu jak do tej pory. Zawierał bardzo mocne elementy realizowane na siłowni, basen, skakankę, codzienne rozciąganie, dwa pobyty w górach, sesje na trenażerze(w górach oczywiście nie z przewagą intensywności nad obj. i oczywiście odpowiednio wspomaganą regenerację. Co z tego skoro stan po b. skomplikowanym złamaniu (wypadek, powiedzmy przy pracy) nie pozwala nawet na basen, a zaledwie na spacer. W związku z tym stan przygotowań wyraża się w ujemnych wartościach (atrofia mięśnia), a same piękne widoki i dobra pogoda w "zimie" to za mało aby myśleć o nieinwalidzkiej jeździe w maratonie. Do Otwocka najprawdopodobniej wybiorę się więc zupełnie "na świeżo" albo w dniu spodziewanej pierwszej lub drugiej lokalnej superkompensacji w zależności od osiągniętego TSB i tego czy w ogóle będzie dało się je policzyć Czuje się mile zaskoczony widząc Wasze deklaracje odnośnie odbytych treningów i planowanych startów. Naprawdę. Oczywiście wolałbym mieć dobrze (albo w ogóle) przepracowaną zimę ale próba zbliżenia sie do Was w wynikach w ciągu sezonu też będzie bardzo ciekawym doświadczeniem.
RudaMarylka Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Wyszło słońce, wyszły misie z gawry. IksC, nie przesadzaj o ile się nie zaplujesz (bo pewnie tylko to grozi przy siedzeniu na tyłku podczas rehabilitacji), to będziesz pędził z tą samą prędkością. Wyjeżdżone km pozostają w nogach i nie znika to od tak... P.S. poranne jam session jutro w Bielanie ktoś ( 8:00 - 9:00 )? PS 2 Więc ekipa Mad maniaków powiększa się o dwie osoby?
anex Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 RudaMarylka - kusząca propozycja; a nie da się gdzieś bliżej centrum? ja właśnie się wybieram na podbój ścieżek... a tak przy okazji: witam rowerowych maniaków warszawskich ja w stolicy od niedawna więc niestety topografia u mnie leży i kwiczy; mam nadzieję, że to się szybko zmieni; wiosna idzie to i tereny trzeba zacząć zwiedzać
RudaMarylka Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Witaj zacna koleżanko! Od centrum do Bielana kilka ruchów korbą ;-) Na lenia, metro masz - zgarnę Cię ze słodowca, hę?
anex Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 no może ja najpierw na mapę zerknę napiszcie tylko jakie plany mniej więcej: gdzie pedałujecie? (ja szczerze: ulicy, chodników mam dość ) ps. chętnie też uwówię się w środę - mam całą wolną więc mogę od rana do wieczora
lukas85 Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Ja na weekend zaplanowałem totalną labę, czyli granie na kompie z kolegami i takie tam ... Dziś się roweru nie dotykam, no może poza założeniem nowej lewej manetki i regulacji przerzutki..
RudaMarylka Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 napiszcie tylko jakie plany mniej więcej: gdzie pedałujecie? To zobaczysz sama na własne oczy - albo nogi ;-) Facety planują chyba inny kierunek i to w godzinach późniejszych. Ja nie dam rady około południa i później, dlatego składam propozycję bielańską. Mapa - stacja Metro Słodowiec. Później się nie zgubimy ;-)
Mod Team safian Napisano 3 Marca 2012 Autor Mod Team Napisano 3 Marca 2012 Facety planują stawić się o 12.00 przy Sobieskiego/Sikorskiego dokładnie tu: http://maps.google.com/maps/place?q=52.190444,21.046157&ftid=0x0:0x0 i udać się w kierunku lasku Kabackiego sprawdzić przejezdność tamtejszych ścieżek, jeżeli ktoś chętny to facety zapraszają @Artur: Ty to nie musisz trenować :> Powrotu do zdrowia!
RudaMarylka Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Wymienimy się jutro informacjami w temacie dostępności oraz zmieniających się zasobów ścieżkowych. Z informacji istotnych - trafiłam na rowerowego jasnowidza. Warsztat ma na bazarku przy marymoncie. Jeśli macie zgryz z bikem, zakładam się o piwo, że facet rozgryzie to w kilka minut. Profesjonalista z dużym stażem - liczy sobie grosze...
aldebaran Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Dziś w lasku bielańskim było supier Polecam każdemu wybrać się.
mklos1 Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Fajnie to było tydzień temu na Boernerowie/Bemowo-Lotnisko. Lodośnieg pokryty wodą i tak przez 15 km. A najlepsze były kałuże do kostki, na których dnie był lód... Trochę się działo...
pomirot Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 A no właśnie, co dla kogo jest super. Safian właśnie pisał, że w bielańskim błocko po pachy. BRRRR... O tej porze roku niechętnie na taplanie się. Jutro indoor z rana. Może koło południa wyrwę się na PIERWSZĄ WIOSENNĄ AKCJĘ ROZRUCHOWĄ -po ubitym. Anusz gdzieś się nasze drogi przetną . Chętnie ustawię się w tygodniu. Godzinowo dopasuję się, raczej w ciągu dnia. Artur- stawiałem w pierwszej chwili ( po PW), że na nartach się doprawiłeś i padło na łąkotkę. Dlatego ja zimą to tylko na sankach Na szczęście złamanie, nawet ze śrubami jest do wyciągnięcia. Zdrowia i do zobaczenia w sektorze
lukas85 Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Facety planują stawić się o 12.00 przy Sobieskiego/Sikorskiego dokładnie tu: Jana Sobieskiego 87 Jutro??
Mod Team safian Napisano 3 Marca 2012 Autor Mod Team Napisano 3 Marca 2012 O, nie napisałem najważniejszego Tak, jutro (-:
mariusz123 Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Mam blisko to podjadę zobaczyć Twój nowy rower
LUIS123 Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 Czolem Czy osoby z kondycją kanapową po zimie jak ja obecnie też moga wpaść na spotkanko czy raczej jest to niedzielna gonitwa ?
Mod Team safian Napisano 4 Marca 2012 Autor Mod Team Napisano 4 Marca 2012 Nie tam, nie będzie raczej gonitwy, ja muszę trochę podocierać klocki, Bobik pewnie będzie się bawił ciśnieniami w amortyzatorach, także kanapowcy też mile widziani, zresztą jak zawsze
RudaMarylka Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 Bielan, jak zawsze czad - od północnej strony nieco skuty lodem oraz jeszcze mokry (błoto). W kilku miejscach zagościły nieoczekiwane drzewa (tym razem w poziomie), tudzież większe konary. Wszystkie ciekawsze miejsca przejezdne, podjezdje i zjezdne Koleżanka Ania bardzo dzilena i chce jeszcze jeździć! Wywołuję Pana Solińskiego do tabily - wszak mamy wiosnę. Zapraszam od 5:15 - 5:30 godzina do przedyskutowania. Ania musi się nieco rozkręcić, więc będziemy jeździły "ostrożnie". P.S. Nie życzyłam Ci Arturze powrotu do zdrowia, życzę po prostu cierpliwości
anex Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 koleżanka Ania ŻYJE i może chodzić (jeszcze ) - zobaczymy, co będzie jutro; generalnie wszysko ok, poza stromymi podjazdami i zjazdami, których do tej pory unikałam więc nie wiem czy dam radę się z nimi zaprzyjaźnić; obiecuję spróbować jutro, jak nie będzie padać, - ruszam o 4:45 (zabójcza godzina ale co tam...) dzięki za przejażdżkę proszę o wyrozumiałość i niski wymiar kary za brak kondycji ps. gdyby nie rower to pewnie dopiero bym wypełzała z łóżka
RudaMarylka Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 Nie pojadę z Tobą jutro, muszę gorączkę przeczekać choć jeden dzień. Gdybym dzisiaj nie pojechała, to pewnie by mnie konkretnie ścięło z nóg... Do Bielana jedziesz?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.